Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 03 Martie 2021
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - GRUPA KĘTY: Mentinere a obiectivelor de performanta din planul pentru 2020
GRUPA KĘTY: Mentinere a obiectivelor de performanta din planul pentru 2020
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 27 Oct 2020 06:21
Recent, managerii corporatiei Grupa Kęty au anuntat noi rezultate financiare consolidate, aferente primelor noua luni ale anului in curs, care permit o mentinere a proiectiei initiale a acestora, pentru intregul exercitiu financiar din 2020, luand in considerare inclusiv impactul pandemiei de coronavirus, care provoaca maladia Covid-19. Potrivit conducerii furnizorului polonez de sisteme din aluminiu, feronerie si accesorii, unul dintre cei mai importanti din zona est-europeana, veniturile din primele trei trimestre ale anului in curs au crescut la 2,63 miliarde PLN (reprezentand o majorare procentuala de +8%), ceea ce reprezinta deja o parte insemnata din proiectia anuala a grupului (estimata la 3,3 miliarde PLN). Compania a generat un profit net consolidat de 333,2 milioane PLN (in crestere cu +43%), depasind deja prognoza grupului pentru acest indicator. Consiliul de administratie poate reitera astfel in totalitate proiectiile financiare pentru 2020.
„Cuantificand datele actuale, estimam, pentru 2020, ca veniturile consolidate ar putea fi cu +3% mai mari in acest an, decat in 2019, ajungand la 3,314 miliarde zloti. Totusi, in conditiile unor costuri suplimentare, aferente activitatii pe care o desfasuram in zona economica speciala, precum si ca urmare a posibilelor efecte ale pandemiei de Covid-19, va fi necesar ca datoria neta consolidata sa se majoreze, inclusiv pe fondul unor plati, sub forma de dividende, in valoare de 337 milioane de zloti. In actualul context complex, prognoza pentru actualul exercitiu financiar nu se modifica deocamdata, mai ales ca momentan efectele pandemiei au fost combatute cu succes. Ne asteptam astfel ca majorarea efectiva a rulajului sa depaseasca usor pragul de +3%, mai ales ca investitiile (cheltuielile de capital) sunt deja substantiale. In schimb, se observa o presiune sporita asupra preturilor, precum si un orizont limitat de timp in ceea ce priveste viabilitatea portofoliului de comenzi”, a declarat Dariusz Mańko, presedintele consiliului de administratie al Grupa Kęty.
Potrivit informatiilor din actualul comunicat al corporatiei poloneze, daca se iau in considerare indicatorii macroeconomici si de dezvoltare a afacerilor din prezent, in pofida efectelor pandemiei, pe segmentul sistemelor din aluminiu, se constata o crestere optima a vanzarilor in Europa de Est si statele baltice, precum si o dezvoltare extensiva a pietei din Romania, in domeniul proiectelor imobiliare de interes public. Astfel, cresterea rulajului acestei divizii a fost de +5% in primele trei trimestre a.c., pana la 1,16 miliarde PLN. In vederea dezvoltarii afacerilor specifice acestei divizii, se are in vedere o lansare graduala a investitiilor, care sa tina cont de conditiile curente. In acest sens, a inceput constructia noii hale de productie din Opole (cu o suprafata de 13.000 mp), actualmente lucrandu-se la stalpii de rezistenta, iar instalarea de noi utilaje si echipamente, inclusiv in unitatile existente, decurge conform planului, in linie cu prevederile bugetare.
***
Activitatea Grupa Kęty – care integreaza in structura sa marcile/companiile GK, Aluprof, Metalplast Stolarka, Krajowe Akcesoria i Rozwiaznia Okuciowe (Karo, actuala Romb SA), Alutrans System si Alupol Packaging – se deruleaza intr-o forma complexa, prin intermediul mai multor departamente specializate pentru fiecare segment de afaceri in parte (produse extrudate destinate aplicatiilor industriale, sisteme din aluminiu pentru tamplarie, fatade cortina si constructii, ambalaje flexibile, servicii pentru ramura de constructii, segmentul accesoriilor – inclusiv feronerie si altele). In tara noastra, Grupa Kęty este reprezentata prin intermediul Aluprof System Romania, dar si prin cel al societatii ABM Construct din Targu Jiu – judetul Gorj (pentru Metalplast Karo – sistemele de feronerie Romb) etc. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
 
TELECOAUTOMATION
rehau
SISECAM
2020-video-C_
ghid_montaj
athena_370px
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
nhdp
dualsoft

Parteneri

ALUPROF
ROTO
trocal
VBH
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE