Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 13 August 2022
Meesenburg
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - SISECAM: Productia de sticla float a depasit 2,5 milioane de tone in anul 2018
SISECAM: Productia de sticla float a depasit 2,5 milioane de tone in anul 2018
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 20 Feb 2019 07:42
Managerii corporatiei Türkiye Sise ve Cam Fabrikaları AS (Sisecam), unul dintre cei mai importanti producatori regionali si mondiali de sticla pentru aplicatii arhitecturale, au subliniat ca, in anul 2018, vanzarile nete consolidate au crescut cu +37% fata de aceeasi perioada a anului trecut, livrarile din afara Turciei avand o cota de 40%. In pofida unor probleme legate de cursul de schimb valutar si de majorarea cotatiei materiilor prime, profitul net ajustat a sporit cu aproape +105%. „In consecinta, vanzarile nete consolidate s-au plasat la 15,55 miliarde lire turcesti – TRY (sau aproape 2,94 miliarde USD), cu un profit net de 3,374 miliarde TRY (263,9 milioane USD), in timp ce – prin simplul fapt ca productia se deruleaza in 13 tari pe trei continente, iar vanzarile se efectueaza pe plan mondial – s-a reusit productia a 2,507 milioane tone de sticla float, 2,038 milioane tone de ambalaje din sticla, 2,327 milioane tone de soda caustica si 158.000 de tone de materii chimice pe baza de crom. Exportul din Turcia si vanzarile de la unitatile de productie situate in afara granitelor Turciei au atins niveluri optime, de 57% pentru sticla si 60% in cazul sodei caustice, astfel incat, gratie eforturilor curente de optimizare a structurii costurilor si distributiei geografice a activitatilor de fabricatie, indicatorul EBITDA consolidat a ajuns la 4,89 miliarde TRY. In acelasi timp cu dinamizarea vanzarilor si profitului, am efectuat investitii semnificative, in cuantum de 2,221 miliarde TRY, pentru a sustine cresterea sustenabila a afacerilor pe termen lung. Unele dintre acestea au vizat doua achizitii strategice, in Italia si India, pe subcontinentul indian (una dintre cele mai atractive piete emergente) fiind astfel in masura sa controlam in totalitate activitatea subsidiarei noastre specializate in domeniul sticlei float. Odata cu preluarea Sangalli Manfredonia – Italia (in urma unei tranzactii de 15,7 milioane USD), ne-am dublat capacitatea de productie a vitrajelor din aceasta tara, la 190.000 de tone pe an, consolidandu-ne pozitia de lider al pietei de sticla float din Europa. De asemenea, ar mai fi de mentionat preluarea completa, de catre Trakya Cam, a HNG Float Glass Limited, entitate cu care functionam pana in prezent in regim de joint-venture (contra sumei de 85,4 milioane USD) si care are capacitatea sa realizeze 220.000 de tone de sticla float pe an, precum si inaugurarea noii linii de productie a fibrei de sticla la uzina Sisecam Elyaf Sanayii AS, din localitatea Balikesir, cu o capacitate de 70.000 de tone pe an”, a declarat prof. Ahmet Kirman, CEO si vicepresedinte al Sisecam Group.
In Turcia, pe fondul aplicarii strategiei ce tine cont de implementarea conceptului de Industrie 4.0, managementul corporatiei aloca si in 2019 fonduri pentru automatizarea, modernizarea si imbunatatirea tehnologiilor de fabricatie, cu precadere in domeniul vitrajelor float si in cel al ambalajelor din sticla. Astfel, printre altele, continua sa se implementeze investitia in valoare de 127 milioane USD, ce vizeaza deschiderea, in anul 2020, a unei linii de productie a sticlei float in Turcia, cu o capacitate de 220.000 de tone pe an.
„In perioada de referinta, am contribuit la economia Turciei cu exporturi in valoare de 1,64 miliarde TRY (sau 309,8 milioane USD). In continuare, ne propunem sa ne consolidam structura financiara, pentru a putea sa aplicam in continuare strategia de afaceri, bazata pe dezvoltare. Astfel, urmeaza sa ne optimizam unitatile de productie si sa ne eficientizam costurile operationale, mai ales prin cresterea gradului de utilizare a sistemelor automatizate. Toate aceste eforturi se intreprind pentru a ne indeplini obiectivul strategic de a accesa (sau a ramane) in topul primilor trei producatori mondiali (pe toate segmentele de afaceri), concomitent cu mentinerea trendului actual de crestere sustenabila si de a ne demonstra excelenta operationala. In acest sens, putem anunta ca, daca se consolideaza si operatiunile HNG Float Glass Limited, am ajuns la capacitati de productie de 4,947 milioane de tone de sticla pe an si de 2,361 milioane de tone de materiale chimice (soda caustica) pe an”, a concluzionat prof. Ahmet Kirman.
