Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 14 August 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - HAFELE: „Zero design” in proiectul architectural, IntercityHotel din Germania
HAFELE: „Zero design” in proiectul architectural, IntercityHotel din Germania
Oportunitati & Comunicate Publicat de Camelia Pantel 13 Nov 2017 17:52
Hafele, lider in domeniul productiei si comercializarii de accesorii, feronerie pentru mobilier si sisteme electronice de control al accesului, continua sa isi integreze multifunctionalitatea produselor si a solutiilor cel mai recent proiect hotelier fiind, IntercityHotel din Brunswick. Arhitectul si designerul italian, Matteo Thun, a proiectat interiorul hotelurilor Intercity pe principiul „Zero Design”, in care „mai putin este mai mult”, cu accent pe ambianta creata, iar camera de zi, cu o priveliste spactaculoasa, joaca rolul principal.
Proiectul hotelier are sase etaje si se intinde pe o suprafata totala de aproximativ 7,750 m2 in mijlocul platformei industriale BraWoPark, asigurand o conexiune excelenta cu toate punctele importante ale orasului si cu imprejurimile asteptate de oaspeti, fiind in proximitatea garii principale. Hafele, in calitate de partener de planificare competent, a insotit inca de la inceput factorii decizionali implicati in constructie, iar solutiile complete de proiect 360° pentru selectarea produselor au completat perfect noul concept hotelier.
„In primele trei zile dupa deschidere, hotelul a fost ocupat 100%. Avand 384 de paturi si o utilizare medie estimată la cel putin 70%, este usor sa se calculeze ca un numar mare de oaspeti vor folosi mobilierul si, prin urmare, il vor pune si la încercare. Cu atat mai mult, inca de la inceput, am acordat o atentie deosebită calitatii si durabilitatii”, spune Sabrina Lode, director hotelier al IntercityHotel Brunswick.
  
Designul filigran necesita solutii de feronerie fiabile
 
Robustetea remarcabila si fiabila a feroneriei arhitecturale, cat si cea destinata mobilierului au jucat un rol important in realizarea acestor aparente opuse in conceptul arhitectului Thun. Produsele integrate din gama variata Hafele asigura o calitate la cele mai înalte standarde, dar si multifunctionalitate in intreg hotelul. Unele dintre acestea sunt vizibile, dar majoritatea sunt instalate subtil in mobilier si tot in acelasi mod isi indeplinesc functiile.
Acestea fac posibila o operare usoara si fara probleme, ce nu include utilizarea fortei, dar mai ales, contribuie la solutii interioare de lunga durata. Acest lucru este valabil atat pentru sertare, cat si pentru usile glisante, sistemele despartitoare pentru pereti, dar si pentru multe alte accesorii ce transforma facilitatile inovatoare ale hotelului in unele practice, ce pot surprinde intr-un mod placut fiecare utilizator.
 
Cheie digitala sau card de acces: Depinde de oaspete!
 
Una dintre cele mai mari inovatii din noul IntercityHotel, din punct de vedere tehnic si administrativ, este conceptul de check-in cu ajutorul telefonului mobil bazat pe sistemul de identificare si control al accesului, ce are la baza transponderele Dialock de la Hafele si aplicatia hoteliera realizata de partenerul software.
Dialock functioneaza prin intermediul tehnologiei Bluetooth Low Energy (BLE), iar astfel, o data ce oaspetele primeste cheia digitala pe smartphone-ul sau poate efectua orice operatiune intr-o clipa, de la check-in, plati, pana la accesul in zonele rezervate ale hotelului si check-out, fara timp de asteptare. Alte functii individuale, servicii suplimentare, ofertele hotelului sau directii de vizitare a obiectivelor turistice pot fi, de asemenea, integrate in aplicația dedicata. Cei care nu doresc sa utilizeze cheia digitala pot folosi alternativ un card de acces emis de catre personalul hotelului la asa numitele „insule de check-in”, semnalate de cuburile rosii de la receptie. Atat cheia smartphone, cat si cardul cheie corespund perfect cu terminalul camerelor de oaspeti Dialock DT 710, cat si cu terminalele de perete Dialock WT 210 de la intrarea principala.
 
„Sa fii acasa nu mai reprezinta un simplu loc – este un sentiment”
 
Este ceea ce afirma arhitectul italian, Matteo Thun. Zona de receptie a noului hotel Intercity este proiectata incat sa fie extrem de familiară si spatioasa. Materialele autentice si culorile proaspete contribuie la o experienta simpla, autentica si vizuala in cele 174 de camere de hotel distribuite in jurul etajelor cladirii. Camerele, cu o suprafata de aproximativ 20 de metri patrati, sunt complet echipate cu paturi duble confortabile si combinatii compacte de dulapuri, ce ofera multifunctionalitate datorita produselor Hafele ce completeaza perfect designul stabilit. Un dulap cu o oglinda pe intreaga inaltime a camerei, un spatiu robust pentru bagaj si, de asemenea, un seif, un minibar, dar si o nisa mica de serviciu pentru prepararea ceaiului completeaza camera din categoria „Business Plus”. Peretele din spatele patului este decorat cu o harta ce ofera oaspetilor o orientare in vechiul mod analogic, dar in concordanta cu locatia hotelului. Pe partea opusa, se afla panoul digital: peretele media cu optiuni de reincarcare a dispozitivelor mobile si un spatiu de lucru destinat laptopului.
 
