Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 12 August 2022
Meesenburg
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - CORTIZO: Seria liftant-glisanta 4600 HI cu eficienta energetica ridicata
CORTIZO: Seria liftant-glisanta 4600 HI cu eficienta energetica ridicata
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 28 Aug 2015 09:20
Profilele Cortizo din seria 4600 HI sunt destinate executiei ansamblurilor de ferestre/usi cu actionare liftant-glisanta, in prezent fiind disponibila o versiune cu aspect vizual minimalist, ce prezinta o sectiune vizibila a nodului central de numai 50 mm. Aceasta performanta a fost posibila gratie eforturilor expertilor departamentului de cercetare-dezvoltate (I+D+I) din cadrul grupului iberic, care au dezvoltat noi solutii optimizate pentru imbunatatirea din punct de vedere estetic a reperelor care fac parte din seria respectiva. Sistemul este recomandat pentru executia de luminatoare de mari dimensiuni, asigurand performante deosebite de izolare termica si protectie acustica, in conditiile unui design avangardist. Produsele pot fi utilizate inclusiv pentru fabricarea de usi, solutiile din aceasta categorie fiind caracterizate printr-un aspect rectangular al cercevelelor si baghetelor de geam termoizolant. 

Coeficient de transfer termic ce ajunge pana la 0,9 W/mpK
Masuratorile efectuate in cadrul unor laboratoare specializate indica, pentru ansamblurile descrise anterior, un nivel al coeficientului de transfer termic incepand de la 0,9 W/mpK. Pentru a se atinge pragul respectiv de performanta energetica, se recomanda folosirea combinata a unor elemente prevazute cu sisteme de rupere a puntii termice (realizate din poliamida cu latime de 35 mm sau 24 mm) si a unor profile reticulare de polietilena, ce asigura cresterea masiva a capacitatii de vitrare (facand posibila folosirea unor pachete de geam triplustratificat, cu o transmitanta termica deosebita). Sistemul permite montajul unor elemente transparente cu latime de 55 mm, valoarea maxima determinata a indicelui de protectie fonica situandu-se la Rw = 43 dB. 
 
Cercevele de 400 kg gliseaza perfect pe sina de otel inoxidabil
Din punct de vedere al gabaritului, dimensiunile maxime ale unei cercevele realizate folosind acest tip de profile sunt de 3.350 mm latime si 3.200 mm inaltime, fiind garantata, astfel, fabricarea unor ansambluri de tamplarie ce asigura maximizarea cantitatii de lumina naturala disponibila in interior. Conform verificarilor efectuate s-a demonstrat ca usile glisante descrise anterior sunt ideale pentru aplicatiile ce presupun inchiderea unor spatii mari, avand capacitatea de a acoperi goluri de pana la 20 de metrii lungime, in cazul utilizarii sinei optionale de culisare, prevazute cu trei cai de rulare, ce poate deservi sase cercevele. Un alt avantaj major al sistemului 4.600 HI este constituit de posibilitatea proiectarii de ferestre la care ochiurile fixe sa fie combinate cu elementele mobile. In ceea ce priveste fortele de actionare, acestea sunt foarte mici, asigurand o operare facila, gratie glisarii perfecte a unor cercevele cu mase de pana la 400 kg pe sina speciala executata din otel inoxidabil, care este fixata pe toc. Informatii suplimentare, la www.cortizo.com
 
Solicita informatii suplimentare
 
rehau
2021-video-fer
RT
SISECAM
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
AUGUST 2022!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza