Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 04 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - IFT: Principalele deficiente ale ferestrelor, inregistrate pe piata germana
IFT: Principalele deficiente ale ferestrelor, inregistrate pe piata germana
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 30 Mai 2012 10:30
La nivelul anului 2010, ministerul federal de resort (BMVBS) a centralizat 170 de plangeri inaintate de beneficiarii finali in legatura cu produsele din categoria tamplariei termoizolante. Cele mai multe probleme (35% din total) au fost consemnate in ceea ce priveste sortimentele realizate din profile PVC, 25% fiind cota modelelor executate din lemn stratificat si 15% cea a sistemelor compozite (lemn-aluminiu). In ceea ce priveste modelele din aluminiu, doar 15% din reclamatii au vizat aceste produse, cele mai performante solutii constructive dovedindu-se fatadele cortina/acoperisurile vitrate, caz in care s-a inregistrat o rata a reclamatiilor de numai 11%. Se observa destul de clar faptul ca - practic - niciun material nu a fost ocolit de prezenta unor erori sau disfunctionalitati. Din punct de vedere al distributiei, s-a constatat ca se poate realiza o clasificare in functie de tipurile cele mai frecvente de neconformitati. Astfel, in 22% din cazuri a fost vorba despre neindeplinirea conditiilor contractuale in ceea ce priveste nivelul promis de termo - fonoizolatie si despre aparitia fenomenului de condens (in special in zonele de margine ale panoului de geam termoizolant). De asemenea, 21% dintre beneficiari au reclamat deficiente generate de montaj, dintre care cele mai frecvente au fost: lipsa unei etanseizari perfecte, la nivelul garniturilor perimetrale din EPDM; izolarea insuficienta ori necorespunzatoare a rostului dintre rama de tamplarie si zidarie; instabilitatea ansamblurilor (in special la actiunea unor presiuni ridicate, generate de vant). Circa 18% dintre beneficiari s-au plans in legatura cu nerespectarea exigentelor de impermeabilitate la apa (atat in planul ferestrelor, cat si al conexiunilor cu zidaria). Defectele optice au fost incluse in 12% dintre sesizari (prezenta unor zgarieturi vizibile pe suprafata ramelor sau diferente intre nuantele diferitelor elemente componente), iar cele de statica/feronerie au facut obiectul a 16% dintre reclamatii (in special, au fost semnalate fisuri in zonele de sudare, zgomote anormale la actionare, necesitatea unor forte foarte mari pentru efectuarea operatiunilor de inchidere/deschidere). Referitor la finisajele elementelor din lemn stratificat, 6% dintre beneficiari si-au declarat nemultumirea fata de exfolierea suprafetelor sau degradarea materialelor in profunzime (prin putrezire). In fine, in ceea ce priveste vitrajele, 5% din ansambluri au prezentat fisuri sau diverse incluziuni in structura, cum ar fi, de exemplu, bule de aer. 
 
Date concrete ce releva necesitatea aplicarii de corectii imediate 
O analiza mai detaliata, in cadrul careia este luata in calcul natura materialului din care este realizata tamplaria, indica faptul ca, in cazul ferestrelor din PVC, 37% dintre clienti au avut plangeri legate de montajul defectuos, iar 22% au reclamat gradul insuficient de termoizolare si aparitia fenomenului de condens. Dintre celelalte disfunctionalitati, se remarca problemele de statica/feronerie (15%), impermeabilitate la apa/aer (13%), optica (11%) si panouri de sticla (2%). La ansamblurile realizate din lemn stratificat, "recordul" este detinut de problemele de termoizolare/condens (30%), urmate de cele de degradare a finisajului (21%), etanseitate (15%), statica/feronerie (15%), optica (12%) si instalare (6%). Modelele compozite - cele mai putin accesibile din punct de vedere al pretului de livrare - au fost reclamate, in egala masura, aspectele cu privire la defectele estetice si cele de impermeabilitate (26%), urmate, la mica distanta, de problemele de instalare (21%). De asemenea, nu trebuie uitate nici disfunctionalitatile in legatura cu statica/feroneria (cu o cota de 11%), celelalte aspecte vizate avand o pondere egala cu 5% fiecare. In fine, modelele fabricate din profile de aluminiu au demonstrat o vulnerabilitate deosebita in ceea ce priveste caracteristicile de statica si comportament al sistemelor de feronerie (28% dintre clienti au reclamat aceste neconformitati), in vreme ce problema impermeabilitatii la apa/aer a constituit un impediment pentru 22% din utilizatorii finali. De asemenea, montajul a fost deficitar in 17% din cazurile analizate, iar defecte optice s-au constatat la 11% dintre modele. Informatii suplimentare, la www.ift-rosenheim.de 
 
 
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left