Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 26 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - SUA: Preturile tamplariei termoizolante au continuat sa creasca in luna iulie 2023
SUA: Preturile tamplariei termoizolante au continuat sa creasca in luna iulie 2023
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 03 Oct 2023 06:17
Cel mai recent raport al indicelui preturilor de producator (IPP) furnizat de biroul de statistica a muncii din SUA (BLS) arata ca majoritatea preturilor la materialele utilizate in fabricarea usilor si ferestrelor a continuat sa creasca in luna iulie, nu numai secvential, ci si fata de valoarea corespunzatoare anului precedent. In cazul sticlei float, IPP a sporit cu 0,3% fata de iunie 2023 si cu 6,9% in raport cu iulie 2022. Potrivit BLS, clasificarea marfurilor analizate ordoneaza produsele si serviciile industrie in functie tipul materialului, indiferent de clasificarea industriala a unitatii producatoare. In aceste conditii, indicele productiei de sticla plana din clasificarea industriala aferenta (reflectand productia neta) a continuat tendinta pozitiva, cu o crestere de 0,8% fata de iunie 2023 si un avans de 4,2% comparativ cu anul precedent. In sectorul ferestrelor din otel si alumiuniu, indicele studiat a scazut cu 0,2% fata de iunie a.c., dar a inregistrat o usoara crestere de 1% in raport cu luna corespunzatoare din 2022. Preturile pentru usile si cadrele metalice au urmat un trend similar, scazand cu 0,1% din iunie pana in iulie 2023 si imbunatatindu-se cu 1,2% fata de anul trecut. In timp ce preturile la ferestrele din lemn s-au mentinut constante in comparatie secventiala,  segmentul respectiv a crescut cu 12,1% fata de anul precedent. Preturile pentru usile din lemn (atat cele de interior, cat si de exterior) au fost, de asemenea, constante si au inregistrat o crestere de 6% in raport cu2022. Cotatiile rasinilor termoplastice si ale maselor plastice au scazut cu 3,1% fata de iunie 2023 si cu 16% fata de iulie 2022. Concomitent preturile la produsele din polimeri armati cu fibra de sticla au sporit cu 0,7% fata de luna precedenta si au inregistrat un avans de 11,4% comparativ cu luna iulie  2022. Costul sistemelor de feronerie pentru constructii (categorie ce include feroneria folosita la usi si ferestre) nu a prezentat nicio schimbare la jumatatea acestui an, dar s-a majorat cu 1,5% fata de iulie 2022.
 
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left