Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - SELENA: Rezultate financiare in crestere cu 6,3% obtinute in primul semestru
SELENA: Rezultate financiare in crestere cu 6,3% obtinute in primul semestru
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 18 Nov 2019 06:03
In cadrul raportului privind rezultatele financiare consolidate aferente primului semestru al anului in curs, managerii Selena Group precizeaza ca, in perioada de referinta, vanzarile au atins un nivel optim. In acelasi timp, din punct de vedere geografic, tendintele au fost pozitive in majoritatea tarilor semnificative pentru grup, in asa fel incat cifra de afaceri s-a majorat cu aproape +6,3%, depasind inca o data un prag psihologic important.
In consecinta, conducerea corporatiei poloneze – ce reprezinta un producator si distribuitor de talie mondiala pe segmentul substantelor chimice pentru constructii – sustine ca principalele contributii pozitive au fost remarcate, in principal, pe pietele din Ucraina, China, Kazahstan, Romania, Spania, SUA si Europa Centrala.
„Cifra de afaceri din intervalul de referinta, constituit de ianuarie-iunie 2019, a avut un cuantum de 617,16 milioane de zloti - PLN (circa 143,4 milioane de euro), fiind evidentiata astfel o crestere de mai mare de +6% fata de perioada similara din 2018. Acest rezultat este coroborat cu un indice EBIT de exceptie, care a ajuns la 34,64 milioane PLN (+84,8%), in timp ce profitul net a fost mai mult decat dublu pe baze de calcul anuale si, actualmente, acesta a ajuns la aproape 20,72 milioane PLN, in timp ce rata profitului brut a sporit pe baze sustenabile. Ca investitii semnificative, am finalizat constructia noului centru de cercetare-dezvoltare, Selena Labs, deschis in aprilie 2019. Echipa de specialisti din cadrul acestuia s-a implicat, ca lider al unui consortiu, in proiectele EENSULATE si BIOMOTIVE, finantate prin programul UE Horizon 2020. In plus, cercetarile pentru crearea de produse bazate pe materii prime bio-regenerabile au fost incununate de succes. Tot ceea ce intreprindem, de la controlul costurilor pana la vanzarile de produse cu marja mare, de la investitiile in cercetare si dezvoltare si modernizarea liniilor de productie pana la activitatile de marketing si resurse umane, pozitioneaza Selena ca un brand modern si stabil pe piata produselor chimice pentru constructii”, a declarat Krzysztof Domarecki, presedintele comitetului de conducere si CEO al Selena FM SA, compania-mama a corporatiei.
In continuare, pentru cele doua trimestre din actualul exercitiu financiar, dar si in perspectiva, Krzysztof Domarecki precizeaza ca Selena isi va dezvolta activitatea pe pietele din Europa Centrala si de Vest (mai ales in Polonia si in Spania), precum si in SUA, incercand sa contracareze situatiile dificile de pe pietele instabile. De asemenea, se estimeaza ca vanzarile Selena isi vor continua trendul ascendent, inclusiv in SUA, Spania, Europa de Vest, Polonia, China si Federatia Rusa. Datorita situatiei economice inca dificile pe pietele din Turcia si Brazilia, nu se estimeaza o majorare prea puternica a vanzarilor pana la sfarsitul anului 2019. Totusi, se preconizeaza ca piata se va stabiliza, mai ales in ceea ce priveste cotatiile materiilor prime, ceea ce va influenta pozitiv rezultatele financiare anuale ale grupului.
***
In consecinta, daca anul trecut Selena Group – care se afla printre primii trei fabricanti mondiali de spuma poliuretanica pentru montajul de ferestre si usi, integrand marcile Tytan, Artelit, Matizol si Quilosa – a realizat o cifra de afaceri de 1,18 miliarde PLN (sau 275,2 milioane de euro), in 2017 a consemnat vanzari de 1,18 miliarde PLN (sau 275,2 milioane de euro), in 2016 s-a remarcat printr-un rulaj de 1,01 miliarde PLN (sau 241,6 milioane de euro), in 2015 a raportat 997,9 milioane PLN (circa 233,6 milioane de euro), in 2014 a consemnat un rulaj de 1,1 miliarde PLN (aproape 263,4 milioane de euro), iar pentru 2013 s-a evidentiat prin incasari de circa 1,11 miliarde PLN (circa 262 milioane de euro). Grupul reuneste, actualmente, 30 de companii active in 17 tari din intreaga lume, coordonand unitati de fabricatie in Polonia, Brazilia, China, Romania, Turcia, Spania si Kazahstan, precum si o firma asociata in Coreea de Sud (Hamil – Selena Co, entitate ce exporta cu precadere in SUA). In ceea ce priveste activitatea subsidiarei Selena Romania, aceasta si-a propus sa devina un operator important pe segmentul local de adezivi si mortare pe baza de ciment (si nu numai), mai ales dupa ce a preluat controlul total (in august 2013) asupra firmei Euro MGA Product. Potrivit celor mai recente date oficiale, filiala din tara noastra, cu 40 de angajati (fata de 29 in anul anterior), a raportat pentru 2018 o cifra de afaceri neta ce depaseste 28,23 milioane de lei (+106,96%, insa in conditiile unei pierderi nete de -4,34 milioane de lei), in 2017 a avut o cifra de afaceri de 13,64 milioane de lei (reflectand o scadere de -63,24%, cu o pierdere neta de -1,35 milioane de lei), in 2016 a consemnat 37,14 milioane de lei (+1,5%, cu o pierdere neta de -6,17 milioane de lei), la nivelul lui 2015 s-a evidentiat printr-un rulaj de 36,6 milioane de lei (+17,68%, dar cu o pierdere de -10,3 milioane de lei), in 2014 acest indicator a fost de 31,1 milioane de lei (-17,72%), iar in 2013 a consemnat 37,8 milioane de lei, in scadere cu -19,57% fata de cele 47 milioane de lei din precedentele 12 luni.
 
TSV
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left