Design estetic si calitate la standarde inalte, la un pret optim
 
Baile sunt proiectate ca zone interne, fiind iluminate prin intermediul geamurilor. Usile glisante, Slido Design 40-V, economisesc spatiu si permit libertate de miscare fara a folosi forta. Mecanismul de inchidere existent pe ambele parti ale usii asigura o functionare extrem de silentioasa. Pe langa acestea, Slido Design este si un element de design vizibil. Acest lucru este valabil si pentru manerele usilor din seria Startec PDH, testate si certificate pentru siguranta la incendii, care completeaza intreg designul, cu ajutorul finisajelor de otel inoxidabil satinat.
Sistemele de pereti despartitori Slido economisesc spatiul intregii sali de conferinte si, in acelasi timp, ofera posibilitatea de flexibilitate in functie de necesitatile utilizatorilor, iar astfel se pot realiza mai multe sali de conferinte independente si izolate fonic. Cu toate acestea, in cazul in care se doreste o camera spatioasa, panourile despartitoare pot disparea complet cu doar cateva operatii manuale in nisele din perete. In ciuda unei game largi de forme, culori si materiale posibile, Thun a ales un decor discret, simplu din lemn pentru panourile de perete, cu posibilitatea de rulare integrata in tavan si fara manere vizibile. „Descoperirea simplitatii” este probabil cea mai buna descriere a proiectului noii generatii IntercityHotel. Stilistic si creativ, Hafele a făcut totul posibil.
 
Despre Hafele
 
Hafele este o companie internationala, condusa de membrii celei de-a treia generatii a familiilor Hafele si Thierer, cu sediul in Nagold, Germania. A fost fondata in 1923, iar in prezent serveste industriei accesoriilor pentru mobila, feroneriei arhitecturale si a sistemelor electronice de control a accesului. Printre clientii sai se numără cei din industria mobilei, producatorii de mobilier, distribuitorii de feronerie, arhitecti si designeri din peste 150 de tari din intreaga lume. Hafele dezvolta si produce accesorii de feronerie si sisteme electronice de control al accesului in 6 fabrici in Germania si Ungaria. In exercitiul financiar 2015, Grupul Hafele a realizat venituri de 1,3 miliarde de euro, avand peste 7.100 de angajati in 37 de filiale, si numeroase reprezentante in intreaga lume.
Hafele Romania este una din cele 37 de subsidiare ale Hafele GmbH & Co KG Germania. Infiintata in octombrie 2009, cu sediul in Timisoara si un punct de lucru in Bucuresti, vine in intampinarea producatorilor de mobila, revanzatorilor de feronerie si accesorii pentru mobila, designerilor si arhitectilor prin solutiile si produsele inovatoare.
 
13198 de articole in baza de date
GLASTEC

Autentificare

Revista Fereastra editia nr. 136 (August 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK
29-01 sep 2018 HOLZ & BAU Klagenfurt, AT
12-16 sep 2018 BIFE-SIM - Targ de mob... Bucuresti, RO
18-20 sep 2018 IEAS Bucuresti, RO
19-22 sep 2018 Congres National de Dr... Iasi, RO
24-28 sep 2018 CERSAIE Bologna, IT
25-28 sep 2018 SECURITY ESSEN Essen, DE
26-28 sep 2018 GREEN LOGISTICA FORUM ... Bucuresti, RO
28-30 sep 2018 TNI - Targul National ... Bucuresti, RO
09-11 oct 2018 ALUMINIUM 2018 Düsseldorf, GE
10-13 oct 2018 TIB 2018 Bucuresti, RO
16-18 oct 2018 CHILLVENTA - Targul in... Nürnberg, DE
17-20 oct 2018 SAIE - Exhibition of w... Bologna, IT
18-20 oct 2018 ROMANIAN SECURITY FAIR Bucuresti, RO
23-26 oct 2018 GLASSTEC - Prelucrare... Düsseldorf, DE
25 oct 2018 7th Annual EuropaPrope... Warszawa, PL
31-04 nov 2018 INDAGRA - Targ interna... Bucuresti, RO
06-08 nov 2018 COMPOSITES EUROPE 2017 Stuttgart, GE
13-16 nov 2018 CONSTRUTEC - Targ inte... Madrid, ES
13-16 nov 2018 VETECO - Expozitie de ... Madrid, ES
20-23 nov 2018 EQUIP BAIE - Expozitie... Paris, FR
29-30 nov 2018 RENEXPO® HYDRO Salzburg, AT
05-06 dec 2018 ARCHITECT@WORK - STUTT... Stuttgart, DE
07-08 dec 2018 ARCHITECT@WORK - BERLI... Berlin, DE
14-19 ian 2019 BAU München - Targ in... München, DE
11-15 mar 2019 ISH - Targ de material... Frankfurt, DE
13-16 mar 2019 MADE EXPO Milan, IT
14-17 mar 2019 CONSTRUCT-AMBIENT EXPO... Bucuresti, RO
08-14 apr 2019 BAUMA Munchen, DE
14 mai 2019 EURO-FEREASTRA - Confe... Bucuresti, RO
14 mai 2019 EURO-CONSTRUCTII: Conf... Bucuresti, RO
15-17 mai 2019 INTERSOLAR München, DE
21-24 mai 2019 INTERZUM - Furniture p... Koln, DE
26-29 mai 2019 CLIMA 2019 - Scientifi... Bucuresti, RO
27-29 iun 2019 TAMPERE - The Glass Pe... Tampere, FI
21-22 sep 2019 PHI - 23'st Internatio... Gaobeidian, CN
01-04 oct 2019 VITRUM Milano, IT
04-08 nov 2019 BATIMAT Paris, FR