Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
SISECAM
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - SOMFY: Exista factori care impulsioneaza cererea de sisteme de umbrire
SOMFY: Exista factori care impulsioneaza cererea de sisteme de umbrire
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 02 Sep 2021 06:10
In domeniul sistemelor de umbrire, reprezentanta autohtona a grupului francez Somfy, compania Somfy Romania & Moldova, comercializeaza toate solutiile disponibile in cadrul grupului. „Este vorba despre produse precum motoare pentru actionarea echipamentelor de umbrire exterioara (rulouri, jaluzele venetiene exterioare, copertine si pergole) si interioara (perdele, draperii si jaluzele), solutii complexe pentru «case inteligente», sisteme avansate de control al echipamentelor de umbrire pentru cladiri comerciale. In prezent, cea mai mare pondere in vanzari o au solutiile de automatizare pentru sistemele de umbrire de exterior (rulouri, copertine si pergole), insa solicitari in crestere inregistram, in acest moment, si pentru motorizarea produselor de umbrire pentru interior. Acestea raspund cerintei utilizatorilor de a beneficia de o instalare cat mai simpla, care nu necesita realizarea de lucrari suplimentare de amenajare si sunt ideale mai ales in procesul de renovare a locuintei.
Modalitatea de gestionare a luminii naturale, cu ajutorul sistemelor de umbrire automatizate, are impact asupra consumului de energie in cladiri si contribuie la cresterea gradului de confort al ocupantilor. Solutiile Somfy au si ele o contributie in acest sens, prin motorizarea echipamentelor de umbrire pentru exterior (rulouri, jaluzele venetiene exterioare, copertine si pergole), motorizarea echipamentelor de umbrire pentru interior (perdele, jaluzele de interior si rolete), precum si prin automatizarea tuturor echipamentelor de mai sus, prin integrarea lor in sistemul de «casa inteligenta» Somfy (TaHoma). Totodata, sistemele noastre asigura si posibilitatea de control de la distanta cu ajutorul aplicatiilor dedicate pentru telefoane mobile sau al comenzilor vocale, posibile prin intermediul Google Assistant, Siri sau Amazon Alexa.
Rulourile se pot motoriza atat prin variantele de motorizare cablate (de exemplu RS-100, o motorizare silentioasa, cu viteza reglabila si conectivitate nativa), cat si prin intermediul unor motoare (precum Oximo Wirefree RTS) a caror alimentare este asigurata de panoul solar furnizat odata cu motorul. Toate rulourile motorizate pot fi controlate din telecomanda sau programate pentru a se inchide si a se deschide in orice moment al zilei, atunci cand sunt integrate in unitatea de comanda TaHoma.
Gamele de motorizare pentru aplicatiile de interior, perdele, draperii, jaluzele, includ modele precum Glydea Ultra si Sonesse, cu un nivel sonor imperceptibil, ce asigura un confort acustic deosebit beneficiarului final. Motoarele Somfy pentru perdele si draperii pot fi cablate (alimentate de la reteaua de 230 V) sau cu o baterie incorporata, varianta care nu necesita prezenta unei prize langa fereastra. Bateria va necesita reincarcarea, in medie, de doua ori pe an.
Exista factori care impulsioneaza cererea de sisteme «smart» de umbrire pe parcursul anului, cum ar fi conceptul nZEB pentru cladirile noi sau stimulii financiari pentru masurile de eficientizare energetica la nivel european, printre care se numara ferestrele si rulourile si care genereaza si oportunitati de export in aceste tari. In plus, cresterea gradului de constientizare privind impactul asupra mediului in randul consumatorilor a condus la o atentie sporita asupra principiilor de sustenabilitate atat in randul publicului specializat, cat si in cel al consumatorilor finali”, a precizat Vlad Rovo, directorul general al Somfy Romania & Moldova. Informatii suplimentare, la www.somfy.ro
 
rehau
2021-video-fer
Meesenburg
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
OCTOMBRIE 2022!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza