Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 16 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ROTO: Inovatii pentru cresterea nivelului de confort si de siguranta
ROTO: Inovatii pentru cresterea nivelului de confort si de siguranta
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 30 Sep 2014 10:28
Programul de feronerie Roto Patio Fold destinata echiparii ansamblurilor de ferestre/usi de mare gabarit cu actionare glisant-armonica a fost imbunatatit si modificat, pentru a asigura o facilitare a accesului, respectiv o crestere a gradului de confort in utilizare si, totodata, pentru a imbunatati caracteristicile de performanta referitoare la eficienta energetica. Noua versiune, lansata in acest an, poate fi folosita pentru instalarea la cercevele cu o masa de pana la 100 kg, plaja de aplicabilitate extinzandu-se pana la inaltimi ale elementului mobil de 2.800 mm. In mod suplimentar, pragul din seria Confort, incluzand un carucior optimizat, are o contributie semnificativa la sporirea parametrilor de termoizolare. Sistemul de rulaj asigura o manevrare fara efort, precum si o durata extinsa de exploatare, gratie includerii unor role speciale din PVC, cu o rezistenta sporita la uzura si care garanteaza deplasarea silentioasa a ansamblului. 
 
Deschideri de 6.000 mm si rezistenta la peste 15.000 de cicluri
Sistemul de glisare indeplineste exigentele prevazute de standardul EN 13126, incadrandu-se in clasa 4 din punct de vedere al duratei de utilizare. Produsul a fost testat la 15.000 de cicluri de inchidere/deschidere, fara a inregistra nici un fel de disfunctionalitate. Programul Roto Patio Fold poate fi utilizat pentru dotarea unor ferestre/usi realizate din profile lemn stratificat, aluminiu, PVC si materiale compozite (din categoria lemn-aluminiu), indiferent daca deschiderea se realizeaza catre interior sau exterior. Latimea maxima a ramei este de 6.000 mm pentru toate tipurile de materiale, din acest motiv utilizarea solutiei respective fiind recomandata la aplicatiile ce necesita deschideri mari, cum ar fi terase, sere, centre de conferinte si de afaceri. Totodata, sistemul este potrivit pentru echiparea elementelor mobile de compartimentare interioara. Balamalele aferente sunt finisate in camp electrostatic, prin aceasta eliminandu-se capacele de mascare si asigurandu-se o rezistenta superioara la uzura. De asemenea, un beneficiu suplimentar este constituit de garantarea unei mai bune preluari a sarcinilor din greutatea cercevelei, datorita unui sistem inovator de cuplare, care mai ofera suplimentar si o imbunatatire a gradului de etanseitate. Pentru fabricantii de tamplarie termoizolanta, un avantaj reprezentativ este dat de compatibilitatea dintre solutia Roto Patio Fold si cele oscilo-batante, ambele variante putand integra sistemele de praguri Roto Eifel. Astfel, se obtine o majorare semnificativa a vitezei procesului de productie, precum si o optimizare a operatiunilor logistice. 
 
Sisteme motorizate de siguranta, cu optiune de comanda la distanta
Din grupa sistemelor moderne de inchidere multipunct, un produs revolutionar este Roto Safe E Eneo CC, reprezentand una dintre cele mai sigure solutii disponibile in acest moment pe piata de profil. Pe langa caracteristicile superioare de securitate pe care le detine, modelul ofera un confort ridicat utilizatorilor, datorita armonizarii optime a elementelor sale componente. Motorul de actionare a dispozitivului, distribuit sub titulatura Roto E-Tec Door Drive, beneficiaza de o instalare ascunsa vederii si permite realizarea operatiunilor de inchidere/deschidere in conditii de maxim confort pentru beneficiar. Metoda propusa de expertii germani este utila mai ales atunci cand nu este posibila manevrarea unei chei pentru descuierea sistemului de inchidere a usii. In mod alternativ, sistemul electromagnetic cu inchidere multipunct Roto Safe-E realizeaza in mod automat actiunile necesare in conditii de maxima siguranta si silentiozitate, fara a mai fi necesara folosirea metodelor traditionale. De asemenea, usa ramane permanent incuiata, astfel incat se exclude riscul de a fi uitata asigurarea acesteia. In sens invers, este posibila deblocarea facila a sistemului dinspre interior prin simpla actionare a manerului, ceea ce elimina posibilitatea blocarii in incinta. Accesul in locuinta se face prin intermediul unei tastaturi, de la care se introduce un cod de tip PIN, programabil individual. De asemenea, se ofera facilitatea actionarii prin telecomanda, cititor de amprenta sau prin bluetooth. Aplicatiile la care se poate folosi Roto Safe-E sunt multiple si se refera la usi de exterior instalate la constructii rezidentiale uni- si multifamiliale, la ansamblurile de acces in cladiri de birouri, hoteluri etc. Sistemul este adaptat pentru folosirea la usi fabricate din profile din lemn stratificat, PVC si aluminiu, incluzand urmatoarele componente: broasca principala de rezistenta, doua sisteme de inchidere de tip bolt si carlig, o contra-placa robusta din gama Confort si, in mod optional, pentru asigurarea unor performante sporite in ceea ce priveste manipularea, un motor special de actionare a ansamblului. Un element important care trebuie subliniat este acela ca Roto Safe E Eneo CC se adapteaza complet la conceptul de locuinta fara bariere, fiind un produs ce asigura un grad maxim de accesibilitate, concomitent cu o siguranta sporita.  
 
Solicita informatii suplimentare
 
 
TSV
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left