Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 02 Noiembrie 2024
Hilti
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - TRIBUNALUL BUCURESTI: Insolventa pentru un important producator de ferestre
TRIBUNALUL BUCURESTI: Insolventa pentru un important producator de ferestre
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Cosmin Dincu 09 Aug 2017 19:46
La data de 19 iulie a.c., completul reunit in Camera de Consiliu C20, de la Sectia a-VII-a Civila din cadrul Tribunalului Bucuresti, a admis cererea proprie de intrare in insolventa a unui important producator de tamplarie termoizolanta, cu experienta pe piata, conform art. 66 din Legea nr. 85/2014. Demararea procedurilor de restructurare pe cale judiciara, prin declararea imposibilitatii de plata a creantelor, este cu atat mai surprinzatoare cu cat, potrivit datelor disponibile la Ministerul Finantelor Publice, compania respectiva (inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului in 22 august 2003) nu a avut probleme financiare deosebite in anul 2016. Astfel, activand, potrivit codului CAEN ales, in domeniul „fabricarii articolelor din material plastic pentru constructii” (mai specific, in productia preponderenta de ansambluri din PVC), firma a lucrat, anul trecut, cu 86 de salariati, in conditii de profitabilitate, avand o cifra de afaceri neta de peste 17,57 milioane de lei, iar datoriile totale nu depaseau 10,67 milioane de lei. Nici la capitolul de creante (datorate companiei de catre terti) nu a existat un dezechilibru major, in bilantul simplificat fiind transcrisa suma de 2,38 milioane de lei. Totodata, ca active imobilizate, societatea aflata acum in insolventa a precizat ca, la 31 decembrie 2016, acestea aveau valoarea de 5,99 milioane de lei, in timp ce capitalurile au totalizat putin peste 2,2 milioane de lei. La nivelul lui 2015, acest agent economic, cu codul unic de identificare 15688804, a avut vanzari de 17,28 milioane de lei, tot in conditii de profitabilitate si acelasi numar mediu de salariati.
Insolventa nu se datoreaza aparent dezechilibrelor din bilantul anului trecut
Astfel, intrarea in insolventa, la cerere, a cunoscutului producator de tamplarie Conexpert Group, chiar in timpul vacantei judecatoresti (3 iulie - 31 august 2017), nu are ca motive aparente dezechilibrele din bilantul anului trecut, iar din datele publicate pe portalul instantelor de judecata, pentru dosarul nr. 28295/3/2017, rezulta doar ca judecatorul sindic a admis cererea debitorului si a dispus, in consecinta, „deschiderea procedurii generale de insolventa impotriva debitorului SC Conexpert Group SRL”, desemnand totodata, ca administrator judiciar provizoriu, pe practicianul in insolventa Prime Insolv Practice SPRL. Totodata, instanta a fixat si termenul administrativ de control pentru analiza stadiului continuarii procedurii la data de 14 decembrie 2017.
Creditorii pot formula cereri de admitere a creantelor pana la finele lunii septembrie a.c.
Potrivit incheierii de sedinta, executorie, dar care poate fi atacata cu apel, in termen de 7 zile de la comunicarea hotararii prin publicare in Buletinul Procedurilor de Insolventa (apel ce va fi depus la Tribunalul Bucuresti, Sectia a VII-a Civila), creditorii companiei Conexpert Group (societate detinuta de Elena si Adrian Margarit) mai au o cale de contestare a insolventei, deschise la cererea debitorului. Astfel, in termen de 10 zile de la notificarea lor, creditorii pot depune, tot la Tribunalul Bucuresti, opozitii la incheierea de deschidere a procedurii, aceste opozitii fiind solutionate de judecatorul sindic in cel mult cinci zile de la data expirarii termenului de depunere a acestora. Totodata, termenul-limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitorului a fost stabilit de presedintele completului C20 la data de 28 septembrie 2017, prima sedinta a adunarii generale a creditorilor urmand sa aiba loc la 9 noiembrie a.c.
Consultand insa informatiile publice din cadrul portalului ONRC (la sectiunea „persoane publicate in Buletinul Procedurilor de Insolventa - BPI”), referitoare la notificarile transmise intre timp de administratorul judiciar Prime Insolv Practice SPRL (prin intermediul specialistei in insolventa Ioana Toma), rezulta ca in BPI nr. 14936, din 7 august 2017, s-a publicat o notificare privind deschiderea procedurii de faliment, prin procedura generala, impotriva Conexpert Group, iar la data de 8 august a.c., in BPI nr. 15026, s-a publicat si un raport al administratorului judiciar privind propunerea de continuare a perioadei de observatie din procedura generala a aceluiasi debitor, astfel incat, in lipsa oricaror clarificari suplimentare, ramane de vazut ce decizie va lua judecatorul sindic al completului C20, al Sectiei a VII-a Civile (sectie specializata in insolvente si condusa de presedinte - judecator Adina Bojinca, avand ca grefier-sef pe Claudia Dumitru). Informatii suplimentare, la www.just.ro
 
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
rehau
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left