Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 16 Octombrie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - INWIDO: Rezultate optime obtinute in primele 6 luni din 2018
INWIDO: Rezultate optime obtinute in primele 6 luni din 2018
Producatori de tamplarie Publicat de Cosmin Dincu 28 Sep 2018 07:36
Producatorul multinational de tamplarie termoizolanta Inwido AB (cu baza operationala in Suedia, dar cu vanzari ce il fac lider in tarile nordice si un fabricant european de top, inclusiv in estul continentului) a anuntat ca rezultatele financiare din semestrul intai a.c. au fost optime, in pofida unei dinamici organice negative, determinate, pe de-o parte, de conditiile meteo nefavorabile din prima parte a perioadei de referinta, iar pe de alta parte, de operatiunile derulate la un nivel redus in Suedia.
„In intervalul ianuarie-iunie 2018, vanzarile nete s-au plasat la 3,12 miliarde coroane suedeze - SEK (n.r. - sau aproape 301,7 milioane de euro la cursul mediu actual de schimb), in crestere, in termeni reali, cu +3%, dar reflectand o scadere organica de -2%. In acelasi timp, EBITA si EBITA operational au fost de 220 milioane SEK (fata de 272 milioane SEK), respectiv 240 milioane SEK (comparativ cu 276 milioane SEK), dar, cu toate acestea, am parcurs pasi importanti pe drumul ce ne duce la extinderea activitatii, continuand sa reunim afacerile din Norvegia si Suedia, in contextul in care, in plan general, portofoliul de comenzi s-a majorat, ca valoare, cu +5%. Din punct de vedere regional, in zona EBE (n.r. - care cuprinde intreaga Europa si Marea Britanie, mai putin Suedia, Danemarca, Norvegia si Finlanda, analizate separat), primul semestru a.c. a insemnat o perioada optima, cu o majorare de +10% a vanzarilor in termeni reali, iar profitul operational s-a imbunatatit mult, influentat de e-commerce (cu un salt al comenzilor de +20% prin intermediul acestui instrument de vanzari) si de activitatea de pe piata britanica. Pentru intregul an in curs, de vreme ce am ajuns cel mai mare operator al pietei europene de tamplarie termoizolanta care foloseste mijloacele comerciale online, consideram ca, prin accesarea platformei de e-commerce Bedst & Billigst direct de clientii nostri finali, sa obtinem incasari de 0,5 miliarde SEK numai din aceasta activitate (ceea ce va insemna 7% din cifra totala de afaceri, planificata la nivelul lui 2018). Momentan, aceasta platforma, ce se adreseaza direct consumatorilor, are, de exemplu, un aport de 8% la vanzarile consolidate din zona EBE, cifrate la 530 milioane SEK in ianuarie-iunie a.c.”, a declarat Håkan Jeppsson, presedinte si CEO al Inwido.
De asemenea, potrivit oficialului corporatiei, cel de-al doilea semestru al anului 2018 va reflecta o continuare a procesului de diversificare a afacerilor, fructificandu-se avantajele integrarii complete a activitatii celor doua entitati achizitionate anul trecut. Totodata, se urmareste in continuare preluarea integrala a companiei daneze Bøjsø Døre & Vinduer si a cotei de 17% din actiunile Värmelux Oy - Finlanda, motiv pentru care la datoria neta consolidata s-au adaugat deja sumele necesare acestor operatiuni, de 12 milioane SEK, respectiv 31 milioane SEK.
***
In opinia managerilor sai, Inwido este cel mai mare producator european de ferestre si unul dintre furnizorii de top, pe plan continental, de usi. Corporatia are operatiuni in Danemarca, Finlanda, Norvegia, Suedia (unde se afla si firma-mama, la Malmö), Austria, Estonia, Irlanda, Lituania, Romania, Polonia, respectiv Marea Britanie. De asemenea, Inwido exporta ansambluri de tamplarie in numeroase alte tari europene. Grupul promoveaza cel putin 20 de marci cu un puternic impact local, printre care se afla Elitfönster, SnickarPer, Hajom, Hemmafönster, Outline, Tiivi, Pihla, Diplomat si Sokolka, are 4.400 de angajati si a generat vanzari de peste 6,4 miliarde SEK (circa 624 milioane de euro) in 2017. Prin intermediul grupului recent achizitionat Bedst & Billigst (cu o baza operationala de productie in Romania), Inwido are, astfel, o prezenta activa in tara noastra. Informatii suplimentare, la www.inwido.com
 
rehau
athena_370px
ghid_montaj
2021-video-fer
SISECAM
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 

Autentificare

hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
dualsoft
nhdp

Parteneri

trocal
VBH
ROTO
ALUPROF
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE