Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 30 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - VKR Holding (VELUX): Previziunile moderat-optimiste sunt confirmate de rezultate
VKR Holding (VELUX): Previziunile moderat-optimiste sunt confirmate de rezultate
Producatori de tamplarie Publicat de Cosmin Dincu 29 Apr 2022 06:07
Recent, managementul corporatiei VKR Holding A/S, care controleaza activitatea grupului VELUX, a dat publicitatii o serie de documente referitoare la rezultatele financiare aferente anului 2021, dupa ce in 2020 s-au consemnat, pentru al cincilea an consecutiv, rezultate record, in pofida pandemiei. Inca de la inceput, se subliniaza ca, intrucat a avut un profit net (dupa achitarea taxelor) de circa 4,07 miliarde coroane daneze – DKK, in pofida pandemiei de coronavirus, VKR Holding s-a remarcat in 2021 printr-un nou rezultat-record, din punct de vedere istoric.
„In 2021, VKR Holding a stabilit un nou record pe toate liniile si in cadrul tuturor segmentelor de business, in pofida impactului continuu al Covid-19. Rezultatele impresionante au fost determinate de cresterea organica si de achizitii, iar VKR Holding va continua sa identifice potentiale achizitii strategice. Randamentul portofoliului financiar al VKR Holding a depasit, de asemenea, asteptarile si a contribuit astfel la rezultatul puternic care a marcat a 80-a aniversare a grupului VKR. In ansamblu, rezultatele din 2021 au creat o baza solida pentru 2022, care se preconizeaza a fi, insa, un an plin de provocari. In 2021, VKR Holding a generat o cifra de afaceri de 26,1 miliarde de coroane daneze - DKK, ceea ce reprezinta o crestere de 15,4% fata de 2020. Profitul operational a ajuns la 4,8 miliarde DKK, fiind la acelasi nivel ca in anul anterior. Portofoliul financiar a acumulat o rata record de rentabilitate, de 2,6 miliarde DKK. Acest aspect a generat un rezultat de 5 miliarde DKK, ceea ce reprezinta o crestere de 35% fata de 2020”, se arata intr-un comunicat al corporatiei.
„In pofida altui an turbulent, marcat de efectele pandemiei de Covid-19 si ale provocarilor de aprovizionare globala care au urmat, am consemnat rezultate excelente in 2021. Nu exista nicio indoiala ca acest lucru s-a datorat performantei exceptionale a angajatilor nostri. Cu toate impedimentele generate de ratele ridicate de infectare cu SARS-CoV-2 si de inchiderea temporara a unor unitati, angajatii au depus toate eforturile pentru a se asigura ca societatile grupului au iesit si mai puternice din acest an dificil. In acelasi timp, putem vedea, prin cresterea cererii, ca performanta ferestrelor pe care le produc companiile noastre este mai relevanta ca oricand. Din pacate, insa, razboiul din Ucraina – cu consecintele sale tragice - va face ca anul 2022 sa fie mult mai nesigur si cu rezultate mai greu de prevazut. Gandurile noastre se indreapta permanent la angajatii si partenerii nostri, cu precadere in aceste momente dificile, a declarat Mads Kann-Rasmussen, CEO al VKR Holding.
Activitate comerciala crescuta, in pofida dificultatilor de aprovizionare
In perioada analizata, pandemia de Covid-19 a adus noi provocari pe pietele globale, cu probleme legate de lantul de aprovizionare, inclusiv intarzieri la transport si cresterea costului materiilor prime.
"In 2021, am continuat sa ne dezvoltam afacerile, cu toate dificultatile inerente, remarcand o concentrare puternica a atentiei pe renovarea locuintelor si pe investitii, ceea ce a dus la o crestere robusta a cererii. Grupul VKR s-a confruntat insa cu obstacole pe lantul de aprovizionare, in special in a doua jumatate a anului 2021. Dar, datorita colaborarii noastre puternice cu partenerii si furnizorii si a unei imbunatatiri a aprovizionarii pana la sfarsitul anului, am reusit sa asiguram noi rezultate record”, a adaugat Mads Kann-Rasmussen.
In total, VKR Holding a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 15,4%. In timp ce 9,4 puncte procentuale din acest nivel au provenit din cresterea organica, 6 puncte procentuale au fost obtinute ca aport al achizitiilor strategice.
DOVISTA a devenit cel mai mare producator european de ferestre verticale
In 2021, grupul DOVISTA a devenit cel mai mare producator de ferestre verticale din Europa. DOVISTA si-a continuat strategia de achizitii de succes, aproape dublandu-si dimensiunea. Astfel, a achizitionat compania Weru AG, un producator de top de ferestre verticale din Germania. In plus, autoritatile care supravegheaza concurenta au aprobat achizitionarea de catre grupul DOVISTA a diviziei de ferestre a companiei elvetiene Arbonia, operatiune care a fost de altfel anuntata in anul precedent. Noile achizitii au ca rezultat o crestere exponentiala a activitatii DOVISTA nu numai in Europa de Vest, ci pe tot continentul.
Grupul VELUX a incheiat anul 2021 cu o crestere a vanzarilor si cu un rezultat optim, dupa ce, din nou, a fost constatata o cerere in crestere pentru ferestrele de mansarda si luminatoare. In loc sa aiba un impact negativ asupra cererii, pandemia a parut sa intensifice atentia acordata imbunatatirii calitatii vietii in locuinte. Atat segmentul rezidential, cat si cel comercial si-au extins activitatea, mai ales privind renovarile, contribuind la rezultatele solide ale VELUX, in ciuda problemelor legate de lantul de aprovizionare. In 2021, ambele domenii de activitate au continuat sa se concentreze pe realizarea obiectivelor lor ambitioase de sustenabilitate. In noiembrie 2021, VKR Holding a anuntat infiintarea KOMPAS, un fond independent care gestioneaza asa-numitul capital de risc. Fondul va investi un miliard de coroane daneze in start-up-uri care ofera solutii pentru implementarea principiilor sustenabilitatii si a inovatiilor tehnologice in domeniul imobiliar si al constructiilor. VKR Holding este investitorul de baza din spatele KOMPAS, care va functiona independent si cu o viziune pe termen lung. Obiectivul fondului este de a constitui si consolida un portofoliu de investitii directe in Europa, Israel si Statele Unite ale Americii.
Nu in ultimul rand, din punct de vedere organizatoric, in cadrul adunarii generale anuale a VKR Holding din 24 martie 2022, toti membrii in functie ai consiliului de administratie au fost realesi. In plus, Per Skovsted, oficial al Velux Foundations, a fost ales ca nou membru in consiliu.
„Cu toate ca asteptarile noastre pentru 2022 sunt marcate de incertitudine, avem o atitudine prudenta, dar optimista. Anticipam o continuare a expansiunii pozitive a industriei constructiilor si a cererii de imbunatatire a locuintelor in anii urmatori. In plus, VKR Holding va continua sa se concentreze asupra unor potentiale achizitii atat in domeniile noastre actuale de activitate, cat si in domenii noi, daca apar oportunitatile potrivite. Insa, impactul potential al razboiului din Ucraina asupra economiei mondiale, asupra preturilor energiei si asupra inflatiei ar putea afecta atat costurile, cat si cererea in 2022. Urmarim cu foarte multa atentie actualul context marcat de conflictul militar din Ucraina si mai ales efectele acestuia, care ar putea avea repercusiuni pe termen lung”, a concluzionat Mads Kann-Rasmussen.
***
VKR Holding reprezinta un grup de companii cu activitati in domeniul constructiilor si in sectorul de investitii care isi propune sa creeze valoare prin detinerea unor firme strategice si a unor instrumente de investitii financiare. Companiile sale au aproximativ 19.900 de angajati, cu activitati in 40 de tari din intreaga lume. VKR Holding functioneaza dupa principiile unei afaceri de familie, fiind in proprietatea membrilor familiei Kann-Rasmussen si a unei fundatii controlate de acestia - Villum Fonden, denumita astfel dupa numele fondatorului VELUX A/S - Villum Benedikt Kann-Rasmussen. Pentru mai multe informatii, click aici!
 
TSV
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left