Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 16 Septembrie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Vitrajele triple si gestiunea optima a riscului de spargere a foii centrale de sticla
Vitrajele triple si gestiunea optima a riscului de spargere a foii centrale de sticla
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 24 Iun 2020 05:11
De-a lungul timpului au existat experti care au avertizat asupra riscului de spargere a foii centrale din cadrul pachetelor de geam triplustratificat, din cauza stresului termic, scenariul respectiv putand genera pierderi uriase pentru industria de profil. Succesul acestei categorii de panouri vitrate a fost eterogen in diversele state din Europa, insa daca prognozele pesimiste se adeveresc, tarile unde astfel de produse au fost instalate in mod preponderent vor avea de suferit. Pentru a evita asemenea riscuri, este necesar ca procesele de debitare sa se execute cu mare acuratete si sa se realizeze folosindu-se exclusiv instrumente de cea mai inalta performanta. De asemenea, se impune o grija deosebita in ceea ce priveste structura produsului. De exemplu, printr-o acoperire de tip Low-E a fetei 3 a vitrajului poate genera o supraincalzire a foii din mijloc intr-o masura mult mai mare decat se intampla in cazul modelelor cu doua  foi. Aceasta majorare a presiunii termice exercitate pe sticla nu constituie o problema in cazul elementelor de mari dimensiuni, insa pentru pachetele mai mici riscurile sunt foarte mari, din cauza rigiditatii lor. Efectele sunt multiple, pornind de la fisurarea sticlei in zona centrala si terminand cu desprinderea sigilarii primare. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de experti din Marea Britanie, in parteneriat cu furnizori majori din industrie. Pentru a evita ca asemenea scenarii sa se transpuna in practica, se impune definirea unui nivel clar de calitate a marginilor vitrajelor, care este posibil de obtinut doar prin optimizarea performantelor liniilor industriale de debitare a sticlei arhitecturale. Exista numerosi factori de care depinde calitatea taierii, cum ar fi caracteristicile intrinseci ale materialului procesat, forma dorita, diametrul discului de taiere si structura acestuia, unghiul de cadere, forta aplicata pe instrument, viteza si lichidul de racire utilizat. Orice eroare la unul dintre elementele enumerate anterior poate duce la esecul produsului finit, in special atunci cand acesta este supus stresului termic.
 
ghid_montaj
athena_370px
2021-video-fer
SISECAM
rehau
A aparut editia
AUGUST 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
dualsoft
nhdp

Parteneri

trocal
VBH
ALUPROF
ROTO
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE