Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 16 Aprilie 2024
Hilti
PAGINA PERSONALIZATA


REHAU POLYMER

REHAU POLYMER

Adresa: Str. Progresului nr. 1-3, ONE Cotroceni Park, Cladirea B, etaj 6, Bucuresti, Sector 5
Telefon: 021/266.51.80
Fax: 021/266.51.81
E-mail: bucuresti@rehau.com
Web site: www.rehau.ro
Domenii: Profile din PVC
Descriere activitate
Furnizor de sisteme din PVC.
Prezentare companie/institutie
 
Investitie de 10 milioane de euro pentru noul centru logistic de la Cisnadie
REHAU Window Solutions isi consolideaza pozitia competitiva pe piata din Romania
 
REHAU 360°: Windows REVOLUTION, un eveniment ce a reunit conducerea executiva a grupului si partenerii nationali
 
REHAU Window Solutions, unul dintre furnizorii globali majori de sisteme din PVC destinate executiei de tamplarie termoizolanta, a inaugurat recent la Cisnadie, judetul Sibiu, un centru logistic modern, a carui deschidere oficiala a fost marcata prin evenimentul "REHAU 360°: Windows REVOLUTION", ce a prilejuit participarea a numerosi oficiali ai grupului atat din Romania, cat si de la nivelul companiei-mama. Investitia se ridica la 10 milioane de euro, iar prin operationalizarea sa au fost create 63 de noi locuri de munca. Centrul logistic si de infoliere este realizat pe un teren de 200.000 mp si are o suprafata construita de 52.900 mp, din care 7.000 mp reprezinta depozite, 1.800 mp este aria halelor ce gazduiesc linia de infoliere, iar diferenta este alocata birourilor si zonei de mentenanta. Conform declaratiilor reprezentantilor grupului, noul centrul logistic de la Cisnadie face parte din strategia de crestere globala a grupului si va sustine divizia REHAU Window Solutions in demersul sau de a deservi mai usor piata regionala si clientii, oferind servicii la o calitate superioara mult mai rapid, gratie apropierii de drumurile europene. Produsele REHAU Window Solutions vor pleca din Sibiu catre partenerii din toata Romania, precum si catre cei din tarile est-europene aflate in proximitate, cum ar fi Republica Moldova, Bulgaria sau Grecia.
Cale deschisa pentru transformarea REHAU WS intr-un ecosistem complet
La ceremonia derulata in cadrul centrului, au fost prezenti Carsten Heuer, CEO REHAU Window Solutions, Alexandru Oprea, Country Manager REHAU Romania si Paul Chipriean, Director Window Solutions REHAU Romania.
"Actiunea de la Cisnadie reprezinta inca un pas facut de divizia Window Solutions in directia cresterii competitivitatii si a capacitatii de deservire a pietei locale, precum si in cea de urmarire a strategiei REHAU Window Solutions de extindere globala si apropiere de partenerii din regiune. Mai mult, centrul logistic din judetul Sibiu ne deschide calea spre a deveni un furnizor complet, construind un intreg ecosistem in jurul ferestrelor si serviciilor. Aceasta constituie o etapa importanta in indeplinirea obiectivelor strategice ale REHAU. Ma bucur sa fiu prezent in Romania pentru inaugurarea acestui proiect strategic atat pentru compania noastra, cat si pentru piata de ferestre si usi locala si regionala. Sunt convins ca Romania va fi in continuare un loc propice dezvoltarii viitoare a afacerilor REHAU Window Solutions, pentru ca dispune de personal calificat si de potential crescut", a declarat Carsten Heuer.
 
Confirmare a viziunii si misiunii grupului german pe piata internationala
La randul sau, Paul Chipriean, Director al Window Solutions REHAU Romania a subliniat ca "centrul logistic de la Cisnadie este pasul mult asteptat de divizia REHAU Window Solutions pentru dezvoltarea afacerilor din Romania si din regiune. Existenta liniei de infoliere este un avantaj suplimentar, intrucat aceasta capacitate sporeste valoarea serviciilor diviziei pe piata interna si regionala si le dovedeste partenerilor si clientilor nostri ca REHAU WS este un furnizor de solutii de incredere, care investeste in dezvoltarea pietei de profil". Investitia din judetul Sibiu este, totodata, o confirmare a viziunii si misiunii grupului german la nivel international, de a-si deservi clientii la cele mai inalte standarde, prin sporirea performantei si calitatii, gratie progresului tehnologic. Practic, prin aceasta investitie Romania este pusa pe harta actiunilor strategice de dezvoltare ale REHAU. De reamintit ca prezenta companiei pe piata locala atinge aproape trei decenii, perioada in care cifra de afaceri s-a situat permanent pe un trend ascendent. Datele oficiale arata ca anul fiscal 2022 a fost incheiat de subsidiara din Romania cu o cifra de afaceri de aproximativ 57 milioane de euro, ceea ce constituie un avans de 12% fata de anul precedent. Dezvoltarea operationala in plan logistic si extinderea serviciilor prin adaugarea facilitatilor de infoliere a profilelor din PVC constituie noi componente ale politicii de consolidare a parteneriatelor existente si de demarare a unor noi colaborari, ceea ce va duce inclusiv la cresterea performantei financiare. REHAU Window Solutions Romania si-a demonstrat deja capacitatea de adaptare flexibila la noile paradigme ale digitalizarii si sustenabilitatii, promovand in mod consecvent inovatia si acordand o atentie deosebita echipei de profesionisti din cadrul REHAU. In acest fel este posibila navigarea in conditii de siguranta prin apele tulburi ale crizelor globale actuale si consolidarea pozitiei in varful clasamentului furnizorilor internationali de profile din PVC, au mai afirmat oficialii companiei.
***
Cu o istorie de peste un secol, bazele grupului REHAU au fost puse in 1907 de fondatorul sau Helmut Wagner, care a initiat activitatea Fränkische Lederfabrik. Beneficiind de spirit vizionar si curaj antreprenorial foarte util in perioada dificila care a urmat Primului Razboi Mondial, omul german de afaceri a reusit sa asigure o dezvoltare impetuoasa a acestei companii independente, care in timp s-a transformat intr-un grup multinational, in cadrul caruia activeaza in prezent peste 20.000 de angajati. Fiind o companie 100% de familie, accentul este pus permanent pe dezvoltarea pe termen lung si nu pe profitul imediat. Radacinile sale solide confera grupului stabilitatea necesara, iar experienta si spiritul inovator au facut in ultimele sapte decenii din REHAU un lider mondial in sisteme si servicii pe baza de polimeri, adresate unei mari varietati de industrii. Actualmente, grupul este prezent in peste 190 de locatii din 54 de tari si genereaza vanzari anuale de circa 4,7 miliarde euro. Divizia de solutii pentru ferestre din cadrul REHAU reinventeaza in mod continuu materialele de baza folosite in domeniu, implementand, de asemenea, o strategie ambitioasa in materie de reciclare. Astfel, eticheta EcoPuls ce reprezinta un concept de sustenabilitate unic in industrie, constituie o confirmare a eforturilor respective. In calitate de pionier si promotor al dezvoltarii durabile, REHAU Window Solutions se pozitioneaza, la momentul actual, in topul furnizorilor specializati in promovarea de solutii holistice, de-a lungul intregului lant valoric, in conformitate cu sloganul " Windows. Reinvented for modern life."
 
Mihaela PARASCHIV, Corporate Communication & Marketing Manager REHAU Window Solutions Romania:
"Nu suntem perfecti, dar ne dorim sa atingem perfectiunea, iar acest deziderat poate fi realizat doar impreuna cu partenerii nostri. In Romania, brandul REHAU Window Solutions inseamna, dincolo de noul sistem ARTEVO, care este vedeta momentului, un potential de business foarte mare, cu ajutorul caruia, noi si colaboratorii nostri specializati in productia de tamplarie termoizolanta avem posibilitatea sa configuram viitorul. Este un obiectiv ambitios, care poate fi indeplinit doar prin solidaritate intre toate partile implicate. In ceea ce priveste sustenabilitatea, ARTEVO este un model pentru industrie, incluzand in componenta sa 75% material reciclat. Este un demers dificil sa schimbi «mindset»-ul oamenilor, iar aceasta concluzie vine din perspectiva unui specialist in marketing, care, la primul contact cu domeniul tamplariei, s-a confruntat cu vesnica problema a numarului de camere de izolare din structura profilelor din PVC. Performanta reala nu sta, de fapt, in acest parametru, iar noi ne-am luptat pe toate canalele de comunicare sa constientizam utilizatorii in legatura cu indicatorii importanti ce asigura nivelul dorit de confort. Faptul ca detinem o vasta experienta in ceea ce priveste economia circulara, ce insumeaza peste trei decenii, este un atu important pentru noi. Consideram ca am depasit prejudecata conform careia un produs executat pe baza de material reciclat este asociat unuia neperformant. Ne bazam insa si pe producatorii care ne sunt parteneri in Romania ca vor depune eforturi de educare a pietei in acest sens, cu atat mai mult cu cat plasarea in zona de sustenabilitate nu mai reprezinta o optiune, ci o obligativitate. Pentru a consolida parteneriatele existente, in 2021 am lansat «Expert Club», un proiect ce-i reuneste pe toti specialistii cu care REHAU Window Solutions colaboreaza in Romania. Trebuie subliniat ca programul se bucura de un real succes si va fi dezvoltat in continuare".
 

 
ARTEVO "Fictiunea devine realitate!" printr-un sistem revolutionar pentru ferestre
Noul sistem premium de la REHAU stabileste standarde noi in materie de design, dimensiuni, productivitate si durabilitate. ARTEVO combina numeroase caracteristici unice, reunite in cadrul unei solutii revolutionare destinate profesionistilor din industria ferestrelor orientati spre succes. Prin utilizarea optimizata a materialului de inalta performanta RAU-FIPRO X, produsul redefineste complet limitele in materie de dimensiuni. Integrarea materialului compozit din fibre in intreaga sectiune transversala a profilului asigura un transfer de sarcina uniform si fiabil. Zonele de forta din peretii exteriori asigura o stabilitate suplimentara, o rigiditate mare la torsiune si o stabilitate la variatiile de temperatura. Chiar si elementele de ferestre cu inaltimi ale canatului de pana la 2,80 m pot fi realizate intr-o maniera sigura din punct de vedere functional. De asemenea, pentru cercevele de pana 2,45 m, se poate renunta complet la armaturile din otel.
Economia circulara, gandita pana in cele mai mici detalii
Distins cu eticheta EcoPuls, sistemul ARTEVO reprezinta o materializare a politicii REHAU de incurajare a economiei circulare, precum si un angajament clar pentru sustenabilitate. La sfarsitul unui ciclu lung de exploatare, profilul devine o sursa de materie prima pentru ferestre noi. Chiar si folia REHAU LowE poate fi reciclata fara probleme, deoarece nu utilizeaza spume izolatoare. Peste 90% din ferestrele realizate cu sisteme ARTEVO nu necesita ranforsare cu profile din otel, ceea ce reduce riscul de aparitie a puntilor termice si permite atingerea unor valori ale coeficientului de transfer termic la nivelul profilului de 0,98 W/mpK. Prin utilizarea foliei REHAU LowE in rama si canat, ARTEVO asigura incadrarea in standardul de casa pasiva, cu un coeficient Uf de pana la 0,82 W/mpK.
Strategia inteligenta a platformei de 80 mm asigura o libertate maxima
   ● Aceleasi profile suplimentare ca in cazul REHAU SYNEGO;
   ● Baghetele similare REHAU SYNEGO pot fi utilizate atat in canat, cat si in rama;
   ● Prag de usa similar celui de la REHAU SYNEGO;
   ● Geometria profilului este optimizata pentru tehnologia adeziva;
   ● Folia REHAU LowE poate fi integrata din fabrica, dar este posibila si insertia in timpul procesului de productie;
   ● Armatura cu aplicabilitate universala in ramele de mascare, canaturi si profilele stulp/montant;
   ● Nu este necesara nicio prelucrare a otelului pentru ranforsarea canatului.
Toate acestea asigura economii substantiale de efort, timp si costuri.
 

 
"Investitia de la Sibiu va imbunatati prezenta diviziei REHAU Window Solutions pe plan local si regional"
Accent pe deservirea optima a partenerilor si bunastarea angajatilor
 
Paul Chipriean, REHAU Window Solutions Romania
Sub coordonarea manageriala a lui Paul Chipriean, REHAU Window Solutions Romania a reusit nu numai sa-si mentina pozitia competitiva, ci si sa se consolideze, intr-o perioada in care diversele tipuri de crize, de natura mai degraba extrinseca, au afectat evolutia normala a pietei constructiilor si, implicit, a celei de tamplarie termoizolanta atat in Romania, cat si pe alte meridiane. Dupa aproape cinci ani la conducerea companiei, acesta a obtinut performante situate peste media bransei, iar recent, prin transpunerea in realitate a ambitiosului proiect de dezvoltare, constand in operationalizarea noului centru logistic din Cisnadie - Sibiu, a creat premisele unei cresteri sustinute in perioada urmatoare, posibile gratie ofertei complete de produse si servicii pe care compania are, in prezent, capacitatea sa o asigure partenerilor sai locali. De asemenea, prin lansarea oficiala pe piata din Romania a celei mai noi inovatii din portofoliul furnizorului german - seria de profile ARTEVO - subsidiara locala beneficiaza de toate conditiile pentru a castiga noi cote de piata si a se alinia mai bine la exigentele tot mai stricte in materie de sustenabilitate, reciclabilitate si protectie climatica. In cele ce urmeaza, Paul Chipriean ofera o serie de detalii legate de evenimentele recente, realizand, de asemenea, prognoze cu privire la viitorul industriei de profil in Romania.
 
- Cum considerati ca va influenta noua investitie activitatea diviziei REHAU Window Solutions in perioada urmatoare?
- Centrul logistic si de infoliere de la Cisnadie este un pas important pe care divizia REHAU Window Solutions il face in directia cresterii capacitatii de deservire a pietei locale, precum si a competitivitatii pe o piata extrem de dinamica. Totodata, aceasta investitie urmareste strategia diviziei Window Solutions, ce vizeaza extinderea globala si apropierea de partenerii din regiune. Noua facilitate ne va ajuta in indeplinirea obiectivelor strategice ale REHAU, intrucat va crea un adevarat ecosistem in jurul ferestrelor, usilor si serviciilor conexe oferite de compania noastra. Bineinteles, investitia de la Sibiu va imbunatati prezenta diviziei Window Solutions pe plan local si regional, ducand, totodata, calitatea serviciilor promovate la un nivel superior. Concret, centrul logistic de la Cisnadie va spori livrarile de profile pentru ferestre si usi atat in Romania, cat si in regiune, in tari precum Republica Moldova, Bulgaria sau Grecia. De asemenea, existenta liniei de infoliere plaseaza tara noastra pe harta fabricilor pe care REHAU Window Solutions le detine la nivel mondial.
- Ce impact credeti ca va avea aceasta actiune asupra performantei financiare a companiei pe termen mediu si lung?
- Cererea din partea partenerilor si clientilor nostri din Grecia, Bulgaria si, bineinteles, Romania, este in crestere. Asadar, facilitatea de la Cisnadie este menita sa raspunda acestor solicitari crescute, mai rapid si mai eficient decat se intampla inainte. Vorbim aici despre o combinatie de lant de aprovizionare si competenta in domeniul profilelor si sistemelor. Ne-am angajat sa livram in continuare calitate in acest domeniu atat de divers, care este cel al sistemelor din PVC pentru ferestre si usi, iar orientarea spre inovatie si imbunatatire a performantei produselor va ramane abordarea noastra consacrata. In consecinta, ne asteptam ca, odata cu imbunatatirea serviciilor oferite din punctul de vedere al livrarilor si raspunsului rapid la cererile partenerilor, sa vedem si o crestere la nivelul performantei financiare pe termen mediu si lung.
- Oferiti detalii despre noutatile din portofoliul de produse si despre inovatiile pe care REHAU le va propune pietei in viitor.
- Evenimentul "REHAU 360°: Windows Revolution" a prilejuit prezentarea pe piata locala a celui mai nou sistem din portofoliul REHAU Window Solutions. Este vorba despre seria revolutionara ARTEVO, lansata oficial anul trecut, la expozitia World of Windows din Erlangen - Germania. Aceasta reprezinta o dezvoltare a sistemului GENEO, un profil care prezinta design bazat pe contururi clare si unghiulare ale ferestrelor, fiind un sistem care a fost reproiectat de la zero. Inovatia REHAU asigura o performanta si o stabilitate sporite, ceea ce faciliteaza realizarea unor elemente de mai mari dimensiuni, chiar si in absenta armaturilor de ranforsare. Nu trebuie omis faptul ca ARTEVO utilizeaza folia inovatoare Low-E, care este o solutie sustenabila unica pentru sistemele certificate pentru case pasive. In viitor, inovatia in lumea REHAU Window Solutions se va concentra pe aceleasi directii firesti - si anume confort sporit, libertate arhitecturala, sustenabilitate si standarde NZEB pentru cladiri.
- In conditiile accentului puternic pe sustenabilitate si digitalizare, ce actiuni intreprindeti la nivel de grup si in Romania pentru o adaptare optima la aceste trenduri?
- Sustenabilitatea si digitalizarea au fost mereu obiective centrale in activitatea grupului REHAU, iar divizia REHAU Window Solutions a facut pionierat in directia implementarii economiei circulare. Ne dorim sa crestem in continuare proportia de PVC reciclat in sistemele noastre pentru ferestre. Pentru a demonstra importanta centrala pe care o acordam acestui subiect, am introdus eticheta EcoPuls. Astfel, ferestrele REHAU care au fost produse prin utilizarea de materiale reciclate sunt usor de identificat pentru ca poarta aceasta eticheta. Calitatea premium a solutiilor REHAU garanteaza intotdeauna durata maxima de exploatare a ferestrelor realizate cu sistemele noastre, care, datorita eficientei energetice ridicate, contribuie, de asemenea, la conservarea resurselor in faza de utilizare. In cazul ARTEVO, continutul de material reciclat este de 75%. Informatii complete despre procentul de material reciclat din profilele de ferestre sunt mereu la dispozitia utilizatorilor prin inovatia REHAU Window Solutions, Window.ID, ce faciliteaza, totodata, returnarea ulterioara a materialelor in ciclul de reciclare. Astfel, ferestrele pot fi schimbate dupa zeci de ani si reintroduse in circuitul nostru inchis. De asemenea, trebuie subliniat faptul ca solutiile REHAU Window Solutions raspund cerintelor impuse de autoritatile europene in privinta valului de renovare a cladirilor. Stim ca 40% din cladiri necesita reabilitari masive pentru a spori eficienta energetica si a indeplini obiectivele de reducere a emisiilor de carbon. REHAU Window Solutions vine in intampinarea acestor nevoi cu solutii inovatoare, create special pentru case pasive si sporirea eficientei energetice a cladirilor.
- Care sunt obiectivele de management ale REHAU Window Solutions pe piata din Romania?
- Din acest punct de vedere, vizam dezvoltarea la maximum a oportunitatilor create odata cu inaugurarea centrului logistic de la Sibiu. Obiectivul principal nu este acela de a avea cat mai multe unitati de productie si servicii pe plan local, ci de a le dezvolta pe cele existente, alaturi de angajatii, partenerii si clientii nostri, impreuna cu care construim zi de zi relatii stranse si puternice.
Mantra REHAU este aceea de a-i aduce in prim-plan pe angajati, iar odata cu noile investitii, REHAU Window Solutions le ofera acestora spatiu de dezvoltare si un loc de munca stabil, ce respecta standardele actuale in domeniu. Suntem hotarati sa crestem tot mai mult aceste doua zone de dezvoltare - deservirea clientilor la timp si la cele mai inalte standarde si bunastarea angajatilor nostri - caci suntem constienti ca, fara acestia, nimic nu este posibil.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Octombrie 2023)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left