Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 17 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - PPTT: Sedinta CD s-a desfasurat la Ploiesti, la sediul firmei Valras Prod
PPTT: Sedinta CD s-a desfasurat la Ploiesti, la sediul firmei Valras Prod
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 23 Iun 2016 18:51
Membrii Consiliului Director (CD) al Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta din Romania (PPTT) au participat, la data de 22 iunie a.c., la o sedinta deschisa care s-a desfasurat in Ploiesti, la sediul firmei Valras Prod. Primul subiect pe ordinea de zi a adus in discutie vizita pe care membrii organizatiei au organizat-o in Ungaria, unde asociatia patronala similara a sustinut conferinta “Ziua producatorului de ferestre si usi”,  iar discutiile derulate in cadrul acesteia au vizat posibilitatile acestei bresle din Ungaria, conditiile tehnice ale tamplariei comercializate pe aceasta piata, programele si granturile care pot fi accesate pe acest segment, precum si organizarea unor cursuri oficiale de montator de ferestre sau adoptarea unei marci nationale de calitate, in conditiile in care piata a fost invadata de producatorii polonezi. Lorincz Barnabas, directorul executiv al PPTT, a informat, ca, in randul producatorilor de tamplarie maghiari, poate fi remarcat “un regres al activitatii,  dar si o tendinta de dezbinare prin incapacitatea de asociere, fiind active mai multe patronate de profil, precum si o slaba capacitate de export (inclusiv pe piata romaneasca), generata de lipsa de dotari tehnologice”, afirmatie intarita de Valentin Petrescu, presedintele PPTT. Acesta a subliniat faptul ca, in Romania, acest domeniu de activitate este “poate cu 25 de ani mai evoluat”, chiar daca si dimensiunea pietei noastre si, implicit, a cererii este net superioara, iar producatorii romani evita inclusiv din acest motiv sa acceseze zona Ungariei. Presedintele PPTT a amintit ca organizatia incearca, in acest moment, sa intre in contact si cu asociatia de profil din Polonia, care poate fi considerata un model de dezvoltare.   
Urmatoarele subiecte de discutie au vizat alte activitati concrete desfasurate de patronat, in vederea sprijinirii membrilor sai. Este vorba despre participarea la doua targuri internationale (EquipBaie Paris si Saie 3 Bologna) printr-un program de subventionare a MECRMA, scop pentru care PPTT a participat la intalnirile Consiliului de Export si, desi in acest moment nu este asigurata clar o finantare din partea statului pentru aceste doua evenimente, membrii CD au luat decizia ca toti cei interesati sa pregateasca documentatia necesara si sa fie gata de participare, in cazul in care vor fi depasite dificultatile financiare. De asemenea, PPTT, membru fondator al Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC), incearca sa identifice anumite principii de baza care sa genereze un punct de vedere comun cu FPSC referitor la certificarea profesionala a firmelor de constructii si a companiilor care lucreaza in infrastructura, proces care este obligatoriu potrivit noii Legi a Achizitiei Publice care a intrat, recent, in vigoare. Este vizata prezenta obligatorie a membrilor PPTT in cadrul grupului de lucru alcatuit din specialisti incadrati in Agentia Nationala pentru Achizitii Publice si Ministerul Transporturilor, iar in acest sens, membrii CD au fost invitati de catre Valentin Petrescu sa participe la elaborarea unei strategii de lucru.
La finalul discutiilor, Leon Buzatu, membru al CD, care s-a implicat in modificarea normativului P118, alaturi de Uniunea Arhitectilor din Romania (UAR), Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Basarab I”, a precizat ca observatiile facute de PPTT au fost luate in considerare, iar “o forma noua a acestui document va aparea fie cu aceste adnotari, fie nu va mai aparea deloc”. Informatii suplimentare, la www.pptt.ro                      
 
TSV
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left