Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 24 Septembrie 2023
EDGETECH
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - INWIDO anunta o crestere continua a cererii si un stoc-record de comenzi in 2022
INWIDO anunta o crestere continua a cererii si un stoc-record de comenzi in 2022
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 03 Aug 2022 06:21
In al doilea trimestru 2022, vanzarile grupului Inwido au crescut la 2,475 miliarde SEK (circa 235,38 milioane euro), ceea ce constituie un avans de 23%, respectiv un spor organic de 15%. Stocul de comenzi s-a majorat cu 32%, pana la 2,687 miliarde SEK. In ceea ce priveste veniturile operationale, acestea au cumulat 293 milioane SEK, aferente unei marje de 11,8%. Recent,  Inwido a achizitionat Westcoast Windows - Suedia si Hyvinkään Puuseppien - Finlanda. Datele aferente semestrului intai din acest an indica o cifra de afaceri de 4,548 miliarde SEK si un profit de  470 milioane SEK. Fluxul de numerar din activitatile de exploatare a crescut la 361 milioane SEK. Conducerea grupului a comentat toate datele respective afirmand ca inceputul pozitiv al lui 2022 a continuat in al doilea trimestru. Cresterea organica a ramas la un nivel bun, iar achizitiile se incadreaza pe linia obiectivului de crestere pe termen lung. Preturile la materiile prime au continuat sa creasca, compania facand eforturi sustinute pentru a transfera aceste diferente in aval. In pofida incertitudinii pronuntate date de conflictul din Ucraina, de inflatia mare si de ratele dobanzilor in crestere rapida, operatiunile Inwido au fost stabile. Zona de afaceri Scandinavia si-a continuat nivelul ridicat de crestere pe parcursul trimestrului, vanzarile sporind cu 21%, iar EBITA cu 20%. In ceea ce priveste Europa de Est, avansurile au fost de 30%, respectiv 8,8%. Pe segmentul e-Commerce grupul continua sa se confrunte cu provocari, implementarea investitiilor de promovare exercitand un efect negativ asupra eficientei productiei si ducand la o reducere de 2% a incasarilor. In perspectiva, pe fondul unui trimestru marcat de vanzari puternice, oficialii Inwido sunt optimisti prognozand o continuare a trendului pozitiv in urmatoarele trei luni, pe baza indicatorului excelent ce masoara comenzile aflate in curs de executie. Incertitudinile externe, cresterea preturilor la energie, inflatie si rate mai mari ale dobanzilor vor genera insa o scadere a veniturilor disponibile pentru beneficiari. Pe termen lung, piata va fi sustinuta de interesul puternic al consumatorilor pentru mediul interior, combinat cu cresterea cererii pentru imbunatatirea eficientei energetice.
 
rehau
SISECAM
2021-video-fer
TSV
TOP-500-PRODUCERS
IN CURAND, editia
AUGUST 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza