Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 26 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - Orientarea pietei catre infrastructura vine cu noi provocari pe piata de tamplarie
Orientarea pietei catre infrastructura vine cu noi provocari pe piata de tamplarie
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 07 Mar 2024 06:10
Editia Ianuarie-Februarie 2024 a revistei Fereastra cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale/ internationale de tamplarie termoizolanta si fatade cortina, avand ca tema centrala analiza activitatii companiilor din sectorul furnizarii de sisteme din PVC, servicii de infoliere si vopsire sau armaturi metalice si din domeniul productiei de tamplarie din PVC si elemente conexe. Analizele sunt conturate inclusiv pe baza unor date statistice referitoare la importul, exportul sau distributia de produse, iar perspectivele acestor segmente de piata sunt reliefate intr-o maniera exhaustiva, inclusiv prin integrarea celor mai recente informatii referitoare la fabricanti si furnizori. Sunt incluse si opinii ale reprezentantilor pietei, care se refera atat la situatia actuala sau perspectivele afacerilor proprii, cat si la evolutia segmentelor de piata specifice. 
 
Primul material al revistei prezinta un nou studiu realizat de redactia Fereastra pe segmentul furnizorilor de sisteme din PVC, care domina, in continuare, cererea de tamplarie termoizolanta din Romania. Analiza include si date referitoare la operatiunile de import/ export, precum si opinii ale managerilor unor furnizori reprezentativi de sisteme din PVC, precum:
 • Ovidiu Cilibiu, Sales Manager, DECEUNINCK Romania;
 • Nicu Craciun, General Manager, GEALAN Romania;
 • Dan Ionescu, director general PROFINE Romania;
 • Paul Chipriean, director al diviziei Window Solutions din cadrul REHAU Romania;
 • Alexandru Oancea, Marketing & Market Development Manager, VEKA Romania;
 • Colu Raluca, manager al grupului de firme ce include companiile Alfa Best Real Line si Ecosfera Plast;
 • Cosmin Pencu, director general al Feroplast;
 • Catalin Ciocoiu, director general al Kom-Acar Impex;
 • Marian Marinca, fondatorul Marynk Ideea;
 • Deniz Fatma Solak, administratorul P.M.S. International;
 • Dumitru Oancea, reprezentant al Vexal;
 • Mehmet Hyusein, director executiv al Weiss Profil;
 • Cristina Maria Andrei, director comercial al Wintec.
 
 
Cel de-al doilea articol inclus la aceasta sectiune este reprezentat de analiza sectorului de productie de ansambluri din PVC, segment estimat sa creasca cu circa 6% in 2024. Analiza cuprinde date specifice centralizate de la Eurostat, pe baza codurilor PRODCOM - importuri/ exporturi, estimari generale privind evolutia sectorului de constructii, cadru general, de la CNSP, precum si opinii ale reprezentantilor principalilor producatori de ansambluri din PVC activi pe piata locala, precum: 
 • Razvan Banceu, administrator Aterm;
 • Dan Mironiuc, director general al Bucovrad;
 • Mirela Ivascu, Managing Partner in cadrul Deco Plast;
 • Dan Panaete, administrator Elvimar Glass;
 • Laurentiu Constantin, director general Lamar;
 • Dr. Valeriu Cirpanu, fondator Lipoplast;
 • Irinel Rachiteanu, administrator Oxana Instal;
 • Francesco Curcio, General Manager al Pinum Doors & Windows;
 • Alfredo-Carlos Mihai, manager de vanzari in cadrul Pro Confort Windows;
 • Floris Lazarescu, administrator Romserv Invest;
 • Tiberiu Ungureanu, administrator Stialmet;
 • Iulian Stefanache, administrator Tamistef;
 • Cristian Iancau, manager Tehnic Clima;
 • Daniela Neculai, directorul executiv al TERMOPLAST;
 • Mihai Nechifor, administrator Trio Nec;
 • Gabriel Muntean, Chief Executive Officer in cadrul UNIKAT;
 • Carmen Elena Iacob Tirila, director general TeraGlass Bistrita.
 
 
Interviurile editiei
Gabriel Ene, KLASS COATING SYSTEM: Gama completa de sisteme pentru tamplaria PVC
Lucian Baciu: EUROBAC a incheiat anul 2023 cu o majorare a cifrei de afaceri
Ciprian Chelariu, IZOTEC GROUP: Estimarile pentru anul 2024 indica o crestere stabila a cererii
Stanislav Golban: MTS mizeaza pe digitalizare, pentru o productie competitiva si eficienta.
In continuare, la rubrica de Actualitate este publicat un reportaj realizat cu prilejul inaugurararii noului depozit al companiei Mediapress - cel mai mare distribuitor oficial la nivel national pentru sistemele de PVC destinate executiei de ferestre/usi, promovate de divizia Salamander Window & Door Systems, din cadrul grupului german Salamander Industrie-Produkte. Amplasat la sediul din Popesti-Leordeni al companiei si avand o suprafata construita de peste 3.000 mp, centrul logistic a necesitat o investitie de 4,1 milioane de euro si se constituie intr-un modern sistem de distributie, complet automat si aliniat la cele mai inalte exigente digitale ale revolutiei Industry 4.0. La ceremonia de deschidere au fost invitati partenerii Mediapress, alaturi de conducerea executiva a Salamander Industrie-Produkte (SIP), reprezentata de Wolfgang Sandhaus - Managing Partner si Frank Winter - Export Manager. 
La sectiunea Producatori & Furnizori sunt prezentate date referitoare la activitatea unor companii si organizatii importante din domeniul tamplariei termoizolante in 2023 si in primele luni din 2024, perioada influentata de cresterile de preturi si de efectele modificarilor fiscale adoptate la finalul anului trecut. Sunt incluse date despre companiile A.T.&D Grup, Ciboco, Concept Trading, Consirom, Geoart, Majestic, Satline New, Sor-Prest, Termo, Trilemma si Eutehnik.
 
 
Rubrica de Consultanta include cinci articole tehnice, cu diferite tematici. Primul dintre acestea se refera la izolarea fonica a cladirilor impotriva zgomotului exterior, care constituie unul dintre cele mai importante aspecte definite in cadrul cerintelor minime de fonoizolare aplicabile in fizica constructiilor. Cel de-al doilea articol tehnic trateaza problematica instalarii profesionale a ferestrelor in procesele de reabilitare a cladirilor, si include o serie de recomandari practice pentru optimizarea proiectarii si executiei. Sectiunea mai include un articol pe tema impactului pe care il au conditiile meteorologice extreme asupra cladirilor si prezinta principalele caracteristici pe care trebuie sa le indeplineasca elementele de constructii utilizate in cladiri pentru a le face rezistente la mediu, fara a restrictiona utilizarea lor zilnica, uzuala. Imediat apoi urmeaza un articol pe aceeasi tema, care prezinta caracteristicile pe care trebuie sa le indeplineasca cladirile pentru a fi sigure din punct de vedere climatic. Ultimul articol tehnic prezinta principalele marci care garanteaza calitatea constructiilor sustenabile moderne si modul in care acestea pot fi obtinute. Toate cele cinci articole sunt realizate pe baza comunicarilor stiintifice din cadrul editiei 2023 a conferintei Rosenheimer Fenstertage.
 
 
Editia se incheie cu analiza TOP 500 Producatori de Tamplarie si Geam Termoizolant 2023, companiile fiind listate in functie de cifrele de afaceri realizate in 2022, dar si ca medie, in intervalul 2020-2022. Pe 4 pagini sunt listate si cele 500 de societati incluse in analiza, care au realizat, in intervalul 2020-2022, afaceri medii anuale de 1,4 miliarde euro, reprezentand 94% din piata de profil.
***

Editia Ianuarie-Februarie 2024 a revistei Fereastra este disponibila pentru abonati, click aici!

Versiunea completa a tematicii revistei Agenda Constructiilor & Fereastra 2024 si 2025, click aici!

 
SISECAM
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left