Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 21 Septembrie 2020
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - AGB: Evolutie financiara optima la nivel de grup
AGB: Evolutie financiara optima la nivel de grup
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 16 Mai 2012 15:55

Cifra de afaceri a companiei AGB - Alban Giacomo SpA, unul dintre cei mai importanti producatori europeni de feronerie, s-a situat la nivelul de 61 milioane de euro in 2010 si la 62 milioane de euro in 2011. Pentru 2012 se previzioneaza o majorare a vanzarilor fata de anul anterior. AGB efectueaza livrari in peste 60 de tari la nivel international, in portofoliul firmei regasindu-se peste 20.000 de articole de sisteme de feronerie destinate oricarui tip de tamplarie.

 

Dana Comsa, agent AGB - Alban Giacomo SpA pentru Romania: „Planul managerial al grupului AGB prevede pentru 2012 accesarea pietelor din America de Sud si Africa, precum si inaugurarea unui birou de vanzari in China, unde produsele de calitate sunt tot mai des solicitate. Alte segmente in care se investeste permanent sunt reprezentate de cercetare-dezvoltare, tehnologie de productie, consultanta specializata pentru beneficiari si resurse umane. La nivel mondial, una dintre cele mai mari probleme pe care le intampina segmentul sistemelor de feronerie este reprezentata de cresterea anuala substantiala a costului materiilor prime, ceea ce ingreuneaza mentinerea preturilor pe termen lung de catre producatori. Pe plan european, evolutia domeniului s-a inscris pe un trend descendent in 2011 si este posibil ca aceasta tendinta sa se observe si in 2012. Principalele cauze au fost: declinul pronuntat inregistrat in domeniul constructiilor, aparitia pe pietele din Europa a unor producatori de tamplarie care promoveaza ansambluri cu costuri reduse (in special, din Polonia), echipate cu feronerie de slaba calitate, preferate din pacate in contextul crizei financiare in care clientii aleg produse cu preturi mici, in detrimentul calitatii. De asemenea, activeaza in bransa foarte multi furnizori mici de accesorii si feronerie de calitate indoielnica, cu un portofoliu restrans si strict specializat, care nu pot oferi servicii de calitate producatorilor de tamplarie si care afecteaza grav piata, prin practicarea unor preturi extrem de scazute la sistemele promovate. Toate aceste aspecte au afectat activitatea  furnizorilor si producatorilor de feronerie, care a trebuit sa faca fata unei scaderi importante a numarului de comenzi. AGB asigura in continuare un standard ridicat de calitate pentru toate sortimentele comercializate si ofera o gama complexa de servicii auxiliare, adaptata la particularitatile fiecarei piete in cadrul careia concernul este prezent. La nivel national, problemele sunt relativ aceleasi, la care se adauga incasarea cu dificultate a creantelor. Pentru livrari reusim sa acoperim intreg teritoriul tarii prin intermediul celor doi distribuitori autorizati, Euro-Wood (Iasi) si W-Tech (Brasov), volumul cel mai mare de vanzari fiind inregistrat in zonele de nord-est, est, nord-vest si centru ale tarii, precum si in Bucuresti. Cel mai bine vandute produse sunt reprezentate de sistemele de inchidere pentru usi de interior, ferestre si obloane si de feroneria pentru sistemele culisante”.

 
athena_370px
rehau
TELECOAUTOMATION
ghid_montaj
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
nhdp
deceuninck_belgium
dualsoft

Parteneri

VBH
trocal
ROTO
ALUPROF
URBAN
2020_bife-sim
PC-500-2019
GHID de INSTALARE