***
Fondat cu 83 de ani in urma, de Türkiye İs Bankası A.S. (İs Bankasi), grupul este inscris pentru a-si tranzactiona actiunile la Borsa İstanbul A.S. (BIST) din anul 1986. La data de 31 ianuarie 2018, potrivit celui mai recent raport prezentat investitorilor strategici, İsbank detine 66% din titlurile Sisecam, mentinandu-si in consecinta controlul asupra grupului, care integreaza activitatea a 21.727 angajati (fata de 21.327 salariati la 31 decembrie 2017). La aceeasi data, nivelul de capitalizare pentru grup (valoarea de piata) a ramas la circa 2 miliarde USD. O alta modificare, cu privire la structura entitatilor din afara Turciei, consta in faptul ca, actualmente, toata productia de sticla float din Bulgaria, Italia si Egipt este controlata de Sisecam Flat Glass Holding BV (entitate controlata in proportie de 100% de catre grup), iar cea de parbrize si alte vitraje auto este coordonata de Trakya Investment BV, ambele din Olanda.
In ceea ce priveste pozitia pe piata, managerii Sisecam au anuntat ca, pe plan mondial, corporatia continua sa fie al cincilea producator de sticla float (cu o cota de piata de 4%), aflandu-se pe locul al treilea in clasamentul fabricantilor de sticlarie, pe al cincilea ca producator de ambalaje din sticla si pe al zecelea ca furnizor de soda caustica. In schimb, pentru sulfatul de crom, de baza, Sisecam este lider mondial si ocupa pozitia a patra ca producator de acid cromic. 
Cele mai recente date oficiale, raportate la Ministerul Finantelor Publice, indica faptul ca, in 2017, Glasscorp SA – Buzau, detinuta in totalitate si modernizata de Sisecam, ce are 461 de angajati, a consemnat o cifra de afaceri de 133,24 milioane de lei (cu o pierdere de -7,36 milioane de lei), in 2016 a raportat 77,07 milioane de lei, cu 396 de salariati (si o pierdere de -15,2 milioane de lei), in 2015 rulajul a fost de 25,6 milioane de lei (realizat cu 395 de angajati, dar cu o pierdere neta de -30,8 milioane de lei), iar in 2014 acest indicator a fost de 5,16 milioane de lei, in timp ce in 2013 si 2012 s-au consemnat 8,7 milioane de lei si 12,6 milioane de lei. Majorarea puternica a rulajului aferent anului trecut, coroborata insa cu o pierdere neta de -7,36 milioane de lei (mai redusa ca in precedentele 12 luni), poate fi explicata prin focalizarea atentiei spre diverse operatiuni ce au survenit finalizarii investitiei in unitatea de productie din Buzau. Actualmente, fabrica de vitraje auto din tara noastra are capacitatea de a livra peste 800.000 de seturi de geamuri pe an, acoperind atat cererea de pe plan intern, cat si comenzile din alte tari ale regiunii sud-est europene. Din totalul sumei de 65 milioane de euro, alocate de Sisecam (prin intermediul Trakya Cam) ca investitie in cadrul Glasscorp SA, circa 56 milioane de euro au vizat direct modernizarea unitatii de fabricatie. Potrivit afirmatiilor recente ale lui Cagatay Suner, director general al Glasscorp SA, dupa definitivarea proiectului de 65 milioane de euro (cofinantat printr-o schema de ajutor de stat), planul de afaceri vizeaza extinderea activitatii Glasscorp la nivel global, firma urmand sa-si consolideze, mai ales, pozitia din Europa. Proiectul de modernizare a Glasscorp SA a fost pus in opera de compania Etap Rom Construct, din Bucuresti (subsidiara a Etap – Turcia), desemnata ca antreprenor general. Informatii suplimentare, la www.sisecam.com, iar pentru a descarca raportul ce revizuieste rezultatele anului 2018, click aici!
 
RT
rehau
2021-video-fer
SISECAM
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
AUGUST 2022!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza