Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 02 Aprilie 2023
ABONARER REVISTE
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ATERM: Noua investitie in achizitia de utilaje performante
ATERM: Noua investitie in achizitia de utilaje performante
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 19 Iul 2016 12:00
Compania producatoare de tamplarie din PVC si aluminiu Aterm, avand in sediul in Medias, estimeaza anul acesta o crestere cu 40% a cifrei de afaceri dupa ce si in 2015 a fost inregistrat un rezultat similar. Astfel, de la o cifra de afaceri de aproximativ 6 milioane de lei, consemnata in 2014, s-au raportat rezultate financiare de  circa 10 milioane de lei in 2015. Administratorul firmei, Razvan Banceu, pune aceasta evolutie foarte buna pe seama sporirii numarului proiectelor rezidentiale din zona.
 
- In ce zone se efectueaza livrarile ansamblurilor termoizolante pe care le realizati?
- Distribuim produsele pe care le realizam cu precadere la nivel zonal, desi avem posibilitatea sa indeplinim comenzi si pe plan national. Anul acesta, proiectele finantate din fonduri private le-au surclasat clar pe cele de interes public, iar 10% din productia totala a fost exportata in Germania si Italia.
 
- Care sunt produsele puse la dispozitia partenerilor?
- In unitatea de productie din Medias realizam ferestre si usi din PVC, a caror comercializare contribuie cu aproximativ 85% la incasarile totale, precum si ansambluri din aluminiu si pereti cortina. Lucram cu profile din PVC Rehau si feronerie Maco, iar pe partea de aluminiu cu Profilco, Alumil sau Schuco, dar si cu geam termoizolant pe care il achizitionam de la firma Millenium Glass.
 
- In ce masura utilizati capacitatea de productie a firmei?
- In prezent, nivelul de utilizare a capacitatii de fabricatie este de aproximativ 100%. Pentru realizarea ansamblurilor termoizolante din PVC, dispunem de o capacitate de fabricatie de 300 piese/zi si detinem trei linii de sudura la patru capete, primele doua dintre acestea pe care le-am achizitionat fiind marca Elumatec. Anul acesta a fost instalata cea de-a treia, marca Sturtz, care este deja operationala, in urma derularii unui proiect de investitii din fonduri proprii. Pentru anul in curs, avem in vedere, de asemenea, sa extindem echipa de vanzari, avand in vedere oportunitatile de afaceri pe care le-am identificat pe plan zonal. Am mai putea adauga faptul ca firma noastra detine certificarile ISO si CE, iar echipa de specialisti pune la dispozitia beneficiarilor consultanta specializata, montaj, garantie si service.
 
- Cum vedeti evolutia pietei locale de tamplarie termoizolanta?                 
- Piata locala de tamplarie a prezentat o crestere constanta si destul de importanta in ultimii doi-trei ani, comercializandu-se cantitati in crestere de ferestre si usi. Ma incurajeaza si ma bucura sa vad ca se contruieste foarte mult in judetele Sibiu, Alba, Mures si Brasov si, astfel, capacitatile noastre de productie sunt acoperite iar proiectele pe anul acesta sunt in graficele stabilite. Astfel, putem afirma ca acest segment de activitate se afla, in zona noastra, intr-o continua dezvoltare.  
 
TSV
SISECAM
rehau
2021-video-fer
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza