Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Schuco Carbon Control, solutii noi pentru reducerea amprentei de CO2 a constructiilor
Schuco Carbon Control, solutii noi pentru reducerea amprentei de CO2 a constructiilor
Produse & Tehnologii Publicat de AG&F 02 Mai 2023 16:24
Expozitia internationala de materiale de constructii si arhitectura BAU 2023 si-a inchis de curand portile. Cifrele sunt impresionante: 2.260 de expozanti din 49 de tari, peste 250.000 de vizitatori. Una dintre temele principale ale expozitiei a fost una dintre marile provocari ale acestei perioade, atingerea neutralitatii climatice in sectorul constructiilor. Prezent la eveniment cu un stand extrem de interesant si impresionant, Schüco International, a lansat programul Schüco Carbon Control - o gama modulara de produse si servicii care actioneaza pe parcursul intregului ciclu de viata al cladirii: proiectare, constructie, exploatare si deconstructie. Prin intermediul acestuia, decarbonizarea ferestrelor, usilor si fatadelor poate fi controlata pentru fiecare proprietate in parte.
 
Design to Decarb
Amprenta de  CO2 a unei cladiri poate fi redusa la minimum in faza de proiectare prin forma, alegerea materialelor si a suprafetelor, dimensiunea unitatilor si utilizarea tehnologiilor inteligente de constructie. Valoarea cladirii este dovedita si prin certificatele LEED, BREEAM, QNG sau DGNB, care atesta indeplinirea criteriilor de sustenabilitate si pastrarea valorii pe termen lung.
"Este esential de mentionat faptul ca certificatele pentru cladiri iau in considerare intregul ciclu de viata al acestora. De aceea, fazele ulterioare trebuie integrate in proiect inca de la inceput. In plus, sistemele Schüco certificate Cradle to Cradle garanteaza utilizarea materialelor care pot fi reciclabile si inofensive pentru sanatatea locatarilor", precizeaza Atilla Beer, Country Manager AluKönigstahl Romania si Moldova.
 
 
In proiectare este importanta configuratia anvelopei si alegerea solutiei. De exemplu, sistemul de perete cortina Schüco AOC 50 ST/TI.SI asigura punctaj foarte bun de certificare pentru ca profilele de baza sunt din otel, respectiv lemn, deci materiale reciclabile, se pot face fatade cu vitraje de dimensiuni foarte mari, pana la 1.500 kg. In plus eficienta energetica este la nivel superior, SI insemnand Super Insulation.
Alta solutie inovativa si performanta este fatada Green, cu plante verzi. Sunt disponibile doua solutii constructive, fatada stick sau unitized, unde zonele vitrate alterneaza cu zonele cu plante verzi. Cele mai importante efecte sunt: izolarea termica, racirea fatadei si a ambientului interior datorita evaporarii apei, producerea de oxigen si protectia cladirilor impotriva intemperiilor. Producerea de energie verde pe fatada Schüco BIPV, inseamna integrarea panourilor fotovoltaice in peretii cortina. O suprafata de 100 mp de panouri fotovoltaice produce 19 MWh/an, reducand cu 11 tone CO2e/an.
 
Built to Decarb
In faza de constructie, Schüco Carbon Control permite constructorului sa controleze activ amprenta de CO2 a cladirii proiectate. Programul de calcul propriu, SchüCal, ofera instrumentul potrivit pentru o proiectare eficienta, prin calcularea si afisarea continua a amprentei de CO2 ca valoare CO2 e. SchüCal permite, de asemenea, utilizatorului sa selecteze optiunea de material. Pe langa aluminiul standard, exista doua noi tipuri: cu un continut scazut de carbon (LC) si cu un continut foarte scazut de carbon (ULC), si sa calculeze efectul utilizarii acestor noi calitati de aluminiu LC si ULC. Cu Build to Decarb, Schüco asigura competitivitatea pe termen lung a partenerilor sai si ii sprijina pe drumul catre o constructie cu emisii minime de CO2.
 
 
 
Operate to Decarb
Toate sistemele Schüco sunt potrivite pentru o functionare extrem de eficienta si cu emisii reduse de CO2 a cladirilor, cu scopul de a obtine un echilibru energetic optim. De la controlul inteligent si unitatile de anvelopa a cladirii cu izolatie termica ridicata pana la generarea de energie prin intermediul instalatiilor fotovoltaice integrate, produsele marca Schüco in permanenta contribuie semnificativ la reducerea emisiilor de CO2 in faza de exploatare, adauga Atilla Beer, Country Manager AluKönigstahl Romania si Moldova.
 
Recycle to Decarb
Certificarile Cradle to Cradle garanteaza ca produsele de constructie din cladiri sunt depozitul de materii prime al viitorului. Acest concept stipuleaza ca toate materialele utilizate in sistem pot fi reintroduse in ciclu ca materiale noi la sfarsitul duratei de viata. In acest fel, sistemele certificate Cradle to Cradle indeplinesc cerintele economiei circulare, careia politicienii ii acorda o importanta centrala in cadrul Green Deal-ului european pentru atingerea neutralitatii climatice. Cu peste 60 de sisteme din aluminiu certificate, Schüco este un pionier in implementarea principiului Cradle to Cradle in sectorul constructiilor si contribuie astfel la reducerea pe termen lung a emisiilor de CO2 si la conservarea resurselor. Produsele din plastic ale Schüco isi aduc, de asemenea, contributia la economia circulara si la minimizarea emisiilor de CO2. Acest lucru este confirmat de eticheta de produs VinylPlus®, Schüco fiind prima companie din industrie care a primit-o.
 
 
Cu Schüco Carbon Control, gama modulara permite investitorilor, arhitectilor si constructorilor sa controleze valoarea CO2 in functie de fiecare cladire in parte si, astfel, sa urmeze calea spre neutralitatea climatica in sectorul constructiilor.
***
In 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. In cei 27 de ani de activitate din Romania, Alukönigstahl a asigurat cele mai eficiente solutii tehnice si a realizat peste 9.000 de proiecte si constructii reprezentative in domeniul constructiilor comerciale precum: Swisshotel Bucuresti, Hotelul Radisson Cluj, Millo & Tandem Office, Dacia One, U1 si U2 Center, Ana Tower, Globalworth Square, SkyTower, GlobalworthTower, in Bucuresti, UBC Iasi, Cluj si Timisoara. Dezvoltari rezidentiale precum Nusco City, Cortina North, Cortina 126, Luxuria Residence, Isho Living, Nordis Mamaia, One Mamaia Nord, Wings Cluj, fac parte deasemenea din referintele companiei. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.
 
TSV
ABONARE REVISTE
SISECAM
rehau
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left