Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 02 Aprilie 2023
ABONARER REVISTE
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - DELTA GLASS se dezvolta si intentioneaza sa acceseze noi piete de desfacere
DELTA GLASS se dezvolta si intentioneaza sa acceseze noi piete de desfacere
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 12 Aug 2022 06:10
 
Unul dintre principalele proiecte de dezvoltare pe care le are in vedere compania Delta Glass (judetul Ilfov), pentru anul in curs, este reprezentat de deschiderea unor noi piete de desfacere. Catalin Iuhasz, managerul firmei, precizeaza ca cea mai recenta investitie realizata a constat in achizitia de utilaje noi in valoare de 3,5 milioane de euro. Produsele firmei sunt distribuite, in prezent, la nivel national, in tari europene (Germania, Marea Britanie, Belgia, Franta, Spania sau Elvetia), precum si in Canada si Israel.
 
- Cum se deruleaza activitatile de productie si care sunt principalele categorii de produse pe care le realizati?
- In urma investitiei in achizitia de utilaje finalizata anul trecut pentru fabricarea geamului termoizolant, dispunem de o capacitate de productie de 13.000 mp/luna. In productie, folosim in principal sticla Saint-Gobain, Guardian si AGC, in aceasta ordine, precum si alte marci, de la alti furnizori. Productia de geam termoizolant reprezinta, in acest moment, aproximativ 75% din totalul activitatii noastre, diferenta revenind procesarii sticlei pentru mobilier (10%) si fabricarii altor produse din sticla. In ceea ce priveste produsele noi din oferta, suntem tributari furnizorilor de sticla cu care colaboram si integram permanent in oferta noile sortimente lansate de acestia pe piata. Avem capacitatea de a realiza orice tip de geam termoizolant. Totodata, aproximativ 40% din produse realizate in unitatea proprie de productie se distribuie pe pietele externe.
 
- Ce evolutie a avut cererea de produse din portofoliu, in ultima perioada?
- Desi numarul proiectelor la care sunt folosite produsele proprii s-a mentinut constant in ultima perioada, in partea a doua a anului situatia se creioneaza mai putin bine. De asemenea, ne este imposibil sa contracaram cresterea preturilor la materiile prime, aceasta situatie fiind extrem de dificila atat la nivel international, cat si national. Din informatiile pe care le detinem, se pare ca situatia va continua si in toamna, de exemplu in ceea ce priveste evolutia preturilor la sticla. As dori sa mai amintesc faptul ca am fost pusi in fata faptului implinit in ceea ce priveste majorarile preturilor la energie, iar aceasta situatie va crea in continuare probleme, contribuind la incertitudinea pietei. Astfel, pe termen scurt, exista semnale palide de stabilizare a preturilor materiilor prime. Scumpirile dramatice se rasfrang asupra preturilor pe care le practicam catre clientii finali si contribuie la stagnarea intregii piete de tamplarie. Ceea ce se intampla nu este vina furnizorilor, ci este o reactie in lant, in fata careia nici noi nu prea avem ce masuri sa adoptam. 
 
- Care estimati ca va fi evolutia cifrei de afaceri din acest an?
- Pentru 2022, prevedem o mentinere a cifrei de afaceri la nivelul din 2021, cand rulajul a atins valoarea de 29,6 milioane de lei. Pentru 2023, nu putem face in acest moment nicio estimare, avand in vedere gradul ridicat de incertitudine a pietei. 
 
SISECAM
TSV
rehau
2021-video-fer
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza