Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 25 Mai 2020
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - EXPOZITIA Frontale de la Nurnberg este cea mai buna platforma pentru inovatii
EXPOZITIA Frontale de la Nurnberg este cea mai buna platforma pentru inovatii
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 02 Apr 2020 06:16
Chiar amanata, manifestarea Fensterbau/Frontale ramane principala placa turnanta a industriei mondiale de tamplarie termoizolanta, gratie capacitatii acestei platforme complexe de a sustine inovatia si a asigura un mediu optim pentru interrelationarea tuturor partilor intreresate - oameni de afaceri, manageri, cercetatori, autoritati publice, organizatii profesionale, presa etc. Conjunctura actuala, care a generat decizia de a anula organizarea evenimentului la jumatatea lunii martie, nu va afecta prestigiul targului si nici nu-i va scadea popularitatea de care se bucura in randul profesionistilor. Aceasta afirmatie este sustinuta si de declaratiile organizatorilor, care au anuntat ca decizia este una obiectiva, fiind mai putin legata de viroza actuala si mai mult de faptul ca, in prezent, atentia este focalizata pe subiectul respectiv, iar acest lucru ar putea periclita atingerea scopului declarat al Fensterbau/Frontale - si anume de a asigura o comunicare optima intre specialisti, neafectata de diversi factori perturbatori.
 
Secretul industrial, inlocuit printr-o transparenta totala
Avand in vedere faptul ca, in mod traditional, expozantii care participa la eveniment deruleaza ample programe de pregatire, inclusiv in ceea ce priveste inovatiile ce vor fi lansate la targ, factorii perturbatori au afectat intr-o masura destul de mica aceasta latura deosebit de importanta. Cei mai importanti furnizori au confirmat deja sistemele si serviciile pe care intentionau sa le prezinte la manifestarea de la Nurnberg Messe. Pornind de la premisa ca expozitia se va desfasura in bune conditii la noul termen anuntat de organizatori, Fensterbau/Frontale va prilejui un spectacol al noutatilor, cu atat mai mult cu cat evenimentul are loc intr-o perioada de transformari profunde in ceea ce priveste organizarea afacerilor si a relatiilor comerciale, datorita impactului tot mai evident pe care digitalizarea il exercita asupra economiei mondiale. Inclusiv sectorul de tamplarie termoizolanta va fi nevoit sa se adapteze la tehnologii precum realitatea virtuala si cea augmentata, machine learning (ML), Internet of Things (IoT) sau inteligenta artificiala (AI). Deja cei mai multi dintre producatorii majori de tamplarie termoizolanta au realizat, in ultimele decenii, investitii importante ce au vizat achizitia de utilaje cu control numeric si roboti industriali (desi intr-o mai mica masura ca alte industrii, cum ar fi, de pilda, cea auto), insa acest lucru nu mai este suficient pentru o adaptare la noua paradigma. Deja, pe fondul crizei actuale din domeniul fortei de munca, robotii colaborativi (cobots, in jargon) au devenit o alternativa tot mai des luata in considerare, cel putin de catre managerii vizionari, care au inteles, de asemenea, necesitatea integrarii intr-un sistem unitar IT a tuturor etapelor de aprovizionare, productie, comercializare, montaj si service, precum si a celorlalte operatiuni din amonte si aval. Numai in acest fel, cu ajutorul unor retele ultrarapide de comunicare (viitoarele 5G) si printr-o transparenta totala - conditie pe care, la momentul actual, sunt destul de putini cei care accepta sa o respecte - va fi posibila dezvoltarea sustenabila a firmelor din bransa, pe termen lung. Vremea secretului industrial a apus deja, laitmotivul sistemului economic actual fiind reprezentat de transmiterea informatiei la viteza maxima, exploatarea oportunitatilor generate de inovatie si incurajarea proceselor de cercetare-dezvoltare, chiar cu riscul de diminuare temporara a profitabilitatii. In „oceanul rosu” al unei competitii acerbe, pentru a folosi un eufemism, aceasta este singura cale de diferentiere si „evadare” pe care toate companiile trebuie sa o aleaga, inainte de a fi prea tarziu. Tocmai aceste elemente vor fi relevate pregnant la Fensterbau/Frontale in acest an.
 
COVID-19
athena_370px
ghid_montaj
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK