Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 15 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - REHAU Geneo PHZ, sisteme certificate conform standardul de case pasive PHI
REHAU Geneo PHZ, sisteme certificate conform standardul de case pasive PHI
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 22 Apr 2021 06:00
Geneo PHZ este un sistem certificat pentru constructia de ferestre ce respecta standardul de case pasive, care impune pentru coeficientul de transfer termic la nivelul elementului de tamplarie o valoare  mai mica de 0,8 W/mpK. Conform masuratorilor realizate de institutul PHI din Darmstadt, reperele din seria Geneo PHZ, echipate cu garnitura mediana si cu termo-module in camera centrala (fara a include elemente metalice de ranforsare) prezinta o valoare Uf de 0,79 W/mpK. In cazul unei ferestre cu dimensiuni standard, echipate cu geam termoizolant avand un coeficient de transfer termic Ug de 0,53 W/mpK, Uw ajunge la 0,69 W/mpK, incadrandu-se in limitele stabilite de Dr. Feist. Profilele sunt executate la exterior din RAU-PVC 1046, care nu contine cadmiu sau plumb, miezul fiind realizat din material de tipul RAU-FIPRO X. Garniturile de etansare sunt fabricate din elastromer termoplastic RAU-PREN, adancimea constructiva a profilului cu sase camere de izolare fiind de 86 mm, cu o grosime maxima a faltului de geam termoizolant de 53 mm (ce permite instalarea unor pachete vitrate triplustratificate).
 
RAU-FIRPO X pentru performante net imbunatatite
Suprafata vizibila a combinatiei de rama-cercevea are o latime cuprinsa intre 107 mm si 169 mm in cazul ferestrelor, respectiv intre 169 mm si 192 mm in cel al usilor. Profilele pot fi finisate cu folii imitatie de lemn sau uni, fiind disponibila inclusiv placarea cu aluminiu la exterior, in nuante din gama Kaleido. Materialul RAU-FIPRO (PVC armat cu fibra de sticla), este un patent Rehau si combina toate avantajele celor doua componente, avand o stabilitate ridicata ce permite realizarea de ansambluri de ferestre/usi fara armaturi din otel si asigurand o durata de exploatare de peste 30 de ani. In varianta RAU-FIPRO X, se asigura posibilitatea extinderii dimensionale a ferestrelor, ce ajung la gabarituri rezervate pana de curand profilelor metalice (inaltimea maxima a deschiderii de 2.800 mm pentru reperele albe, respectiv 2.700 mm pentru cele colorate). Sistemele au mase cu pana la 40% mai mici fata de alte modele similare de pe piata si se incadreaza in clasa RC3 de rezistenta antiefractie. De asemenea, stabilitatea dimensionala la incarcari date de caldura este net imbunatatita. Transferul de sarcina se realizeaza pe patru directii, ceea ce duce la imbunatatirea rezistentei la torsiune si la forfecare.
 
TSV
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left