Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 16 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - GLASTON: Reorganizare a operatiunilor in vederea crearii conditiilor de performanta
GLASTON: Reorganizare a operatiunilor in vederea crearii conditiilor de performanta
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 08 Ian 2024 06:15
In trimestrul al treilea din acest an, Glaston a inregistrat comenzi de 52,2 milioane de euro, in scadere de la 86,2 milioane de euro, cat se raporta in anul precedent. Vanzarile nete au totalizat 53,5 milioane de euro, mai mari in raport cu nivelul de 47,9 milioane de euro din perioada de referinta. Rezultatul operational EBIT a fost de 1,7 milioane de euro, la randul sau in crestere de la 1,2 milioane euro in anul anterior. La nivelul primelor noua luni din 2023, comenzile s-au cifrat la 162,7 milioane de euro, incasarile la 160 milioane de euro, iar profitul operational a fost de 10,3 milioane de euro. Conducerea grupului finlandez a aratat ca, in pofida inrautatirii relative a contextului de piata, performanta generala a companiei a fost solida. In perioada analizata, activitatea pe segmentul sticlei arhitecturale a scazut in continuare, in principal in regiunea EMEA. Acest lucru a afectat in special cererea de echipamente de tratare termica (securizare), in timp ce cererea de echipamente pentru productia de geam termoizolant s-a consolidat. Activitatea de servicii a continuat sa fie afectata de incetinirea activitatii pietei de profil. Sustinuta de numarul de comenzi imbunatatit, sectia respectiva si-a sporit insa incasarile nete cu 8%. Pentru a accelera executia strategiei de dezvoltare, incepand cu 1 octombrie a fost implementata o noua schema organizationala. Motivul-cheie al schimbarii au fost reprezentat de necesitatea imbunatatirii experientei clientilor prin solutii complete. Odata cu reorganizarea, vor fi armonizate inclusiv modurile de lucru. In perspectiva, conducerea Glaston este increzatoare in competitivitatea ofertei companiei, cu toate ca este foarte probabil ca incertitudinea economica sa afecteze si ultima parte a anului in curs. De aceea, cresterea vanzarilor din 2023 va fi cel mult una marginala, iar veniturile operationale brute se vor ridica la 13,7 - 15,7 milioane de euro. In Romania, produsele Glaston sunt livrate de According Group, din Iasi, care a realizat in 2022 vanzari de 96,31 milioane de lei, cu peste 24% mai mari fata de cele din anul anterior.
 
SISECAM
rehau
TSV
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left