Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 26 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ECO STRUCTURI (interviu): Investitii in dezvoltare, planificate pentru anul 2020
ECO STRUCTURI (interviu): Investitii in dezvoltare, planificate pentru anul 2020
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 29 Nov 2019 06:15
Compania Eco Structuri intentioneaza ca in 2020 sa investeasca in achizitia de utilaje performante care sa suplineasca lipsa personalului calificat si, in acelasi timp, sa construiasca o noua hala de productie destinata fabricarii geamului termoizolant utilata cu echipamente noi si mai performante. Mirabela Nemecsek, Manager in cadul firmei mai spune ca firma intentioneaza sa majoreze cota exportului in totalul livrarilor, in vederea majorarii veniturilor. In prezent, aproximativ 20% din produsele realizate sunt exportate in Uniunea Europeana, in principal, in Italia si Germania. Cea mai mare parte a productiei (circa 60% din total) se comercializeaza prin intermediul showroom-urilor proprii, iar diferenta prin cel al dealerilor si direct la proeicte imobiliare.
- Ce actiuni concrete ati derulat in 2019 in vederea imbunatatirii rezultatelor firmei?   
- Anul acesta am reinnoit parcul auto si am achizitionat o masina de spalat sticla mai performanta. Pentru a ne adapta noilor conditii de piata, vom incheia anul acesta cu un proces de restructurare a activitatii datorat, in principal, lipsei de forta calificata de munca pe care o intampinam inca din anul 2018. Chiar si in aceste conditii am reusit sa incheiem exercitiul financiar precedent cu incasari care s-au mentinut la nivelul celor din 2017.
- Cum a evoluat segmentul de piata specific in anul 2019 si ce estimati pentru 2020?
- In 2019, piata de tamplarie a stagnat, iar vanzarile au continuat sa creasca doar in orasele mari, in care se dezvolta proiecte imobiliare, precum Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara. In restul tarii situatia fost stationara datorita lipsei investitiilor, situatie ce speram ca se va schimba in 2020 prin implicarea autoritatilor. Cea mai mare problema actuala a domeniului este lipsa fortei de munca din sectorul privat si nu o sa se rezolve cu noile facilitati fiscale, prevazute in OUG, nr 114/2018. Discrepanta uriasa dintre salariile bugetarilor si cele din sectorul privat si migratia tot mai mare a fortei de munca in strainatate este adevarata cauza a lipsei personalului calificat, iar un salariu brut de 3.000 lei nu rezolva aceasta situatie. Cea de-a doua problema esentiala a pietei este lipsa reglementarilor in domeniu. Se produc, in continuare, ferestre fara a fi respectat un proces corect de fabricatie, cu materiale indoielnice, de catre firme “de garaj” care dezinformeaza clientii si vand la preturi derizorii, fara documente. Vazarea la negru/gri detine, inca, o pondere importanta pe piata de profil din Romania.
- Care este structura activitatii proprii?
- Activitatea noastra consta, in principal (in proportie de 80% din total), in realizarea de ferestre si usi din PVC, diferenta fiind reprezentata de productia ansamblurilor din aluminiu (10%) si alte produse. Pe segmentul tamplariei din PVC detinem o capacitate de fabricatie de 300 ferestre/zi si utilizam profile Gealan si Veka, feronerie G-U si sticla Saint-Gobain. In 2018 am lansat fereastra Supereco, care este un concept premium, ce raspunde celor mai exigente cerinte si la care folosim materiale de inalta calitate. 
 
rehau
SISECAM
TSV
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left