Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 12 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - VELUX: Scadere de cerere in Europa si majorare stocuri de ferestre de mansarda
VELUX: Scadere de cerere in Europa si majorare stocuri de ferestre de mansarda
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 10 Nov 2022 06:05
Scaderea vanzarilor de ferestre pentru acoperis a dus, in ultima perioada, la formarea unor suprastocuri si, implicit, la necesitatea implementarii unor masuri de reducere a productiei in fabricile europene. Incepand cu sezonul estival din acest an, Velux a consemnat o contractie a livrarilor, pe fondul situatiei macroeconomice dificile, care afecteaza direct bugetele consumatorilor. In consecinta, compania a initiat un proces de reducere a fortei de munca in fabricile sale din Polonia, Danemarca, Ungaria, Slovacia si Germania. Procesul poate duce la concedierea a unui numar de pana la 430 de angajati. De altfel, in prealabil au fost intreprinse toate actiunile posibile pentru a atenua suprastocul, vizand inclusiv reducerea programului de lucru si inghetarea procesului de angajare, dar din pacate respectivele masuri s-au dovedit a fi insuficiente. Conducerea Velux a afirmat ca beneficiarii cheltuiesc mai putin pentru imbunatatirea locuintei, iar depozitele au devenit neincapatoare. ”Prin urmare, trebuie sa reducem productia. Din pacate, asta inseamna sa-ti iei ramas bun de la oameni talentati si dedicati. In situatia macroeconomica actuala insa credem ca este necesar sa facem ajustari acum pentru a ne consolida afacerea si a ramane bine pozitionati pentru viitor”, au afirmat oficialii grupului. In paralel cu disponibilizarile, Velux a demarat negocieri cu autoritatile relevante si cu sindicatele, pentru a gasi cele mai bune solutii posibile pentru angajatii afectati. Numarul final de concedieri va depinde de rezultatul acestor negocieri si, de asemenea, de disponibilitatea schemelor nationale de externalizare sau a celor de implementare a programelor guvernamentale de subventii. „O astfel de situatie nu este niciodata usoara si prin negocieri  vom incerca sa gasim cele mai bune solutii posibile pentru a-i sprijini pe angajatii care vor fi afectati de situatia actuala”, au mai afirmat managerii Velux.
 
***
De mai bine de 80 de ani, grupul Velux contribuie la crearea unui mediu de viata mai bun pentru oamenii din intreaga lume. Portofoliul sau de produse include ferestre de acoperis si luminatoare modulare, jaluzele decorative, produse de protectie solara si rulouri, precum si solutii de instalare si pentru case inteligente. In prezent, Velux are o prezenta globala, cu operatiuni de vanzari si productie in peste 36 de tari, in cadrul companiei activand aproximativ 12.500 de angajati. Grupul este in proprietatea VKR Holding A/S, o societate cu raspundere limitata detinuta in totalitate de fundatia non-profit Velux si de familie. In 2021, VKR Holding a raportat vanzari totale de 3,5 miliarde euro, iar fundatia a donat 244 milioane euro sub forma de granturi caritabile. Pentru informatii suplimentare, click aici
 
SISECAM
TSV
ABONARE REVISTE
rehau
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left