Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 28 Octombrie 2020
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ALRO, la 55 de ani: Investitii de 700 milioane USD si afaceri de 600 milioane USD
ALRO, la 55 de ani: Investitii de 700 milioane USD si afaceri de 600 milioane USD
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 30 Iun 2020 13:02
Grupul Alro aniverseaza 55 de ani de activitate, perioada in care a investit peste 700 de milioane USD de la privatizare si a ajuns la o cifra de afaceri de peste 600 milioane USD, cu mai mult de 4.000 de angajati. De activitatea sa si a industriei aluminiului depind, indirect, alte peste 20.000 de locuri de munca, iar compania are contributii anuale de peste 30 milioane USD la bugetul de stat si la cele locale
In ultimele cinci decenii, Alro a produs mai mult de 10 milioane de tone de aluminiu electrolitic si 11 milioane tone de aluminiu turnat. Compania detine si 7 brevete proprii, care evidentiaza preocuparea si investitiile in tehnologiile inovatoare si produsele cu valoare adaugata mare.
ALRO produce aluminiu din anul 1965 si are in prezent doua divizii, Aluminiu Primar si Aluminiu Prelucrat. Prin investitii constante in tehnologie, grupul a ajuns la o productie de 265.000 de tone de aluminiu electrolitic pe an si o capacitate de 325.000 de tone de aluminiu turnat pe an, producand si aproximativ 100.000 de tone pe an de produse laminate plate.
"Modernizarea instalatiilor de productie si implementarea tehnologiilor inovatoare au dus la realizari notabile. Un exemplu este faptul ca productia de aluminiu electrolitic realizata pana in 1989 poate fi realizata astazi cu doar jumatate din mijloacele de productie pe care le aveam disponibile in acel moment, la un cost mult mai mic si cu o mai mare grija fata de mediul inconjurator", a declarat Gheorghe Dobra, director general al Alro Slatina.
In momentul infiintarii, compania avea o productie de aluminiu electrolitic de peste 8.000 tone pe an si producea doar lingouri de aluminiu. In prezent, Alro detine un portofoliu diversificat de produse, iar din totalul productiei din anul 2019, peste 83.000 de tone sunt reprezentate de produsele cu valoare adaugata mare, destinate unor industrii complexe, precum cele auto si aeronautica. Mai mult, produsele cu valoare adaugata mare utilizate in industria aeronautica au crescut cu 40% in ultimii sapte ani, de la peste 27.000 tone in 2012 la peste 38.000 de tone in 2019.
 
Investitii importante in eficienta energetica si personal
Alro a implementat constant programe de eficienta energetica si a aplicat principii ale economiei circulare in activitatea sa si a crescut cantitatile de deseuri de aluminiu reciclate si re-topite, avand o Eco-topitorie cu o capacitate de 35.000 de tone, care reintroduce aluminiul in circuitul de productie cu un consum de energie cu aproximativ 95% mai mic comparativ cu tehnologia primara (prin electroliza). Astfel, compania a accesat fonduri nerambursabile pentru cresterea rentabilitatii si dezvoltarii de noi produse in valoare de peste 115 milioane de lei, proiectele fiind finalizate in 2019.
Prin programele de investitii si de aliniere la normativele locale si europene, compania a redus emisiile PFC cu peste 98% comparativ cu anul 2002 si de peste 39 de ori comparativ cu anul 1990, iar desi este unul dintre marii consumatori de energiei electrica din Romania, Alro are o eficienta energetica de 99% pentru tehnologia din electroliza datorita investitiilor realizate.
Compania urmareste si cresterea abilitatilor si competentelor profesionale ale angajatilor, care sa duca la imbunatatirea performantelor individuale si de echipa ale acestora, prin desfasurarea de programe de instruire profesionala, cursuri de calificare, recalificare, specializare, programe post-universitare, precum si de team building. Alro este un membru activ al comunitatii locale si se implica in sprijinirea unitatilor din sistemul de invatamant, sanatate sau de cult din Slatina si judetul Olt prin sponsorizari sau actiuni specifice. De asemenea, compania continua parteneriatele de lunga durata cu mediile universitare din tara pentru stagii de practica si internship, sprijina studentii in elaborarea proiectelor de licenta, master sau doctorat, precum si elevii in calificarea profesionala in regim dual.
 
rehau
2020-video-C_
SISECAM
ghid_montaj
TELECOAUTOMATION
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
dualsoft
nhdp
deceunink_2020

Parteneri

VBH
ALUPROF
ROTO
trocal
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE