Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 16 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - INWIDO consemneaza o scadere accentuata a livrarilor, insa marjele sunt constante
INWIDO consemneaza o scadere accentuata a livrarilor, insa marjele sunt constante
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 13 Feb 2024 06:00
In trimestrul al patrulea din 2023 vanzarile nete raportate de Inwido s-au ridicat la 2,273 miliarde coronae suedeze - SEK (circa 200 milioane de euro), in scadere cu 13 procente fata de perioada de referinta. Modificarea organica a fost de -21%. Valoarea comenzilor a ramas neschimbata, in timp ce portofoliul de lucrari aflate in curs de executie a crescut la 1,937 miliarde SEK, la data de 31 decembrie 2023. Veniturile operationale EBITA au cumulat 290 de milioane SEK, iar profitabilitatea a sporit de la 12,1% la 12,7%. La nivelul intregului an fiscal, cifra de afaceri a totalizat 8,97 miliarde SEK, ceea ce reprezinta o contractie de 6% (scaderea organica fiind de 14%). Profitul operational a atins 1,027 miliarde SEK, iar marja s-a mentinut la 11,4%. Conducerea companiei a afirmat ca scaderea rapida a livrarilor in 2023 pe piata de profil este extraordinara si unica. Incetinirea, care este asociata in principal cu constructiile noi din Suedia si Finlanda, a avut un impact masiv atat asupra comenzilor din timpul anului, cat si asupra vanzarilor din trimestrul al patrulea. Faptul ca Inwido a reusit sa-si conserve profitabilitatea in aceste circumstante speciale este o realizare majora. In ceea ce priveste obiectivele financiare, rentabilitatea capitalului de exploatare a scazut la 15,4%. De precizat ca operatiunile din Europa de Est au prezintat o profitabilitate semnificativ crescuta, cu o marja operationala EBITA in crestere de la 11% la 14,5%, determinata de impactul cresterilor de pret si de continuarea unui control ferm al costurilor. Pe segmentul de e-Commerce piata a ramas foarte competitive, iar vanzarile si comenzile primite s-au pastrat neschimbate. Pe termen scurt, specialistii Inwido anticipeaza mentinerea dificultatilor pe piata de profil, care se va caracteriza printr-o activitate scazuta in ceea ce priveste constructiile noi. Cu toate acestea, exista semne positive legate de faptul ca ratele dobanzilor par sa fi atins un nivel maxim, iar inflatia este in scadere. Prognozele pe termen mediu/lung sunt mai optimiste, avand in vedere ca tranzitia ecologica sustine cresterea comenzilor.
 
rehau
TSV
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left