Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 17 Iulie 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ROTO: Noua piatra de hotar in ceea ce priveste sistemele oscilo-batante
ROTO: Noua piatra de hotar in ceea ce priveste sistemele oscilo-batante
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 17 Nov 2017 13:59
Adoptarea intotdeauna a deciziilor corecte privind investitiile este fara indoiala, omonima cu cele mai importante ambitii antreprenoriale. Roto ofera acum aceasta siguranta tuturor producatorilor de ferestre si companiilor de montaj. La baza acesteia se afla „noul sistem de feronerie oscilo-batant pentru ferestre si usi de balcon” care va fi disponibil pentru livrare incepand cu anul 2018. Cu „Roto NX”, furnizorul isi subliniaza inca o data pozitia de lider in sectorul de feronerie, orientat in permanenta spre beneficiile clientilor. Noul program complet stabileste criteriile tendintelor importante ale industriei pentru viitor si, astfel, impune concret standardele de eficienta, siguranta, confort si design.
Statutul companiei ca pioner si lider de tehnologie este datorat fondatorului companiei, Wilhelm Frank, care, in anul 1935, prin inventarea primei feronerii oscilo-batante ce putea fi produsa industrial, a pus bazele pentru ferestrele oscilo-batante cu ajutorul unui maner cu un sistem triplu de actionare. Datorita unei multitudini de etape de dezvoltare importante in domeniul utilizarii cu doua maini si cu o mana, noul mileniu a fost intampinat cu premiera absoluta „Roto NT”. Succesul global al acestui portofoliu oscilo-batant s-a bazat in primul rand pe extinderea permanenta a sortimentului universal, in sistem modular. Rezultatul: Roto este astazi liderul incontestabil de piata la nivel mondial, cu aproximativ jumatate de miliard de seturi oscilante/ oscilo-batante vandute de la infiintarea companiei.
Mai binele este prietenul binelui
Analiza continua a modificarilor de la nivelul pietei, constientizarea si transpunerea acestora in cadrul unor solutii practice si inteligente a fost si este in continuare baza pozitiei de varf la nivel international. Calea consecventa catre inovatie este acum documentata in urmatoarea sintagma: „schimb amplu la nivel de generatie”. In urma desfasurarii unui proces de dezvoltare pe parcursul mai multor ani, „explorarii intensive a tendintelor” si efectuarii de sondaje precise in cadrul clientilor, viitorul feroneriei oscilo-batante a dobandit un nou nume.
Parafrazand cuvintele lui Voltaire, caracteristicile „Roto NX” sunt fidele devizei „Mai binele este prietenul binelui”, deoarece programul imbina elementele specifice seriei „NT” consacrate cu componente noi sau imbunatatite. Acest concept transforma portofoliul intr-o „alegere sigura” pentru producatorii de ferestre, companiile de montaj, precum si pentru dealerii de elemente de constructii si dealerii de feronerie, dar si pentru constructorii privati si proprietarii de imobile. Noua „piatra de hotar” asigura urmatoarele caracteristici specifice:
·         eficienta ridicata. Sistemul garanteaza o asamblare usoara si rapida atat in cadrul procesului de fabricatie, cat si al celui de montaj. In plus, sunt reduse considerabil costurile de depozitare si logistica. Astfel, se economisesc timp si bani. De asemenea, programul se evidentiaza prin inalta calitate si prin respectarea standardelor care se impun.
·         siguranta sporita - din mai multe puncte de vedere. In primul rand, noile componente asigura o protectie antiefractie ridicata de exemplu, intr-o pozitie rabatata in conformitate cu RC 2. In al doilea rand, instalarea feroneriei devine mai sigura, deoarece permite greutati mai mari, chiar si in varianta standard. In al treilea rand, varietatea gamei de produs garanteaza fiabilitate si siguranta in luarea deciziilor.
·         confort sporit. Pe de-o parte, sistemul se remarca prin manevrarea usoara si functionarea optima de lunga durata. Pe de alta parte, confortul in locuinta este imbunatatit, de exemplu, prin proprietati de aerisire imbunatatite si prin integrarea in cadrul sistemelor de control pentru locuinta.
·         design modern. Acesta este determinat, printre altele, de capacele de mascare ascunse, vopsirea in camp electrostatic si suruburile ascunse. In plus, greutatile mari admise permit o configurare moderna a incaperilor cu suprafete vitrate mari.
De la balamale pana la clipsuri magnetice pentru usi de balcon
Specialistul in feronerie concretizeaza acest avantaje generale prin exemplificarea noilor componente. Caracteristicile acestora pe scurt, intr-o perspectiva generala, sunt urmatoarele:
* Balama tip P pentru ferestre din PVC: Sablonul standard de insurubare si gaurire din varianta standard elimina necesitatea de suruburi suplimentare pentru greutati ale cercevelei de pana la 130 kg, reducand astfel efortul la montaj. Un numar redus de articole este asigurat de balamaua standard (lagar de toc si stift) pentru greutati ale cercevelei de pana la 130 kg. Balamaua superioara simpla de deschidere a tocului, formata din brat foarfeca si placa foarfeca, dispune de o ventilatie de noapte integrata, fara a mai fi nevoie de componente suplimentare de toc. Placa foarfeca utilizabila stanga/ dreapta, precum si reducerea numarului lagarelor de toc si a stifturilor la doua in loc de patru, ca pana acum, au permis, de asemenea, reducerea numarului de articole utilizate. Balamaua pentru greutati ale cercevelei intre 130 kg si 150 kg este potrivita pentru ferestre mari, moderne, cu elemente vitrate grele. Placa foarfeca, avand ventilatie de noapte integrata, sporeste confortul in locuinta, in timp ce cerceveaua, care trece automat in functia de ventilatie de noapte, in pozitia de 135° a manerului, este actionata intuitiv. Aspectul estetic armonios se datoreaza, partial, si bratului foarfeca al balamalei de 130 kg, care acopera toate suruburile. La componenta echivalenta pentru greutati ale cercevelei de pana la 150 kg, pozitia optima a suruburilor este, de asemenea, un avantaj tehnic pentru cele doua suruburi suplimentare vizibile. Gama vasta de culori pentru capacele de mascare si noua suprafata vopsita in camp electrostatic „Titan” permit posibilitati de configurare individuala.
* Balama tip T pentru ferestre din lemn cu greutati ale cercevelei de pana la 150 kg: Componenta, care va fi disponibila in a doua jumatate a anului 2018, se caracterizeaza, in principiu, prin aceleasi puncte forte ca varianta pentru ferestre din PVC. Sunt incluse sablonul standard de gaurire si ventilatia de noapte integrata in balamaua superioara simpla de deschidere a tocului si suruburile ascunse.
* „TiltSafe”: Fiecare din cei trei blocatori de siguranta din otel identici pentru ventilatie batanta, cu posibilitate de montaj stanga/ dreapta, sunt potriviti pentru a realiza, in combinatie cu alte elemente precum puncte de inchidere tip ciuperca si un maner blocabil, o protectie antiefractie conform RC 2 pentru ferestre in pozitie rabatata. Combinatia optionala cu dispozitivul ascuns „Roto E-Tec Drive” (certificat RC 2 in curs de pregatire) asigura o integrare confortabila in sistemul Smart Home. Deschiderea batanta de pana la 65 mm in varianta mecanica sau in cea electrica permite un schimb de aer optim pentru un climat imbunatatit in incapere.
* Mecanism cu dornmas marit: Datorita sistemului de decuplare cu tija stulp si carcasa de mecanism/ carcasa de inchidere, incepand cu un dornmas de 25, numarul de articole si spatiul de depozitare sunt reduse, in timp ce componentele pot fi configurate individual „Sistemul EasyMix” permite un montaj fara suruburi, deoarece tija stulp si carcasa de mecanism/ carcasa de inchidere se clipseaza una de cealalta.
* Mecanism de canat inactiv Plus: Tija culisanta dintr-o singura bucata asigura o miscare simultana cu manerul. Astfel, rezulta o amplasare uniforma a blocatorilor pe cerceveaua activa si pasiva, fiind necesar numai un singur sablon. Livrarea din fabrica a mecanismului de canat inactiv in pozitie deschisa la aproape 180 accelereaza semnificativ taierea si montajul in cercevea. Deoarece manerul este pozitionat in pozitia de deschidere la aproape 180, pericolul de vatamare este eliminat, odata cu cresterea confortului de functionare.
* Contra-actionare gresita: Datorita posibilitatii de schimbare stanga/ dreapta, se poate regla rapid in cazul unei actionari necorespunzatoare. Accesul la arc este asigurat printr-un locas in bratul componentei de cercevea.
* Clips magnetic mecanic pentru usa de balcon: Reglajul inaltimii de pana la 7 mm a cercevelei permite ca tocul si cerceveaua sa se pozitioneze optim unul fata de celalalt. Constructia de arc stabila optimizeaza functionarea sigura si de durata si reduce astfel numarul de reclamatii. Acest modul asigura, pe langa confort, o functionare optimizata si un efort redus la actionarea batanta a cercevelei.
Sustinerea schimbarii
Odata cu lansarea la nivel mondial a sistemului „Roto NX”, specialistul in feronerie a marcat un nou progres in domeniul sistemelor oscilo-batante. Portofoliul inovator ofera solutiile inteligente necesare pentru ferestrele viitorului, provine de la un partener stabil si de incredere, garanteaza o durata lunga de viata, o inalta calitate si, nu in cele din urma, reprezinta abilitatile ingineriei germane. De aceea, trecerea la noul sistem de feronerie este „intotdeauna decizia corecta” pentru clienti.
Lansarea pe piata va fi insotita, printre altele, de un pachet de campanie cu instrumente de marketing, in numeroase limbi. Acesta cuprinde materiale publicitare tiparite, imagini, clipuri video si prezentari online, ca si evenimente si materiale de training. In plus, producatorii au posibilitatea de a primi sprijin atunci cand trec la „Roto NX”. Pentru informatii online detaliate, accesati www.roto-romania.ro
 
13123 de articole in baza de date

Autentificare

Revista Fereastra editia nr. 135 (Iunie-Iulie 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK
29-01 sep 2018 HOLZ & BAU Klagenfurt, AT
12-16 sep 2018 BIFE-SIM - Targ de mob... Bucuresti, RO
18-20 sep 2018 IEAS Bucuresti, RO
19-22 sep 2018 Congres National de Dr... Iasi, RO
24-28 sep 2018 CERSAIE Bologna, IT
25-28 sep 2018 SECURITY ESSEN Essen, DE
26-28 sep 2018 GREEN LOGISTICA FORUM ... Bucuresti, RO
28-30 sep 2018 TNI - Targul National ... Bucuresti, RO
09-11 oct 2018 ALUMINIUM 2018 Düsseldorf, GE
10-13 oct 2018 TIB 2018 Bucuresti, RO
16-18 oct 2018 CHILLVENTA - Targul in... Nürnberg, DE
17-20 oct 2018 SAIE - Exhibition of w... Bologna, IT
18-20 oct 2018 ROMANIAN SECURITY FAIR Bucuresti, RO
23-26 oct 2018 GLASSTEC - Prelucrare... Düsseldorf, DE
25 oct 2018 7th Annual EuropaPrope... Warszawa, PL
31-04 nov 2018 INDAGRA - Targ interna... Bucuresti, RO
06-08 nov 2018 COMPOSITES EUROPE 2017 Stuttgart, GE
13-16 nov 2018 CONSTRUTEC - Targ inte... Madrid, ES
13-16 nov 2018 VETECO - Expozitie de ... Madrid, ES
20-23 nov 2018 EQUIP BAIE - Expozitie... Paris, FR
29-30 nov 2018 RENEXPO® HYDRO Salzburg, AT
05-06 dec 2018 ARCHITECT@WORK - STUTT... Stuttgart, DE
07-08 dec 2018 ARCHITECT@WORK - BERLI... Berlin, DE
14-19 ian 2019 BAU München - Targ in... München, DE
11-15 mar 2019 ISH - Targ de material... Frankfurt, DE
13-16 mar 2019 MADE EXPO Milan, IT
14-17 mar 2019 CONSTRUCT-AMBIENT EXPO... Bucuresti, RO
08-14 apr 2019 BAUMA Munchen, DE
14 mai 2019 EURO-FEREASTRA - Confe... Bucuresti, RO
14 mai 2019 EURO-CONSTRUCTII: Conf... Bucuresti, RO
15-17 mai 2019 INTERSOLAR München, DE
21-24 mai 2019 INTERZUM - Furniture p... Koln, DE
26-29 mai 2019 CLIMA 2019 - Scientifi... Bucuresti, RO
27-29 iun 2019 TAMPERE - The Glass Pe... Tampere, FI
21-22 sep 2019 PHI - 23'st Internatio... Gaobeidian, CN
01-04 oct 2019 VITRUM Milano, IT
04-08 nov 2019 BATIMAT Paris, FR