Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 28 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - MARIANTHERM: Trend ascendent al veniturilor din acest an
MARIANTHERM: Trend ascendent al veniturilor din acest an
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 23 Aug 2012 09:17
Andrei Mihaescu (23 de ani)
Functia/Firma: Project Manager, Mariantherm;
Experienta profesionala: 4 ani in domeniul tamplariei termoizolante.
 
Conducerea companiei Mariantherm are in vedere ca anul acesta sa deruleze o strategie de consolidare si mentinere a afacerii. Alte obiective de dezvoltare stabilite pentru 2012 constau in achizitia de utilaje si echipamente cu comanda numerica, pentru care se impune alocarea unor fonduri in valoare de 0,17 milioane de euro. De altfel, in 2011 a fost finalizat un alt proiect de investitii, in valoare de aproximativ 0,77 milioane de euro si care a constat in constructia unei noi hale de productie ce include si spatii de birouri.
 
- Ce strategie ati adoptat pentru a face fata dificultatilor din bransa?
- Problemele pe care le intampinam in dezvoltarea activitatii sunt generate de influenta negativa pe care o are criza economica asupra acestui sector. Dintre acestea, am putea indica blocajul financiar, lipsa si prudenta investitiilor importante in domeniul constructiilor. Consideram ca anul acesta vom reusi sa depasim toate aceste dificultati prin continuarea contractelor din 2011 si prin majorarea cotei exportului de la 25% la 40%. Acest lucru este posibil prin initierea unor parteneriate in Belgia, pe langa cele pe care le avem deja in Germania. Pentru 2012 si intervalul urmator preconizam o scadere semnificativa a investitiilor din domeniul imobiliar si chiar intrarea in insolventa a unor firme consacrate de pe piata constructiilor. Totusi, unul dintre aspectele pozitive ale bransei este reprezentat de faptul ca cerintele actuale ale utilizatorilor sunt tot mai inalte din punct de vedere calitativ.
 
- Care este structura veniturilor firmei in ultimul timp?
- In primul semestru din acest an am inregistrat o crestere cu 7% a vanzarilor fata de perioada similara din 2011. Pe fondul acestei evolutii, pentru finalul exercitiului financiar in curs estimam o majorarede aproximativ 25% a cifrei de afaceri in raport cu 2011, cand, de asemenea, s-a consemnat o crestere de 20%. In structura veniturilor totale, ponderea este detinuta – cu aproximativ 85% - de lucrari destinate fatadelor, diferenta fiind constituita de fabricarea tamplariei din PVC. In domeniul principal de activitate, realizam ansambluri din aluminiu (cu o contributie de 60% la aceasta categorie) si executam lucrari de placare cu materiale compozite (15%), fatade ventilate (20%) si pereti cortina (5%).
 
- Detaliati activitatile de productie si distributie din cadrul companiei.
- Pentru realizarea peretilor cortina dispunem de o capacitate de fabricatie de 3.000 mp/luna, iar in procesul de executie utilizam profile Reynaers, Wicona, Etem, Schuco, KMG si feronerie Roto, Giesse sau Siegenia. Geamul termoizolant este realizat in regie proprie, cu sticla Saint-Gobain sau AGC. Efectuam livrari la nivel national, cele mai multe comenzi provenind, in 2012, din municipiile Baia Mare, Medias, Sibiu, Cluj-Napoca si Bucuresti si vizand preponderent peretii cortina si fatadele ventilate. Cererea a fost polarizata, clientii s-au orientat fie catre modele complexe, fie economice, iar anul acesta am lansat sisteme de pereti cortina adaptate la necesitatile si cerintele arhitecturale curente, precum si elemente noi de ancorare a fatadelor ventilate. Printre cele mai importante proiecte de fatade la care furnizam produse specifice se afla: hotelul Tempo, supermarketul Palas, doua clinici medicale si case rezidentialedin Targu Mures, Decebal Tower (Bucuresti)si o cladire de birouri cu fatada structurala din Sovata. Pe plan national, numarul proiectelor de fatade este in 2012 in scadere, acestea sunt de dimensiuni medii si mari si au functiuni de birouri, medicale, locative etc.
 
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left