Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 17 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - INWIDO: Scadere dramatica a livrarilor din Europa de Est in trimestrul intai 2024
INWIDO: Scadere dramatica a livrarilor din Europa de Est in trimestrul intai 2024
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 09 Mai 2024 06:15
Pentru Inwido, anul 2024 a inceput in conformitate cu prognozele inaintate la finele exercitiului financiar precedent. Scaderile puternice ale livrarilor pe pietele de constructii noi din Finlanda si Suedia, din semestrul al doilea al anului precedent au afectat atat vanzarile, cat si comenzile de la inceputul lui 2024. Vanzarile nete in primul trimestru s-au diminuat astfel cu 14 procente (- 21% din punct de vedere organic), ajungand la 1,811 miliarde coroane suedeze – SEK (circa 150 milioane de euro), veniturile operationale EBITA s-au plasat la 91 milioane SE, iar marja a scazut de la 8% la 5%. Toate acestea demonstreaza, in opinia managementului grupului, o buna rezilienta a modelului de afaceri. Volumele mai mici au fost partial compensate de reducerea costurilor de productie si de punerea in aplicare a economiilor in legatura cu costurile fixe in unitatile de afaceri. Oficialii Inwido au declarat ca este importanta consolidarea fortei operationale pentru asigura o oferta solida in sezonul care urmeaza. Totalul comenzilor primite in perioada analizata a crescut cu 1 % fata de trimestrul corespunzator al anului trecut, fiind remarcat un nivel de activitate in crestere pe partea de consum si de renovare. Acest lucru a fost deosebit de evident in Danemarca, unde inflatia si ratele dobanzilor sunt in scadere, iar preturile locuintelor in crestere. In ceea ce priveste indicatorii cheie de performanta pentru activitatea de sustenabilitate, cifrele au fost afectate de scaderea substantiala a volumelor livrate. In Europa de Est, care a raportat o profitabilitate ridicata din punct de vedere istoric in ultimele trimestre, reducerea dramatica din ultimele sase luni si-a facut acum pe deplin efectul. Cu o scadere a vanzarilor de 43% in primele trei luni ale lui 2024, marja operationala a ajuns de la 6,8% la -4,8%. Pe segmentul e-Commerce, care este cel mai orientat catre consumator, s-a raportat insa o tendinta pozitiva, vanzarile sporind cu 8%. In perspectiva, obiectivul pe termen lung de a atinge vanzari totale de 20 de miliarde SEK pana in 2030, cu o profitabilitate de 15% a capitalului operational. Pentru atingerea acestei tinte este necesara implementarea unei strategii bine puse la punct de fuziuni si achizitii, precum si de dezvoltarea unui portofoliu de produse inovatoare, concomitent cu o concentrare ferma asupra clientilor.
 
SISECAM
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left