Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 08 Decembrie 2022
ABONARER REVISTE
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - INWIDO raporteaza o crestere organica de 10%, bazata pe ajustarea preturilor
INWIDO raporteaza o crestere organica de 10%, bazata pe ajustarea preturilor
Producatori de tamplarie Publicat de Cosmin Dincu 06 Dec 2021 06:15
Producatorul multinational de tamplarie termoizolanta Inwido AB (cu baza operationala in Suedia, dar cu vanzari ce il fac lider in tarile nordice si un fabricant european de top, inclusiv in estul continentului) a anuntat ca rezultatele financiare din cel de-al treilea trimestru anului in curs au fost foarte bune, in contextul unei dinamici organice pozitive. Potrivit raportului intermediar al companiei, vanzarile nete au crescut la 1.897 milioane SEK, cu o crestere organica de 10%, noile comenzi s-au majorat cu 22%, iar portofoliul total de contracte a crescut cu 75%, pana la 2.283 milioane SEK. In acelasi timp, EBITA a crescut la 275 milioane SEK, iar marja EBITA a ajuns la 14,5% (fata de 14% in trimestrul al treilea din 2020).
„Parcursul de crestere a Inwido continua si avem posibilitatea sa raportam al zecelea trimestru consecutiv cu marje superioare. De asemenea, am realizat cel mai mare profit trimestrial de pana acum. Am obtinut o crestere de doua cifre a vanzarilor, determinata de pozitiile consolidate pe care le avem pe piata si de cererea ascendenta. Pe parcursul trimestrului al treilea din 2021, utilizarea capacitatii de productie si a celei operationale a crescut, mixul a fost pozitiv si cresterea preturilor la materiile prime a fost intampinata si solutionata cu ajustari proactive ale preturilor. Acest aspect a consolidat marjele operationale si de profit. Astfel, in primele trei trimestre din 2021, vanzarile nete au crescut organic cu 15%, pana la 5.550 milioane SEK. EBITA operational a crescut la 663 milioane SEK, iar marja EBITA operationala a crescut la 11,9%. Intram in al patrulea trimestru cu cel mai mare stoc de comenzi consemnat de Inwido de la infiintare pana in prezent, in cuantum de 2.283 milioane SEK, in crestere cu 75%. Ca structura, zona de afaceri Sud s-a dezvoltat, cu o crestere buna a livrarilor si cu un profit imbunatatit. Astfel, numai in trimestrul al treilea, vanzarile pentru zona de afaceri sus-mentionata au crescut cu 11%, EBITA operational a crescut la 206 milioane SEK, iar marja EBITA operationala a fost de 23,6%. Zona de afaceri Nord a cunoscut o dezvoltare pozitiva atat pe piata industriala (B2B), cat si pe cea de consum. In numai trei luni, vanzarile au crescut cu 10%, EBITA operational a crescut la 78 milioane SEK (73), in timp ce marja EBITA operationala a fost de 7,9%. In primele trei trimestre ale anului in curs, cresterea optima a tuturor indicatorilor, ajustarile proactive ale preturilor, utilizarea sporita a capacitatii si cheltuielile generale reduse au consolidat toate ratele noastre cheie, in timp ce s-au facut investitii substantiale pentru extinderea in continuare a activitatii, atat prin achizitii, cat si prin crestere organica. Avand un portofoliu de comenzi puternic, care a atins un nivel record si cu o activitate stabila atat pe pietele de consum, cat si pe cele industrie, privim cu incredere spre situatia din viitorul apropiat. Pe termen scurt, receptam cu optimism ponderat ultimul trimestru al anului in curs, in efortul nostru de a imbunatati viata oamenilor, de a asigura bunastare si un mediu optim de lucru pentru angajatii grupului si de a genera valoare sporita pentru actionari”, a declarat Henrik Hjalmarsson, presedinte si CEO al Inwido.
***
In opinia managerilor sai, Inwido este cel mai mare producator european de ferestre si unul dintre furnizorii de top, pe plan continental, de usi. Corporatia are operatiuni in Danemarca, Finlanda, Norvegia, Suedia (unde se afla si firma-mama, la Malmö), Austria, Germania, Estonia, Irlanda, Lituania, Romania, Polonia, respectiv Marea Britanie. De asemenea, Inwido exporta ansambluri de tamplarie in numeroase alte tari europene. Grupul promoveaza cel putin 20 de marci cu un puternic impact local, printre care se afla Elitfönster, SnickarPer, Hajom, Hemmafönster, Outline, Tiivi, Pihla, Diplomat si Sokolka. Prin intermediul grupului pe care il controleaza, Bedst & Billigst (cu o baza operationala de productie in Romania), Inwido are, astfel, o prezenta activa in tara noastra. Informatii suplimentare, la www.inwido.com
 
Meesenburg
rehau
2021-video-fer
SISECAM
TOP-500-PRODUCERS
In curand apare editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza