Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 27 Mai 2020
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - HYDRO Extrusion – Arad va deveni HAI Romania
HYDRO Extrusion – Arad va deveni HAI Romania
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 11 Sep 2019 19:10
La data de 10 septembrie 2019, in localitatea Chisineu-Cris (judetul Arad), a avut loc semnarea memorandumului de achizitie a unitatii Hydro Extrusion SRL, din tara noastra de catre Hammerer Aluminum Industries (HAI), informeaza un comunicat al HAI. Prin urmare, aceasta companie isi extinde capacitatile si face un nou pas in ceea ce priveste dezvoltarea strategica a tuturor celor trei divizii - Constructii, Industrie si Transporturi. La randul lor, oficialii Hydro au anuntat, tot printr-un comunicat, ca „decizia de a vinde Hydro Extrusion SRL face parte din planul de revizuire generala a activitatii diviziei de solutii extrudate (Extruded Solutions), urmarindu-se optimizarea si eficientizarea portofoliului acesteia. Se preconizeaza ca tranzactia va fi definitivata in trimestrul al patrulea 2019. Unitatea Hydro Extrusion SRL face parte din zona de business a diviziei Extruded Solutions, are aproximativ 200 de angajati si produce aproximativ 20 000 de tone de profile extrudate pe an, in principal pentru industria constructiilor si, mai ales, a edificarii de imobile”.
De asemenea, conducerea Hammerer Aluminum Industries a subliniat ca „noua unitate HAI Romania, din Chisineu-Cris, functioneaza cu doua linii de extrudare, fiind dezvoltata pe o suprafata de 140.000 mp, din care 10.000 mp reprezinta spatii construite, in timp ce capacitatea de productie este de aproximativ 22.000 tone pe an. Astfel, intreaga capacitate va fi exploatata pentru a putea sprijini clientii in anul 2021, moment in care se prefigureaza o crestere a cererii, iar pentru 2020 gradul de utilizare a capacitatii este deja previzibil. Noile capacitati din zona de extrudare degreveaza presiunea comenzilor asupra unitatilor din Soest si Ranshofen, asigurand astfel o crestere suplimentara, de lunga durata, la nivelul clientilor existenti - si nu numai”.
Odata cu achizitia fabricii Hydro Extrusion SRL din Romania, HAI efectueaza o investitie semnificativa, dar si strategica. Pentru ca unitatea din Chisineu-Cris este amplasata la aproximativ 20 km distanta de fabrica HAI din localitatea Santana (judetul Arad), s-au identificat mai multe sinergii cu sucursala existenta. „Putem prelua o infrastructura existenta, extrem de utila, precum si pe cei 200 de angajati care au un know-how deosebit in domeniul extrudarii, amplasamentul fiind optim. Acest lucru face ca investitia sa fie mult mai utila si mai putin riscanta decat o redezvoltare de tip greenfield”, a declarat Rob van Gils, CEO al Hammerer Aluminum Industries.
Deja, la unitatea din Chisineu-Cris s-au livrat bare din aluminiu pentru extrudare de la fabrica HAI din Santana, astfel incat valoarea adaugata in Romania sporeste continuu pentru grupul HAI, care preia noul amplasament cu o capacitate solida, de baza. Prin urmare, expertul european in aluminiu HAI, cu sediul central in Ranshofen - Austria, continua sa se dezvolte extensiv, mai ales pentru ca, odata cu noua achizitie, s-a ajuns la aproximativ 1.400 de angajati, activi in sapte unitati. „HAI are acum o capacitate de extrudare de 100.000 de tone pe an, prin intermediul celor zece linii de extrudare si, in combinatie cu o capacitate anuala de turnare a aluminiului de 200.000 tone, reprezinta una dintre cele mai importante companii din industria europeana de profil. In urma semnarii acordului, definitivarea tranzactiei – a carei valoare nu a fost anuntata momentan - este asteptata pentru sfarsitul anului, in functie de avizul autoritatilor responsabile in materie de concurenta.
***
Hammerer Aluminum Industries are 1.200 de angajati. Fondata in 2007, compania are sediul central in Ranshofen - Austria Superioara si coordoneaza cinci unitati suplimentare, in Germania si Romania. HAI combina dinamismul si spiritul inovator al unei companii tinere cu experienta uneia traditionale. In 2018, HAI a generat vanzari de aproximativ 510 milioane de euro in cele trei zone de productie: turnare, extrudare si prelucrare mecanica. Produsele grupului HAI au aplicatii in sectorul constructiilor, in tehnologia auto si de transport, in inginerie electrica, precum si in mecanica si instalatii.
Grupul Hydro, care opereaza sub denumirea legala de Norsk Hydro ASA, este o companie de aluminiu complet integrata, cu 35.000 de angajati in 40 de tari de pe toate continentele. Corporatia are sediul in Norvegia si a fost infiintata in anul 1905. Divizia Hydro Extruded Products reprezinta un lider global al pietei de profile extrudate, cu un volum total al vanzarilor de circa 1,4 milioane de tone pe an.
In tara noastra, potrivit datelor oficiale, societatea Hammerer Aluminium Industries Santana SRL, din Santana (Arad), a lucrat anul trecut cu 120 de angajati si a declarat o cifra de afaceri neta in valoare de 531.074.533 lei, in conditiile unui profit net de 13.396.324 lei. La randul sau, Hydro Extrusion SRL Chisineu-Cris a raportat pentru 2018 un rulaj net de 251.306.276 lei si o pierdere neta de – 6.328.865 lei, in contextul in care a lucrat cu 248 de salariati.
 
COVID-19
athena_370px
ghid_montaj
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK