Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 03 Martie 2021
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - NEOMAR: Renovarile si inlocuirile, segmente-cheie pentru piata de tamplarie
NEOMAR: Renovarile si inlocuirile, segmente-cheie pentru piata de tamplarie
Producatori de tamplarie Publicat de Elena Icleanu 19 Oct 2020 05:43
Productia de tamplarie termoizolanta din Romania, ferestre si usi, s-a situat la 750 de milioane de euro in 2019, potrivit datelor companiei de cercetare de piata in constructii, Neomar Consulting. Piata este dominata, in continuare, de ansamblurile din PVC, ce reprezinta 80% din sector, si completata de cele din aluminiu, 20%. Lemnul si alte materiale utilizate ocazional sunt excluse din analiza Neomar.
"Pe segmentul rezidential, tamplaria din PVC are 80-85% din valoarea totala a vanzarilor, insa livrarile de sisteme din aluminiu erau in crestere usoara. Va fi interesant de vazut la urmatoarea editie a studiului daca pandemia a influentat acest trend", spune Bogdan Funieru, Managind Director la Neomar Consulting.
 
Numai 65% din locuinte sunt dotate cu tamplarie termoizolanta
Gradul de dotare a locuintelor existente in Romania cu tamplarie termoizolanta a crescut in ultimii 10 ani de la 40% (cat arata recensamantul INS din 2011) la circa 60-65%, potrivit masuratorilor Neomar din prezent. "Ne referim la stocul de case care sunt locuite, intrucat exista un numar important de case parasite sau nelocuite frecvent, in special in mediul rural. Exista, in continuare, potential suficient de dezvoltare pe piata locala, atat prin prisma inlocuirii tamplariei vechi clasice din lemn, cat si prin prisma vechimii primelor tamplarii montate acum 20-25 de ani, care deja incep sa arate forme de uzura. Renovarile/ inlocuirile de ferestre sunt segmentul cheie, ...

Pentru a continua lectura articolului in format complet 
va rugam sa optati pentru 
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

 
SISECAM
2020-video-C_
TELECOAUTOMATION
athena_370px
rehau
ghid_montaj
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
nhdp
dualsoft

Parteneri

trocal
ALUPROF
ROTO
VBH
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE