Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 12 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - Incertitudine pentru VKR Holding (Velux), pe fondul pandemiei cu Covid-19
Incertitudine pentru VKR Holding (Velux), pe fondul pandemiei cu Covid-19
Producatori de tamplarie Publicat de Cosmin Dincu 07 Apr 2020 05:07
Recent, managementul corporatiei VKR Holding A/S, care controleaza activitatea grupului Velux, a dat publicitatii o serie de documente referitoare la rezultatele financiare aferente anului 2019, dupa ce in 2018 s-au consemnat, pentru al treilea an consecutiv, rezultate record. Inca de la inceput, se subliniaza ca, desi a avut un profit (dupa achitarea taxelor) de circa 3,07 miliarde coroane daneze – DKK, in crestere fata de cele 1,8 miliarde DKK din 2018, cand au avut loc trei achizitii strategice relativ costisitoare, VKR Holding s-a remarcat in 2019 printr-un nou rezultat-record, din punct de vedere istoric, mai ales pe baza contributiei acestora.
„Grupul care coordoneaza, printre altele, activitatea Velux a finalizat exercitiul financiar anterior pe o pozitie mult mai puternica fata de 2018, VKR Holding reusind sa raporteze pentru 2019 o cifra de afaceri de 21,56 miliarde DKK (comparativ cu 19,59 miliarde DKK in anul anterior), insa in conditiile unei rate a profitului EBITA de 13,9% (fata de 13,6%). Astfel, activitatile noastre s-au situat pe un trend ascendent, dar in 2019 ne-am focalizat pe dezvoltarea de produse inovatoare si pe consolidarea, in continuare, a pozitiei pe care o detinem in domeniul luminatoarelor pentru aplicatii comerciale”, a subliniat Mads Kann-Rasmussen, CEO al VKR Holding.
In consecinta, la nivelul lui 2019, grupurile Velux si Dovista, responsabile pentru afacerile cu ferestre de mansarda, respectiv cu ferestre verticale au reusit sa raporteze cresteri ale rulajului, cu precadere in SUA si anumite state europene, insa Dovista a intampinat anumite probleme in Suedia si Marea Britanie, astfel incat estimarile initiale privind aceasta unitate de business nu s-au concretizat. In acelasi timp, afacerile Arcon-Sunmark (ce promoveaza solutii din domeniul HVAC, pe baza de energie solara, dezvoltate la scara mare) nu s-au putut ridica la nivelul asteptat, iar 2019 a reprezentat inca un an dificil. Aceasta situatie se explica, insa, prin natura modelului de business al acestei companii, implicate in proiecte cu dimensiuni semnificative si care, in functie de acestea, experimenteaza fluctuatii ale incasarilor de la un an la altul. In consecinta, afacerile cu ferestre de mansarda s-au dezvoltat in linie cu estimarile initiale, desi anul 2019 a fost unul provocator. De asemenea, livrarile de ferestre verticale, prin intermediul Dovista Group, au fost relativ optime, cu exceptiile mentionate anterior. In cazul Arcon-Sunmark, 2019 a reprezentat un an dezamagitor, desi compania a reusit sa-si mentina activitatea in parametri oarecum normali.
„Pe fondul declansarii si evolutiei rapide a pandemiei globale cu Covid-19, asteptarile generale pentru 2020 indica, actualmente, o incetinire semnificativa a activitatilor VKR Holding, astfel incat rezultatele din 2020 vor fi modeste. Am remarcat deja un impact negativ puternic asupra pietelor financiare (in cadrul carora suntem activi), ceea ce ne va afecta inevitabil toate ariile de business. In prezent, preconizam ca rulajul va fi egal sau usor mai redus decat in 2019, dar cu un regres ceva mai semnificativ al profitului net. Totusi, trebuie subliniat ca baza comparabila, a profitului financiar net din 2019, este foarte puternica, astfel incat scaderea estimata nu ne va destabiliza afacerile”, a mai precizat Mads Kann-Rasmussen.
In contextul actual, la 19 martie 2020, au intervenit modificari in structura conducerii Comitetului Director din cadrul VKR Holding. Astfel, Thomas Thune Andersen, vicepresedinte al CD, a devenit presedinte, inlocuindu-l in functie pe Søren Bjerre-Nielsen, care s-a retras la cererea sa dupa 24 de ani de presedintie a acestui for. De asemenea, a fost ales noul vicepresedinte al CD, in persoana lui Jørgen Jensen, CEO al Velux A/S. Pentru mai multe informatii, click aici!
 
 
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
rehau
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left