Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 26 Mai 2020
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - WINKHAUS: Incuietori de siguranta pentru usi Winkhaus blueMatic AV2-B
WINKHAUS: Incuietori de siguranta pentru usi Winkhaus blueMatic AV2-B
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 18 Nov 2014 12:34
Sistemul blueMatic AV2-B este foarte usor de instalat, fiind facil de integrat in structura ansamblurilor uzuale de usi. Produsul asigura un grad ridicat de confort si siguranta, inca de la inchiderea usii, garantand, astfel, un nivel ridicat de securitate, inclusiv in cazul unei scurte absente din locuinta. Practic, functionarea sa presupune declansarea mecanica a doua zavoare basculante masive, care se fixeaza in rama si sunt securizate prin contrapresiune. Pentru instalare nu este nevoie de serviciile unui electrician, deoarece sistemul este alimentat prin baterii, nefiind necesara instalarea de cabluri. Sursele de energie sunt amplasate intr-un compartiment special prevazut in balama, fiind garantate pentru o functionare continua de pana la doi ani sau 10.000 cicluri de inchidere. Pentru a simplifica lucrurile, blueMatic AV2-B poate fi folosit cu placutele de inchidere standard, furnizate de Winkhaus. 
 
Actionare la distanta, prin intermediul unor sisteme radio usor de utilizat
Incuietoarea blueMatic AV2-B a fost proiectata ca un raspuns la solicitarile sporite de siguranta, formulate de constructori si utilizatorii de cladiri private. Noua solutie de securitate face legatura dintre confortul oferit de absenta cheilor si protectia antiefractie, adresandu-se, in principal, partenerilor Winkhaus care furnizeaza broaste actionate prin intermediul manerului. In mod concret, procesul de inchidere/deschidere nu presupune neaparat utilizarea unei chei, gratie facilitatii de manevrare prin intermediul unei telecomenzi. Transmitatorul radio prezinta un consum energetic scazut, are dimensiuni reduse si este usor de manevrat. De aceea, sistemul este adecvat pentru echiparea ansamblurilor de acces in locuintele destinate utilizarii de catre persoanele varstnice, eliminand, de exemplu, efortul de identificare a cheii corecte sau de potrivire a acesteia in broasca. Un element notabil este acela ca dispozitivul poate identifica pana la zece transmitatoare radio individuale. Modelul blueMatic AV2-B permite si folosirea cheilor, oferindu-se, astfel, o protectie suplimentara in scopul sporirii sigurantei. Obiectivul respectiv este atins prin inchiderea manuala a zavorului principal, rotind cheia cu 360 de grade. 
 
Siguranta si stabilitate pentru un sistem ce asigura confort in utilizare
Din punct de vedere constructiv, toate componentele mecanismului de inchidere blueMatic AV2-B, care sunt relevante din punct de vedere al sigurantei (zavoare basculante masive cu mecanism de siguranta in rama, precum si in bolturi si placute de inchidere), sunt fabricate din otel de inalta duritate. La usile echipate cu incuietoarea multipla blueMatic AV2-B, gratie prezentei zavorului basculant masiv actionat automat, separarea ramei de foaia de usa, este foarte dificila. Din cauza faptului ca aceste elemente sunt blocate in pozitie finala, impingerea lor cu ajutorul cartilor de credit sau al altor obiecte si instrumente folosite in mod uzual de persoanele care doresc sa patrunda prin efractie este aproape imposibila. In ceea ce priveste functia de blocare manuala cu ajutorul zavorului (Holiday-Lockout), prin metoda respectiva se ofera protectie suplimentara. Astfel, prin simpla rotire a cheii, boltul din carcasa broastei principale este extins complet. Prin sistemul triplu de incuiere blueMatic AV2-B, producatorul german garanteaza o rezistenta ridicata impotriva spargerilor si o inalta protectie antiefractie. Gradul ridicat de confort al acestei incuietori "inteligente" este sporit inclusiv de siguranta impotriva manevrarii eronate, in sensul ca produsul este dotat cu un mecanism de prevenire a declansarii accidentale a zavorului basculant si, implicit,  a deteriorarii ramei usii in demersul de deschidere fortata. Produsul respecta prevederile standardului EN 15685, referitor la sistemele de inchidere multipunct, inclusiv pe cele incluse in anexa normei EN 14846 privitoare la dispozitivele electronice de acces.
 
Solicita informatii suplimentare
 
COVID-19
athena_370px
ghid_montaj
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK