Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 02 Octombrie 2022
SISECAM
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ATERM deruleaza un proiect de investitii in valoare de 8 milioane de euro
ATERM deruleaza un proiect de investitii in valoare de 8 milioane de euro
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 19 Iul 2022 06:10
Producatorul de tamplarie termoizolanta Aterm, cu sediul in judetul Sibiu, deruleaza anul acesta o investitie in valoare de aproximativ opt milioane de euro. Proiectul consta in realizarea unei hale cu o suprafata de 7.500 mp, in localitatea Medias, pe un teren cu o suprafata totala de 64.000 mp. Dupa cum precizeaza Razvan Banceu, administratorul firmei, investitia se implementeaza cu finantare din fonduri proprii si prin credit bancar si include, pe langa achizitia terenului, constructia propriu-zisa a halei si dotarea cu utilaje.
- Cum se desfasoara, in prezent, activitatile de productie a tamplariei termoizolante si ce schimbari intentionati sa realizati in viitor?
- In prezent, activitatile de productie a tamplariei din PVC au o contributie de aproximativ 95% la realizarea cifrei totale de afaceri, diferenta revenind fabricarii ferestrelor si usilor din aluminiu. In procesul de executie a ansamblurilor termoizolante din PVC, lucram cu profile Rehau si Salamander, feronerie Maco si geam termoizolant fabricat de societatile Olin (Brasov) si Klein Glass (Sibiu). Detinem o capacitate de productie de 300 de unitati/zi, iar ferestrele proprii sunt grupate in mai multe game, respectiv Aterm Concept, Evolution, Forte, Design, Comfort, Optim si Standard. Pentru realizarea ferestrelor si usilor din aluminiu, lucram in principal cu profile Alumil, dar si cu alte marci, precum Schüco sau Profilco. Putem realiza si forme atipice de ansambluri termoizolante, iar procesul propriu de productie este certificat ISO 9001, ISO 14001 si ISO 18001. In viitor, urmeaza sa relocam activitatile de fabricatie in noua unitate de productie la care se lucreaza in prezent la finisajele interioare.
- Care este aria de distributie a firmei?
- In ultima perioada, extinderea activitatilor de distributie atat pe piata interna, cat si pe cea externa, a fost principalul nostru obiectiv. Astfel, am reusit sa extindem reteaua de dealeri care cuprinde actualmente aproximativ 130 de colaboratori ce activeaza pe plan national. Ponderea livrarilor directe si a serviciilor proprii de montaj este relativ mica si se realizeaza, in principal, in zonele limitrofe localitatii Medias (unde este sediul nostru central) si unde am accesat, mai ales, proiecte private. In 2021, aproximativ 5% din productia totala de tamplarie termoizolanta a fost livrata la export, pe pietele din Germania si Italia. Extinderea operatiunilor de export reprezinta insa una din prioritatile noastre principale si am observat ca toate firmele romanesti implicate in activitati de acest tip inregistreaza o evolutie optima a afacerilor, in timp ce pe piata din Romania se inregistreaza o tendinta descrescatoare.
- Ce rezultate financiare ati inregistrat in ultima perioada si cum a fost influentata evolutia acestora de conditiile pietei?
- In 2021, am reusit sa obtinem o majorare de peste 50% a cifrei de afaceri, de la nivelul de 30 milioane de lei, fiind atinsa valoarea de 46 de milioane de lei, iar pentru anul acesta estimarile noastre indica tot o crestere.    
 
Meesenburg
RT
rehau
2021-video-fer
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2022!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza