Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - BIG ALUMINIUM: Definitivare a relocarii activitatii
BIG ALUMINIUM: Definitivare a relocarii activitatii
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 30 Oct 2013 19:10
In primele noua luni ale anului in curs producatorul de tamplarie si fatade cortina, Bordas Industrial Group of Aluminium (BIG Aluminium) a inregistrat o mentinere a vanzarilor fata de perioada similara din 2012. Pe fondul acestei evolutii si avand in vedere dificultatile din bransa, pentru finalul exercitiului financiar in curs este vizata obtinerea unei mentineri a cifrei de afaceri la nivelul de 11,2 milioane de lei consemnat in 12 luni. In cele ce urmeaza, directorul comercial al firmei, Dorin Coman, detaliaza evolutia pietei si aspecte legate de propria activitate.
 
- Detaliati obiectivele strategiei de afaceri aplicate la nivel intern.
- Cel mai important proiect de dezvoltare pe care l-am derulat in acest an a fost reprezentat de mutarea activitatilor intr-o noua fabrica, pe un teren pe care il detineam din anul 2006. Aceasta este situata tot in localitatea de resedinta (Targu Mures) si include spatii extinse de birouri si de productie. In acelasi timp, au fost inlocuite anumite utilaje si s-a reconfigurat tot procesul de productie.
 
- Cum se desfasoara operatiunile de fabricatie si distributie?
- Principalele activitati pe care le desfasuram sunt reprezentate de executia de tamplarie termoizolanta din aluminiu si pereti cortina, precum si de efectuarea lucrarilor de placare cu materiale compozite (care contribuie cu aproximativ 95% la realizarea cifrei totale de afaceri), diferenta fiind reprezentata de prelucrarea tablei si de realizarea de panelurilor compozite, activitatea proprie fiind organizata, in acest moment, in cadrul a doua divizii. Totodata, ocazional, fabricam si tamplarie din PVC. In procesul productiv utilizam profile Schuco, Metra, Alumil sau Reynaers, feronerie de sistem si geam termoizolant livrat de firme din Bucuresti si din judetele Cluj si Mures. In acelasi timp, efectuam si operatiuni de export in Germania si Franta, acestea insumand aproximativ 40% din totalul productiei.
 
- Detaliati caracteristicile proiectelor de constructii pentru care livrati ansambluri. 
- In 2013, zona cu cel mai mare grad de absorbtie a fost reprezentata de cladiri de birouri, livrarile pe plan intern efectuandu-se pe intreg teritoriul tarii. Pe termen scurt, avem in vedere orientarea catre zona rezidentiala. Efectuam livrari pentru proiecte finantate din fonduri private, iar pe segmentul peretilor cortina executam doar lucrari personalizate. Avem capacitatea sa derulam simultan mai multe proiecte, iar doua dintre cele mai importante obiective pentru care livram in acest moment fatade cortina si care urmeaza sa fie definitivate la finalul acestui an sunt reprezentate de Galati Shopping City si de un sediu de birouri in Sighisoara. 
 
- Caracterizati evolutia segmentului de piata specific.
- In prezent, segmentul specific de activitate este marcat de numeroase dificultati, precum lipsa investitiilor, neseriozitatea in afaceri sau lipsa de sustinere a autoritatilor abilitate. Pentru intervalul 2013-2015 estimam o evolutie marcata de stagnare si consideram ca trendul ascendent in constructii si implicit o revigorare a sectorului de tamplarie nu vor fi vizibile nici in 2014. Pentru informatii suplimentare, click aici
 
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
rehau
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left