Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 22 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ROMTERA PRODUCT consemneaza in 2022 cresterea cererii de glafuri /lambriuri
ROMTERA PRODUCT consemneaza in 2022 cresterea cererii de glafuri /lambriuri
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 14 Nov 2022 06:00
Producatorul de glafuri Romtera Product, din judetul Buzau, si-a extins portofoliul cu noi modele, respectiv cu nuanta de marmura, care completeaza o serie destul variata, ce include variante de alb, gri antracit, wenge, stejar auriu, stejar rustic, nuc, mahon, brown si mooreiche. Glafurile sunt fabricate sub marca Winplast, sunt disponibile la dimensiuni cuprinse intre 15 cm si 40 cm, iar comercializarea lor are o contributie de 40% la veniturile totale ale firmei, diferenta revenind vanzarilor de lambriuri si elementelor de compartimentare.
"In comparatie cu anul trecut, cererea de glafuri a crescut in 2022, situatia fiind similara si pentru lambriuri. Aceasta majorare a fost generata, in principal, de contextul razboiului din Ucraina, care a determinat o crestere semnificativa a cererii pe pietele din Serbia, Bosnia, Croatia sau Macedonia. In ceea ce priveste businessul, anul acesta am inregistrat deja un nivel al veniturilor similar celui din 2021 si estimam ca, pana la finalul exercitiului financiar curent, vom reusi cel putin sa ne mentinem rezultatele la valorea de 20,6 milioane de lei, consemnata anul trecut. Cel mai important proiect derulat in 2022 a fost reprezentat de instalarea de panouri fotovoltaice pentru consumul propriu, investitie in valoare de 500.000 de euro ce urmeaza sa se finalizeze in curand.
Cea mai presanta dificultate cu care ne-am confruntat in ultima perioada si care ne-a afectat activitatea enorm a fost reprezentata de majorarea preturilor la materiile prime. Am recuperat partial aceste scumpiri, prin cresterile preturilor la vanzare, precum si datorita angajamentelor asumate in calitate de producatori. Relatia cu furnizorii, atat internationali, cat si nationali, a fost destul de dificila, pentru ca nu prea a fost loc de negociere si discutii cu acestia, in ultima perioada. In continuare, pe termen scurt, nu exista semnale de stabilizare in piata.
Activitatile de distributie ale firmei noastre se realizeaza atat la export, cat si pe plan national, fie direct prin intermediul a doua puncte proprii de lucru din Buzau si Valea Calugareasca, fie prin intermediul unei retele care include cateva sute de distribuitori", a mentionat Eren Koc, administratorul firmei. Informatii suplimentare, la www.winplast.ro 
 
ABONARE REVISTE
rehau
SISECAM
TSV
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left