Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 08 Decembrie 2022
ABONARER REVISTE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ROTO: Renuntarea la Frontale, rezultat al unor circumstante exceptionale
ROTO: Renuntarea la Frontale, rezultat al unor circumstante exceptionale
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 26 Mar 2020 06:22
La inceputul celei de-a doua decade a lunii martie a.c., furnizorul international de feronerie pentru tamplarie termoizolanta, specializat totodata si in productia de ferestre de mansarda - Roto Frank AG - si-a anuntat decizia de a renunta la participarea din acest an la expozitia de profil, Fensterbau/Frontale. Anuntul a venit la scurt timp dupa ce organizatorii evenimentului au reprogramat expozitia pentru luna iunie, ca urmare a situatiei nefavorabile generate de maladia Covid-19 produsa de virusul SARS-Cov 2. Decizia, oarecum intempestiva, a fost luata de factorii de decizie ai grupului german, care au considerat ca epidemia de gripa generata de noul coronavirus reprezinta un scenariu fara precedent pentru toate partile interesate si, cu precadere, pentru companiile care au standuri la targul din Nurnberg. Pentru a lamuri lucrurile, Marcus Sander, seful diviziei de tehnologii pentru ferestre si usi din cadrul Roto, a oferit un interviu, care este prezentat in continuare.
 
- Nominalizati elementele pe care se fundamenteaza decizia de neparticipare la prestigiosul eveniment, ca urmare a epidemiei cu coronavirus.
- Sunt absolut convins ca, in circumstantele actuale, a fost cea mai potrivita decizie. Este de inteles pentru toata lumea care au fost motivele pe care le-am avut, precum si faptul ca nu a existat nicio alternativa. Inutil sa mai mentionez faptul ca ne dorim in continuare sa avem relatii optime de afaceri cu partenerii nostri de pe intregul mapamond, expozitia bavareza de la jumatatea lunii martie fiind intotdeauna o oportunitate unica de a ne prezentat solutiile si sistemele catre cei care le folosesc in mod curent. Cu toate acestea, nu trebuie uitat faptul ca noi punem sanatatea si siguranta angajatilor Roto pe primul plan.
 
- Recent, organizatorii au anutat ca evenimentul va avea loc intre 16 si 19 iunie 2020. Ce inseamna respectiva amanare pentru Roto?
- Din informatiile pe care oficialii Nurnberg Messe ni le-au furnizat anterior, existau indicatii clare ce aratau ca acesta este cel mai probabil interval in care se intentiona plasarea evenimentului. Aceasta inseamna ca am beneficiat de avantajul unei negocieri a datei respective inca de la inceput, cantarind toate argumentele pro si contra si realizand o cercetare rapida a opiniei personalului activ in cadrul birourilor noastre de vanzari din intreaga lume. Pentru un competitor global de calibrul nostru, natura internationala a relatiilor comerciale constituie un factor-cheie al succesului la evenimentul Fensterbau/Frontale. De aceea, consideram ca rezultatele sondajului intern sunt relevante. Practic, acestea au relevat faptul ca exista ingrijorari reale ca numarul vizitatorilor internationali care vor trece pragul standului nostru organizat cu ocazia expozitiei va fi net inferior valorii inregistrate in urma cu doi ani. Principalul motiv pentru care s-ar intampla acest lucru este ingrijorarea vizitatorilor legata de securitatea calatoriei si de lipsa unor garantii in ceea ce priveste preventia contaminarii, intr-o perioada in care epidemia de coronavirus este in plin avant. Pentru Roto, punerea in pericol a sanatatii oamenilor nici nu intra in discutie. Acesta este motivul pentru care, dupa o cantarire atenta a datelor problemei, am decis sa nu mai participam la editia 2020 a Fensterbau/Frontale.
 
- Exista si alte motive pentru care ati luat aceasta hotarare?
- Desigur, a trebuit sa luam in considerare si latura financiara a problemei. Deja am cheltuit o suma importanta, formata din sapte cifre, pentru acest eveniment, ca rezultat al multiplelor obligatii contractuale pe care a trebuit sa le indeplinim. Prin participarea la targ in luna iunie am fi fost nevoiti sa avem cheltuieli suplimentare semnificative, pe care Roto nu le considera acceptabile, mai ales in conditiile in care exista inca o incertitudine majora legata de evolutia in continuare a afacerilor. De aceea, ne-am bazat decizia pe responsabilitatea economica pe care o avem fata de companie, actionari si personalul angajat.
 
- Este aceasta reactie a Roto un mod diplomatic de a transmite un refuz categoric industriei de expozitii?
- Raspunsul la aceasta intrebare este categoric: nu. Echipa noastra deja ia in considerare participarea la Fensterbau/Frontale 2022, cand speram ca vom reusi sa punem din nou eforturile noastre tehnologice in sprijinul vizitatorilor din Germania si celor veniti de pe alte meridiane ale lumii. Vom fi prezenti in acelasi loc din Pavilionul 1 al centrului expozitional din Nurnberg, de unde vom oferi participantilor tot suportul si consultanta tehnica de care au nevoie. Revenind la situatia din 2020, aceasta este singulara si speram ca reactia noastra a fost cea mai potrivita, nici mai mult, nici mai putin.
 
- Este necesara lamurirea sintagmei “situatie singulara”: la momentul actual, pe piata globala exista o temere justificata, conform careia criza generata de noul coronavirus va pune o sarcina suplimentara pe un sistem economic si asa vlaguit. Aproape zilnic, companii importante de pe mapamond raporteaza pierderi si avertizeaza in legatura cu scaderea profitului. Cum resimte Roto ca aceste evenimente afecteaza afacerile proprii? Ce va asteptati de la viitor?
- Din cauza problemelor asociate cu acest virus, mai ales cele ce vizeaza activitatile de productie, trebuie sa recunoastem ca avem deja probleme legate de scaderea veniturilor din China. Ramane de vazut in ce masura vom reusi sa compensam aceste diminuari in cursul anului. Ceea ce putem afirma cu certitudine este ca asistam la o revenire treptata la normal a activitatii productive din regiune. Din fericire, operatiunile diviziei de tehnologie pentru ferestre si usi (FTT) au generat rezultate bune in primele doua luni din 2020. Practic, am reusit sa anulam complet efectul negativ propagat dinspre China prin performantele financiare solide obtinute in alte regiuni. Aceasta ne determina sa fim increzatori in faptul ca, desi vor exista consecinte ale actualei crize medicale, acestea pot fi gestionate de Roto. In orice caz, personal nu cred ca epidemia a ajuns la punctul sau maxim, pe plan global.
 
- Ati mentionat ca Roto ia foarte in serios responsabilitatea pentru sanatatea si securitatea angajatilor si partenerilor, cu deosebire in aceasta perioada. Cum se transpune aceasta grija in masuri concrete de protectie impotriva virusului gripal?
- Consider ca avem o abordare de inalt profesionalism din acest punct de vedere. Monitorizam permanent situatia pentru a vedea care sunt zonele cele mai afectate de pe mapamond, aplicam restrictii de trafic in anumite tari sau regiuni si interzicem participarea la intruniri in grupuri mai mari de 10 persoane. Angajatii care beneficiaza de laptopuri si telefoane de serviciu le pot folosi pentru a lucra de acasa, daca este necesar. Prezenta la evenimente unde participa mai mult de 200 de persoane este de evitat pe cat posibil pana la noi ordine, iar pentru a putea face acest lucru, in cazul in care este imperios necesar, personalul Roto trebuie sa parcurga un proces complex de aprobare.
 
- Sa ne intoarcem la problema expozitiei. Care erau noutatile pe care Roto Frank le planificase pentru vizitatorii germani si internationali in acest an?
- Ne pregatiseram sa prezentam tuturor modul in care sistemele noastre superioare de feronerie ofera beneficii concrete utilizatorilor, inclusiv in materie de design, care se inscrie intr-o linie arhitecturala complet noua. In locul unor demonstratii in care sa fie prezentate pur si simplu produse, eram gata sa oferim o experienta unica in cadrul unei simulari de design interior, pentru a sublinia caracteristicile de performanta intr-o maniera cat mai realista. Intrucat Roto furnizeaza solutii pentru toate tipurile de deschideri si materiale din care sunt executate ferestrele, la targul din 2020 intentionam, de asemenea, sa permitem vizibilitatea si sa asiguram accesul direct al vizitatorilor la intreaga paleta de aplicatii si optiuni de instalare, disponibile in portofoliul nostru.
 
- Cum va propuneti sa comunicati in continuare partenerilor informatii vitale despre toate aceste elemente ce ar fi fost prezentate la Nurnberg daca nu ar fi intervenit perturbarile actuale?
- Desigur, in perioada urmatoare echipele noastre internationale de vanzari vor fi in permanent contact cu expertii de la fabricile noastre, pentru a fi in masura sa-i tina la curent pe clienti cu toate noutatile de la Roto. Canalele vor fi diferite, incepand de la discutii tête-à-tête si terminand cu utilizarea canalelor digitale moderne. De fapt, coronavirusul nu afecteaza deloc potentialul nostru de a ne promova produsele: teleconferintele constituie forme testate de comunicare, care nu sunt neaparat impersonale.
 
2021-video-fer
rehau
Meesenburg
SISECAM
TOP-500-PRODUCERS
In curand apare editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza