Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 20 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - KADRA: Automatizarea usilor si ferestrelor va reduce cu 40% factura la energie
KADRA: Automatizarea usilor si ferestrelor va reduce cu 40% factura la energie
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 21 Nov 2022 13:34
Una dintre cele mai importante provocari ale momentului pentru arhitecti, proiectanti si constructori este sa ridice cladiri sustenabile, care sa impace nevoia de confort cu designul atractiv, eficienta energetica si protectia mediului. Green Buildings, cladirile inteligente si prietenoase cu natura sunt nu doar un deziderat, ci o necesitate in marile orase ale lumii. La Forumul International de Arhitectura si Ingineria Constructiilor, SHARE Bucharest 2022, cel mai important eveniment de profil organizat anual in Romania, peste 60 de speakeri din 15 tari au dezbatut subiectul fierbinte al celor mai eficiente mijloace de a creste gradul de sustenabilitate al cladirilor. Cum se armonizeaza exigentele de design cu nevoia de eficienta energetica? KADRA, singurul integrator de solutii si servicii pentru automatizarea si managementul accesului, a prezentat la summitul SHARE solutia sa la problema momentului: automatizarea usilor si ferestrelor scade cu peste 40 de procente factura la energie. Companie romaneasca cu experienta pe piata de 30 de ani, KADRA are in portofoliu solutii care cresc eficienta energetica si calitatea aerului din interiorul cladirilor, propunand un design ultramodern si rafinat.
Experimentul Ministerului Economiei din Olanda
Ministerul Economiei din Olanda a realizat un experiment ca sa observe diferentele de consum energetic la o cladire prevazuta cu usa manuala vs una automata. Oficialii olandezi au monitorizat facturile la energie la o cladire prevazuta cu o usa manuala, apoi au instalat una automata si au comparat consumul pentru cele doua perioade similare de timp. A rezultat o economie de energie electrica de 43%.
Un studiu cu obiective similare a fost realizat de prestigiosul Massachusetts Institute of Technology din Statele Unite (MIT). Concluziile acestuia referitor la beneficiile instalarii unei usi rotative sunt surprinzatoare:
- Permite de 8 ori mai putin transferul de aer dintre interior si exterior fata de o usa batanta. Astfel se realizeaza o economie importanta de energie necesara pentru incalzirea/racirea spatiilor, tinand cont ca traficul mediu intr-o cladire de birouri de mari dimensiuni poate duce la schimburi de aer intre interior si exterior de pana 850 mc/minut;
- Daca fiecare persoana care a intrat sau a iesit din respectiva cladire ar fi folosit o usa rotativa, s-ar fi putut economisi peste 75.000 kw/h, aproximativ 1.5% din totalul necesar pentru a incalzi sau a raci cladirea si ar fi prevenit producerea unei cantitati importante (14.6 tone de CO2, in conditiile in care un autovehicul produce aproximativ 6 tone de emisii de CO2 anual);
- Folosirea unei usi rotative pentru accesul in cladire ar putea economisi anual 98,912.8 kWh. Acest volum de energie ar putea incalzi timp de un an intreg 5 gospodarii sau ar putea alimenta un bec pentru o perioada de 29 de ani. Pentru a genera acest volum de energie s-ar emite 18.8 tone CO2. Prin urmare, usile rotative sunt o nu doar o solutie economica, ci si una ecologica.
Cu portofoliu care include sute de proiecte pentru beneficiari de toate categoriile (de la spitale, centre medicale si comerciale, aeroporturi, hoteluri si hale industriale), KADRA ofera solutii de acces automat care armonizeaza eficienta energetica cu designul rafinat, libertatea de miscare, confort si securitatea persoanelor si spatiilor. Solutiile automate de acces sunt contactless, prin urmare, foarte igienice, pentru ca riscurile de contaminare se reduc substantial.
Sistemele inteligente de ventilatie automata – solutia eficienta de limitare a concentratiei de radon
Din 2023, administratorii cladirilor cu acces public vor fi obligati printr-o reglementare a Ministerului Dezvoltarii, care urmeaza legislatia europeana, sa limiteze expunerea la radon a populatiei. Gaz radioactiv care ajunge din sol in locuinte, radonul este periculos pentru ca poate produce cancer pulmonar. Este, de altfel, principala cauza a cancerului pulmonar in randul nefumatorilor. Noua reglementare ii obliga pe constructori sa identifice metode eficiente pentru eliminarea acestei amenintari la sanatatea publica. „Sistemele inteligente de ventilatie automata sunt o solutie buna pentru limitarea concentratiei de radon. Si, pe langa aceasta, au beneficii multiple”, explica Andreea Strugaru, marketing manager si co-owner KADRA. „Mentionez doar cateva dintre ele – cresterea calitatii aerului, economia de energie, utilitatea in caz de incendiu, pentru desfumare si reducerea amprentei de carbon. Beneficiile automatizarilor de ferestre si ventilatiei inteligente decurg unele dintr-altele. Spre exemplu, intr-o constructie prevazuta cu un astfel de sistem raul de cladire scade cu procente cuprinse intre 25 si 67%. De aici decurge o crestere a productivitatii cu procente care se apropie de 20%. Oamenii se concentreaza mai bine in spatii ventilate asa cum trebuie, au randament mai mare. Din acest motiv, sistemelor inteligente de ventilatie ar fi foarte utile in scoli, in spitale, pe langa alte spatii cu densitate mare de oameni. Cladirile inteligente si sustenabile au nevoie de solutii inteligente de acces, iar automatizarea usilor si ferestrelor din portofoliul KADRA se incadreaza in aceasta categorie”, a mai precizat Andreea Strugaru.
 
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left