Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 03 Martie 2021
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - NOU! Prag solid al importului de sisteme existent inaintea declansarii crizei sanitare
NOU! Prag solid al importului de sisteme existent inaintea declansarii crizei sanitare
Furnizori de sisteme Publicat de AG&F 22 Ian 2021 06:16
A aparut noua analiza statistica a datelor referitoare la importul de sisteme pentru tamplarie (in anul 2019), care include informatii relevante in vederea conturarii cat mai precise cu putinta a evolutiei din domeniu. De asemenea, editia actuala a publicatiei Info-Sisteme cuprinde o analiza a exportului de tamplarie din PVC, comentata in mod distinct si insotita de numeroase diagrame ce prezinta evolutia acestei activitati in intervalul anilor 2008-2019, respectiv estimari pentru actualul exercitiu financiar, dar care, in lipsa datelor de la INS cu privire la exportul din primele sase luni ale lui 2020, au doar un caracter general, informativ. Sunt astfel conturate, intr-o forma completa, principalele tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la un segment reprezentativ al sectorului ce presupune fabricarea ansamblurilor de tamplarie, fiind evidentiate unele perspective ale acestora, exclusiv pe termen scurt. De asemenea, sunt disponibile alte diagrame relevante cu privire la principalele tari importatoare de profile din PVC, aluminiu, feronerie si sticla arhitecturala, dar, din motive obiective, nu s-a mai reusit analiza aspectelor referitoare la livrarile pentru fiecare componenta, in particular. Structura importurilor si valoarea acestora, dinamica exportului de ferestre, precum si informatiile inglobate in tabele si in diagrame constituie insa elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de ferestre, in noul context economico-social, fiind un reper pentru ultimul an de dinaintea declansarii crizei sanitare mondiale.
Situatia din 2019 nu se va mai repeta in curand
Intrucat toate informatiile certificate de INS atesta pentru 2019 atingerea unui prag solid al importului de sisteme, inaintea declansarii crizei sanitare, in actualul context, consideram ca publicatia „Analiza importurilor de sisteme pentru tamplarie si a exportului de ferestre din 2019” a devenit o editie-etalon, mai ales ca situatia specifica anului trecut, atat cat s-a conturat pe baza datelor specifice de la INS, nu se va mai repeta in curand, ci poate doar pe termen lung. De altfel, poate chiar mai relevanta este „Analiza importurilor de sisteme pentru tamplarie si a exportului de ferestre din 2018”, redactata la 10 ani distanta fata de momentul de varf al acestui domeniu economic, remarcandu-se ca in acel moment piata a ajuns la aproximativ 80% din nivelul la care se afla in 2008. In continuare, orice previziune este hazardata, pentru ca orice se poate intampla (doar conjunctural nu s-a intamplat in acest an), in urma unui soc asemanator ca amploare si intensitate celui din anul 2009. Atunci a fost vorba de un soc financiar, acum este unul sanitar, iar ambele creeaza disfunctii puternice politico-sociale. Totusi, pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Fereastra, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor, care s-au schimbat dramatic in perioada pandemiei. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
2021-video-fer
SISECAM
TELECOAUTOMATION
rehau
athena_370px
ghid_montaj
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
dualsoft
nhdp

Parteneri

trocal
ROTO
VBH
ALUPROF
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE