Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 02 Aprilie 2023
ABONARER REVISTE
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - AGC: Noi modele de sticla transparenta si opaca, pentru aplicatii moderne
AGC: Noi modele de sticla transparenta si opaca, pentru aplicatii moderne
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 10 Sep 2014 11:47
Transparenta si opacitatea constituie doua dintre cele mai importante caracteristici ale vitrajelor arhitecturale, fiecare dintre acestea fiind solicitate in functie de specificul aplicatiilor in cadrul carora sunt integrate modelele respective. AGC a introdus in portofoliul de produse solutii avansate ce raspund, in mod optim, oricareia dintre solicitarile arhitectilor, din acest punct de vedere. Din prima categorie face parte modelul Stopray Smart, destinat realizarii de fatade cortina si geam termoizolant. Avand un coeficient de transfer termic de 1,1 W/mpK si fiind disponibil in variantele de selectivitate 51/33 (neutru), respectiv 30/20 (neutru-albastru), produsul prezinta o stralucire distincta si un grad limitat de reflexie interioara. De asemenea, un avantaj important atat din punct de vedere al ­designului, cat si prin prisma financiara este reprezentat de faptul ca pelicula de acoperire a sticlei nu necesita parcurgerea unui proces de slefuire, necesar in cazul altor pelicule Low-E. Pentru aplicatiile structurale lipsa slefuirii reprezinta un mare atu. 
 
Caracteristici optime de termo - fonoizolare si rezistenta mecanica deosebita
Din punct de vedere al proprietatilor radiatiei luminoase, un pachet de geam termoizolant in structura 6 mm Stopray Smart 51/33 - 16 mm Argon 90% - 4 mm Planibel Clear prezinta o transmisie de 51% si o reflexie de 25%, in vreme ce analiza energetica indica un factor g de 33% (conform prevederilor EN 410), o reflexie a energiei solare de 31% si o transmisie de 30%. Atenuarea fonica este evaluata la Rw(C;Ctr) = 36(-1;-5) dB. In ceea ce priveste varianta alternativa, 6 mm Stopray Smart 30/20 - 16 mm Argon 90% - 4 mm Planibel Clear, pentru aceasta au fost calculate o transmisie luminoasa de 30% si o reflexie de 28%, respectiv un factor g cu o valoare de 20% si o reflexie a energiei solare de 31% (coeficientul de atenuare fonica este similar celui anterior). Cele doua versiuni pot fi supuse sau nu procesului de securizare, gratie caracteristicii de rezistenta deosebita a stratului de oxid de argint. Stopray Smart detine certificarea de sustenabilitate Cradle2Cradle si poate fi pastrat in stoc pentru o perioada de 9 luni, ce se poate extinde la 12 luni in cazul in care pachetul este sigilat. Pentru a se respecta performantele mecanice si chimice in cazul realizarii unor fatade cortina structurale, expertii AGC au testat o mare varietate de adezivi profesionali, recomandand utilizarea modelelor Dow Corning DC 993 si Sika SG500. In cazul etansarii superioare la apa se sugereaza folosirea sigilantului Dow Corning DC791, in vreme ce pentru celelalte aplicatii (geam termoizolant) procesatorii pot apela la o gama extinsa de materiale siliconice de la Dow Corning DC 3362 si Sika IG25/SG500, polisulfidice (Fenzi Thiover si Kömmerling PS 200/GD 116) si poliuretanice (Kömmerling GD 677si Tremco JS 442). 
 
Sticla vopsita, disponibila in 15 nuante distincte
Solutia opaca promovata de AGC si destinata realizarii lucrarilor de placare si compartimentarilor este Lacobel T. Aceasta este un sortiment de sticla float vopsita, ce poate fi prelucrata (taiata, slefuita, gaurita, canelurata, sablata, gravata, printata, indoita etc.) si securizata in conditii de maxima siguranta. Produsul este realizat prin depunerea unui strat de vopsea de inalta calitate, procesul respectiv fiind dezvoltat in urma unui intens proces in care a fost implicat departamentul de ­cercetare-dez­voltare din cadrul AGC. In acest moment, furnizorul nipon este singurul de pe piata internationala care are in portofoliu o asemenea solutie. Produsul este extrem de rezistent la impact, zgariere, soc termic si actiunea radiatiilor ultravio­lete. Lacobel T poate fi utilizat atat la realizarea de parapeti si fatade ventilate, cat si la aplicatii de interior (usi din sticla, pereti despartitori etc.), fiind disponibil intr-o gama de culori formata din 15 nuante atent selectionate. Modelul prezinta un aspect lucios si se caracterizeaza printr-un grad ridicat de uniformitate a finisajului. Produsul este usor de instalat si se incadreaza in categoria sortimentelor sustenabile de la AGC, fiind certificat in sistem Cradle2Cradle. Un aspect foarte important, care a contribuit in mod semnificativ la acordarea acestei certificari, este reprezentat de gradul extrem de limitat al emisiilor de compusi organici volatili (VOC) in incintele in care este utilizat sortimentul respectiv. Din punct de vedere dimensional, Lacobel T este livrat la grosimi ale foii de sticla de 4 mm, 6 mm, 8 mm si 10 mm (pentru varianta de 2.550 mm x 3.210 mm) si 4 mm, 6 mm si 8mm (pentru cea de 5.100 mm x 3.210 mm). Unul dintre avantajele majore este dat de posibilitatea de a utiliza panouri de mare gabarit, de unde rezulta diminuarea numarului de rosturi, precum si optimizarea operatiunilor de montaj. Modelul se poate lamina dupa ce este parcurs procesul de securizare, iar finisajul rezista cu succes in medii umede. In ceea ce priveste livrarea, aceasta se realizeaza in lazi cu inaltime de 225 cm sau 255 cm, fiind posibila furnizarea unor diverse culori. Produsul poate fi pastrat pe stoc timp de 12 luni de la livrare.
 
Solicita informatii suplimentare
 
rehau
2021-video-fer
TSV
SISECAM
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza