Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 06 Septembrie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - WEISS PROFIL: Crestere a cererii de sisteme din aluminiu pentru primul semestru
WEISS PROFIL: Crestere a cererii de sisteme din aluminiu pentru primul semestru
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 15 Iul 2024 06:15
Furnizorul de sisteme destinate domeniului tamplariei termoizolante Weiss Profil, ce reprezinta pe piata nationala grupul cu acelasi nume, a inregistrat in primele sase luni ale acestui an o crestere a cererii pentru profilele din aluminiu, in special pentru gama cu bariera termica, dupa cum precizeaza Mehmed Hyusein, directorul executiv al companiei. In prezent, aceasta gama are o contributie de 30% la cifra totala de afaceri, diferenta revenind comercializarii profilelor din PVC (cu aproximativ 40% din total), armaturi (10%), feronerie si accesorii (5%), precum si sistemelor de tip bond marca proprie Weissbon.  
- Detaliati gamele de produse comercializate.
- Pe segmentul profilelor din aluminiu, in 2024, am inceput sa comercializam o serie noua de produse - WP 70 - care este destinata sistemelor culisante cu ridicare, de tip «thermo-slide». Produsul a fost lansat deja pe piata din Romania, iar in continuare avem in vedere sa il promovam cat mai mult. Cu o adancime a tocului de maxim 170 mm, acesta poate ajuta la realizarea unor ferestre mari, cu o latime de 5.700 cm si o inaltime de 3.000 cm. In portofoliul propriu se mai regasesc alte doua serii cu bariera termica (WP 78 Thermo Smart si WP 85 Thermo Pro), ambele cu bariera termica, precum si un subansamblu special dedicat usilor al seriei WP 85, care se numeste Termo Pro Flat Door WP 85. In domeniul profilelor din PVC, comercializam mai multe tipuri de profile din PVC, respectiv seriile WP 3000 (cu 3 camere de izolare), WP 5000 (cu 5 camere), WP 6000 (cu 6 camere), Avangarde 82 (cu 7 camere), precum si doua subgrupe (WP 3035 si WP 5035), destinate, in principal, proiectelor de reabilitare termica. Sistemele de tip bond poarta marca proprie Weissbon. Dintre acestea, pe termen scurt, ne-am propus sa dezvoltam segmentul profielor din aluminiu, care a crescut de la o contributie de 10% in activitatea proprie in 2022, la 30% in 2023. Cererea pentru profilele din PVC se mentine, ceea ce ne determina ca, pentru anul in curs, sa estimam o crestere de peste 10% a cifrei de afaceri, asa cum s-a intamplat si in 2023.
- Precizati ce alte planuri de extindere aveti pentru anul in curs.
- Cel mai important proiect de investitii pe care il avem in prezent in derulare este reprezentat de realizarea unui centru logistic in localitatea Magurele (judetul Ilfov), ce va include doua hale cu o suprafata de 1.200 mp fiecare. In prezent, investitia se afla in faza de proiectare. In viitor, intentionam, de asemenea, sa investim si in digitalizare. Livrarile proprii se realizeaza, in prezent, prin intermediul a trei centre logistice din Bucuresti, Cluj-Napoca si Constanta, precum si prin intermediul unor parteneriate de distributie pe care le avem in derulare in Timisoara, Braila, Craiova si Slatina.
- Mentionati cum a evoluat piata de profil in ultimul timp.
- Din fericire, actuala criza geopolitica nu ne-a afectat pana in prezent activitatea. In ceea ce priveste solicitarile clientilor, nu am observat schimbari semnificative, cu atat mai mult cu cat noi nu comunicam cu clientii finali. Observam insa o crestere a cererii in directia „smart home” si cea a sustenabilitatii.
    
 
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
Editia
AUGUST 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left