Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - URBAN: Orientare spre tehnologii de mare productivitate
URBAN: Orientare spre tehnologii de mare productivitate
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 29 Apr 2014 10:15
Producatorul german de utilaje Urban Maschinenbau este unul dintre cei mai cunoscuti furnizori de tehnologii de procesare a profilelor din PVC, in vederea executiei de tamplarie termoizolanta. Avand o experienta de peste patru decenii si jumatate in acest domeniu, compania bavareza a reusit sa se impuna prin diversitatea solutiilor propuse, indiferent daca este vorba despre echipamente de sudura, debavurare sau debitare. Oferta unor solutii complexe si personalizate, adaptate la cerintele fiecarui proiect in parte, a asigurat societatii o dezvoltare accelerata si a consolidat pozitia acesteia in topul firmelor de profil active pe piata internationala. Unul dintre elementele care a contribuit, in mod esential, la castigarea cotei detinute in acest moment in acest sector a fost constituit de dezvoltarea continua a unor solutii performante, care sa faciliteze procesul de fabricatie si sa duca la o majorare substantiala a productivitatii, in conditiile imbunatatirii continue a standardelor de calitate.
 
Solutii ultramoderne de sudare si debitare, cu productivitati sporite
Strategia implementata in ultimii 40 de ani de Urban Maschinenbau a fost reconfirmata cu ocazia targului international Fensterbau/Frontale 2014. Astfel, la standul producatorului german, specialistii din domeniul tamplariei termoizolante au avut oportunitatea sa testeze o serie de inovatii deosebite, al caror unic scop este cel de a spori gradul de automatizare a fluxurilor specifice. Pe segmentul tehnologiilor de sudura, s-a remarcat masina AKS Vario, cu patru, sase sau opt capete de lipire si dotata cu un sistem ajustabil ce permite obtinerea unor diverse grosimi ale cordonului de sudura. Echipamentul este controlat electronic, sistem ce asigura pozitionarea mesei de lucru, asigurandu-se atat o asamblare paralela a profilelor, cat si pe diagonala. Utilajul permite ajustarea individuala a parametrilor de temperatura, timp, presiune etc. prin intermediul unui controller PC. Valorile caracteristice procesului de sudare pot fi introduse in mod selectiv, pentru fiecare tip de profil in parte. In plus, AKS Vario are capacitatea de a identifica erorile de debitare. Un alt domeniu in care Urban a inceput sa se implice in ultima perioada este cel al liniilor de debitare, la targul din Nürnberg propunand partenerilor ferastraul dublu DGU 600. Acesta beneficiaza de un disc de taiere cu diametru de 600 mm, iar tehnologia utilizata permite diferite modele de procesare, cum ar fi cele in forma de V sau Y, necesare la instalarea montantilor. In plus, DGU 600 are capacitatea de a realiza taieri la doua capete ale profilelor de usa. Unul dintre avantajele majore ale utilajului este reprezentat de facilitatea in operare.
 
Cresterea eficientei procesului de debavurare
Pe segmentul solutiilor de debavurare, noutatile au fost multiple. Dintre acestea, vizitatorii au remarcat echipamentul inovator CNC de curatare la doua capete SV 530-B, caracterizat printr-o viteza superioara de procesare si dotat cu numeroase instrumente prin care se asigura o gama extinsa de procesari. Tot la categoria inovatiilor se inscrie si masina de debavurare cu doua axe programabile SV 405, special conceputa pentru producatorii de tamplarie care opteaza pentru confortul asigurat de o procesare automata si care ofera, in acelasi timp, posibilitati multiple de prelucrare. Avand in vedere necesitatea diversificarii ofertei, Urban a lansat inclusiv o unitate de sortare automata a panourilor din sticla. Aceasta este dotata cu un sistem CNC de selectare a geamului si asigura manipularea in conditii de siguranta a elementelor vitrate. Dintre beneficiile obtinute de companiile de tamplarie prin utilizarea echipamentului respectiv pot fi enumerate reducerea timpilor de tranzit, limitarea riscurilor de spargere sau zgariere etc. Pe segmentul de procesare, Urban a propus partenerilor actuali si potentiali sistemul de taiere a armaturii folosind tehnologie cu plasma. Solutia Iron Cut 1255 permite o scadere substantiala a perioadelor de prelucrare, fiind dotata cu o functie inteligenta de memorare a tuturor tipurilor posibile de debitari. Alte tehnologii interesante expuse la standul din cadrul expozitiei au fost constituite de dispozitivul de taiere cu jet de apa WS 203, echipamentul de sudura la doua capete AKS 3950, sistemul de debavurare SV 840 etc. Orientarea explicita catre cresterea eficientei proceselor de executie a tamplariei termoizolante a fost dovedita inclusiv de promovarea unor sisteme de bacuri pentru freze, care prezinta avantajul de a putea fi utilizate atat la profilele de rama, cat si la cele de cercevea.
 
Linii tehnologice pentru prelucrare de maxima performanta, de la Schirmer
De asemenea, prezenta Urban la Fensterbau/Frontale 2014 a fost completata printr-o sectiune separata, in cadrul careia au fost etalate cele mai noi cuceriri tehnologice in domeniul prelucrarilor, reunite sub marca Schirmer. Lider mondial incontestabil pe acest segment de activitate, partenerul Urban a expus cele mai complexe tehnologii existente pe piata de profil in acest moment, afluxul vizitatorilor din zona respectiva fiind direct proportional cu performantele utilajelor expuse.
 
 
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left