Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 04 August 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ANALIZA: Previziuni pesimiste pentru productia de tamplarie din lemn
ANALIZA: Previziuni pesimiste pentru productia de tamplarie din lemn
Producatori de tamplarie Publicat de Elena Icleanu 20 Iul 2020 05:19
Dupa cum se cunoaste, in ultimul an s-a constatat un progres al pietei de constructii rezidentiale (reflectata printr-o crestere cu +26,2% a volumului lucrarilor specifice, ca serie bruta), iar trendul respectiv s-a mentinut in primele patru luni ale lui 2020 (cu o crestere de +21,3% atat pe seria ajustata, cat si pe cea bruta), dar in continuare se previzioneaza ajustari drastice in sens negativ, inclusiv ca urmare a declansarii si extinderii foarte rapide a pandemiei de coronavirus. Aceasta situatie fluctuanta va avea in mod clar ca efect cel putin o destabilizare, pe plan intern, a vanzarilor de tamplarie termoizolanta, iar in domeniul ansamblurilor din lemn (considerate a fi scumpe si pretentioase din punct de vedere al intretinerii in exploatare) se consemneaza si in continuare dezechilibre semnificative ale cererii. Astfel, cei mai multi producatori din bransa sustin ca lucreaza doar punctual, la comanda, in conditiile in care o serie de probleme economice specifice perioadei anterioare pandemiei de coronavirus s-au mentinut, fara a li se gasi rezolvare, ba mai mult, au aparut si persista altele noi, cum ar fi cele care pot fi deja observate in asa-numita „noua normalitate”, termen adoptat dupa traversarea intervalului de stare de urgenta (o premiera, in Romania ultimilor 31 de ani), continuata cu starea de alerta.
In acest context, majoritatea fabricantilor din domeniu estimeaza, pentru 2020, cel mult o stabilizare a rulajului la valoarea anului trecut sau, mai probabil, aparitia unor pierderi care vor fi cu greu recuperate, indeosebi pe seama exportului. Pentru a suplini cererea precara si fluctuanta de pe piata autohtona (mai ales ca, de multe ori, comenzile pe plan local sau cel mult regional - in unul sau cateva judete din proximitatea celui de resedinta - sunt singurele consistente), in conditiile unor capacitati de fabricatie excedentare si ale unei posibile supraoferte, producatorii de tamplarie din lemn stratificat activi la nivel national s-au orientat - si se orienteaza in continuare - tot mai puternic spre export, chiar daca acesta a scazut drastic, cu minimum -50%, in perioada de varf a pandemiei.
Analiza mai include, pe langa datele statistice prezentate in prima parte a acesteia, opinii ale reprezentantilor unor firme importante ale sectorului, precum: Arcer, Bradul Ezüstfenyö, Conf Binale, Danprod, Fagetul Deac-Demob-Grup BD, Mobimpex, Tehnolemn, Sangeosilv, Wooden Doors International, YTP Fenetre, Color Magic 2000 si Luca Global Group.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
SISECAM
athena_370px
ghid_montaj
rehau
2021-video-fer
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
nhdp
dualsoft

Parteneri

ALUPROF
trocal
ROTO
VBH
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE