Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 28 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - BUCOVRAD: Livrari preponderente de tamplarie in Italia
BUCOVRAD: Livrari preponderente de tamplarie in Italia
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 31 Oct 2014 18:05
Producatorul de tamplarie termoizolanta Bucovrad, care exporta aproximativ 25% din productie, a indeplinit anul acesta preponderent comenzi provenite din Italia (cele mai numeroase), Belgia si, ocazional, Germania. Potrivit declaratiilor managerilor firmei, principalul avantaj al desfasurarii operatiunilor de export consta in faptul ca,  pe aceste piete, este posibil comercializarea produselor la preturi mult mai avantajoase decat cele de la nivel intern. In ceea ce priveste cerintele tehnice, acestea nu difera foarte mult de ceea ce se intampla pe piata autohtona, unde, de asemenea, poate fi observata o preocupare preponderenta pentru calitate. Livrarile interne se deruleaza cu precadere in judetele Suceava, Botosani si Neamt, canalele de distributie suferind o usoara restrangere anul acesta. In cele ce urmeaza, directorul general al firmei, Dan Mironiuc, detaliaza evolutia pietei si aspecte legate de propria activitate.
 
-Cum a evoluat activitatea firmei in ultimul timp?
-In primele noua luni ale acestui an am inregistrat o majorare de pana in 10% a cifrei de afaceri. Ne dorim sa mentinem acest nivel pana la finele exercitiului financiar curent (in raport cu valoarea de 4,3 milioane de lei, consemnata in 2013), dar si in 2015.
 
-In ce conditii va desfasurati activitatea?
-Din pacate, chiar daca au crescut veniturile, odata cu ele au sporit si cheltuielile. Dintre acestea, le-am putea indica pe cele cu carburantii, taxele locale sau impozitele salariale. In aceste conditii si pe fondul intensificarii practicilor de concurenta neloiala pe piata, activitatea firmei nu poate evolua constant. Desi exista semnale pozitive in bransa, perspectivele ar fi optime daca la nivel guveramental s-ar lua decizia de intensificare a investitiilor – inclusiv a celor derulate din fonduri europene – care ar putea sa contribuie semnificativ la dezvoltarea tuturor ramurilor economice. In ceea ce ne priveste, in perioada recesiunii, ne-am axat pe stabilizarea incasarilor si a activitatii la parametri optimi. Totodata, ne-am orientat cu precadere catre adjudecarea de proiecte finantate din fonduri private, unde, spre deosebire de cele de interes public, platile sunt mult mai sigure. Din categoria celor care au beneficiari persoane fizice, anul acesta s-au construit cu precadere locuinte private, spatii comerciale si de birouri, precum si imobile rezidentiale noi.
 
-Descrieti oferta proprie de produse si servicii.
-Realizăm preponderent tamplarie din PVC (cu o pondere de 70% din total), cu profile Veka si Gealan, capacitatea de productie situandu-se la nivelul de 60 unitati/zi. Pentru echiparea usilor si ferestrelor utilizam, de asemenea, feronerie MTC, Siegenia, Roto sau G-U si geam termoizolant realizat de societatea Profil Exim, cu sticla Saint-Gobain. Dintre investitiile pe care intentionam sa le desfasuram pe termen scurt, am putea indica achizitia unei echipament de cantuire a sticlei.  
 
 
ABONARE REVISTE
SISECAM
rehau
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left