ORGADATA pune bazele cursului Ingineria si Managementul Sistemelor de Fatade |
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 16 Dec 2021 10:00 |
„Compania Orgadata este unul din initiatorii cursului postuniversitar «Ingineria si Managementul Sistemelor de Fatade», derulat sub egida PatronatuluiProducatorilor de Tamplarie Termoizolanta din Romania (PPTT). Cursul reprezinta o initiativa in premiera in Europa de Est, este unicul de acest tip din tara noastra, fiind, in acelasi timp, unul dintre pasii implementarii BIM la nivel national si in vederea modelarii in 3D a cladirilor”, a precizat Paul Georgian Turcu, Country Sales Manager in cadrul Orgadata Romania.
Destinat specialistilor din domeniul fatadelor ventilate, al peretilor cortina, al lucrarilor de placare cu materiale compozite de tip bond sau cu fibrociment ori de pe segmentul elementelor de fatade, pe scurt, specializarii angajatilor implicati in elaborarea proiectelor tehnice pentru fatadele cortina sau in executia acestora, cursul postuniversitar se bazeaza pe interfata dintre programele Logikal de la Orgadata si Revit de la Autodesk.
Cursul de formare postuniversitara a aparut datorita faptului ca a fost observata, pentru o lunga perioada de timp, o lipsa acuta a specialistilor in domeniu, inclusiv de catre PPTT. Procedurile pentru elaborarea si implementarea acestuia au durat peste un an si jumatate, iar in viitor se doreste transformarea acestui program de pregatire intr-unul de master, cu o durata mai indelungata. Dezvoltarea cursului universitar in jurul solutiilor software Orgadata a fost aprobata in Consiliul Director al PPTT si acceptata in mediul academic.
Programul Postuniversitar de Formare si Dezvoltare Profesionala Continua „Ingineria si Managementul Sistemelor de Fatade” (domeniul de studii „Inginerie si Management”) va fi organizat in cadrul Facultatii de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului (FIFIM) din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV).
Pot urma programul postuniversitar, contra unei taxe fixe, absolventii care au cel putin studii universitare cu diploma de licenta (sau echivalenta), din domeniile universitare inginerie si management, inginerie civila, inginerie a materialelor si inginerie geodezica, numarul minim de cursanti fiind de 15 persoane, iar cel maxim de 18 persoane. Solicitantii trebuie sa depuna documentatia de inscriere in perioada 8-31 decembrie 2021.
Prima serie a cursului se va desfasura online, in perioada 11 ianuarie - 18 martie 2022. Durata programului postuniversitar este de 180 de ore didactice, cu 15 credite transferabile de studii, la final fiind realizata o testare de verificare a cunostintelor. La finalul cursului, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti va elibera absolventilor un certificat de atestare a competentelor. Informatii suplimentare, la www.pptt.ro si www.usamv.ro
|