Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 04 August 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ANALIZA: Afaceri cu sincope pentru producatorii si furnizorii de usi
ANALIZA: Afaceri cu sincope pentru producatorii si furnizorii de usi
Producatori de tamplarie Publicat de Elena Icleanu 17 Sep 2020 05:55
Pe fondul eliminarii treptate a principalelor efecte ale crizei economice, insa si ca urmare a recesiunii tehnice in constructii, dupa care a survenit pandemia de Covid-19, care nu a avut deocamdata un impact negativ asupra trendului de recuperare din domeniu, bransa fabricantilor si furnizorilor/ distribuitorilor de usi de interior/exterior s-a inscris pe un trend asemanator celui specific pietei nationale de tamplarie termoizolanta (pentru care s-a raportat un trend ascendent in 2019). Domeniul continua sa depinda si de situatia sectorului de constructii imobiliare rezidentiale, ce a consemnat o dinamica relativ pozitiva anul trecut si o crestere destul de puternica, asimilata unei recuperari, in primul semestru a.c. Cu toate problemele grave din prezent, majorarea numarului de proiecte, finalizarea starii de recesiune in constructii (mai cu seama pe fondul sporirii volumului lucrarilor de constructie a locuintelor), iar pe acest fundal, tendinta beneficiarilor de a finaliza edificarea cladirilor vor consolida parcursul din prezent al firmelor specializate. Singura problema o constituie diminuarea numarului autorizatiilor de construire pentru cladiri, insa, in acest caz, scaderea cererii se va remarca pe termen mediu.
Dupa cum se cunoaste, pentru societatile active pe piata usilor de interior/ exterior, semestrul al doilea al fiecarui an reprezinta, de obicei, momentul propice pentru livrari, constituind perioada in care noile cladiri sau cele supuse reabilitarii sunt aproape definitivate si prevazute cu ansambluri de usi. In acest sens, indiferent de dinamica livrarilor de ferestre, piata autohtona de usi depinde, mai degraba, de evolutia altor indicatori macroeconomici, dintre care se distinge situatia actualizata a autorizatiilor de construire din mediul rezidential, ce are o importanta majora in ceea ce priveste conturarea perspectivelor domeniului diverselor categorii de usi.
Perspectivele pentru prioada urmatoare sunt date de numarul autorizatiilor de construire centralizate de INS, care indica o scadere de 12% a acestora in prima jumatate a anului 2020, sub impactul pandemiei. Analiza este completata cu opinii ale managerilor unor firme reprezentative din domeniu, precum Arcer, Bradul Ezüstfenyö, Bucin Mob, Danprod, Fagetul Deac, Luca Global Group, Mobimpex, Sangeosilv, Tehnolemn, Wooden Doors International si YTP Fenêtre.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ghid_montaj
SISECAM
rehau
2021-video-fer
athena_370px
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
nhdp
dualsoft

Parteneri

ALUPROF
trocal
VBH
ROTO
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE