Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ATERM investeste in 2024 in dezvoltarea segmentului tamplariei din aluminiu
ATERM investeste in 2024 in dezvoltarea segmentului tamplariei din aluminiu
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 07 Iun 2024 06:30
In vederea dezvoltarii operatiunilor specifice, compania Aterm, ce isi desfasoara activitatile de productie in judetul Sibiu, intentioneaza sa se axeze, anul acesta, mai ales pe segmentul executiei tamplariei din aluminiu, sa-si intensifice exportul si sa adopte masuri de digitalizare si sustenabilitate. De asemenea, dupa cum precizeaza Razvan Banceu, administratorul firmei, se are in vedere obtinerea unei cresteri de 15% a cifrei de afaceri, dupa ce anul 2023 a fost incheiat tot cu o majorare (de 23%) in raport cu valoarea de 56,9 milioane de lei inregistrata in 2022. 
- Precizati cum vi se par conditiile de piata in acest an si care sunt perspectivele de dezvoltare pentru perioada urmatoare.
- Domeniul specific de activitate este caracterizat, in continuare, de instabilitate, impiedicandu-ne sa prognozam contexte, situatii sau sa elaboram planuri de afaceri pe termen scurt/ mediu. Mai exact, mi se pare ca nu putem avea predictibilitate pentru nimic. Exista in continuare probleme cu furnizorii, chiar daca nu la acelasi nivel ca in pandemie. Un impact negativ l-a avut cresterea taxelor CASS, care ne-a fortat sa marim salariile. De asemenea, identificarea cu dificultate a fortei de munca, mai ales specializate, continua sa fie o provocare si anul acesta. 
- Detaliati cum se deruleaza activitatile proprii de productie si care sunt materialele pe care le utilizati in procesul de fabricatie a ansamblurilor termoizolante comercializate.
- Producem in principal (in proportie de 94% din totalul activitatii) tamplarie din PVC, diferenta revenind operatiunilor de fabricare a ansamblurilor din aluminiu. In domeniul executiei ferestrelor si usilor din PVC, detinem o capacitate de productie de 550 de piese/ zi si lucram cu feronerie Maco, sticla Saint-Gobain si profile Salamander (seriile bE73 si bE82) si Rehau (Euro 70, Synego, Geneo, Artevo etc.). Anul acesta, intentionam sa investim in dezvoltarea productiei tamplariei din aluminiu, urmand sa achizitionam un centru de prelucrare si debitare si sa ne dezvoltam echipa. 
- Mentionati cum se desfasoara activitatile proprii de distributie, atat la nivel intern, cat si pe plan international.
- Activitatile proprii de distributie se realizeaza, in principal, in zonele Transilvania, Banat, Bucuresti si, mai nou, in Moldova. Totodata, in 2023, aproximativ 10% din totalul ansamblurilor fabricate a ajuns la export, pe pietele din Germania si Italia. Pentru anul 2024, ne-am propus sa ne mentinem ritmul de crestere pe care l-am inregistrat in 2023. Colaboram cu peste 200 de parteneri din Romania si cu o serie de companii importante din Italia si Germania. In 2024, avem in vedere sa ne dezvoltam activitatile de export. Mai exact, dorim sa identificam oportunitati de noi parteneriate si sa elaboram strategii de piata adecvate, pentru a ne extinde prezenta si a castiga increderea clientilor de peste granite.  
  
 
TSV
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left